Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте!
Можете ли да ми предложите вкусни рецепти за домашни кифлички с различен пълнеж или глазура?С кафе могат ли да се напоят?

благодаря!
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
ПРОДУКТИ:
1 кубче мая за хляб
4 яйца
180 гр. захар
150 мл. олио
100 мл. прясно мляко
щипка сол, лимон, брашно (700-800гр)

 
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Маята се разбърква с мляkото, към нея се прибявя едно яйце, щипка сол, захар и малко брашно, за да се получи рядка смес. Оставя се втаса. Отделя се един жълтък и останалите яйца се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се олиото, лимоновата кора и се смесват с останалата смес. Прибавя се брашното и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса. Разро4ва се кора с дебелина около 5-7 мм и се режат тиъгълници със страна около 10см и се навиват кифлички. Може да се напълнят със сладко и смлени орехи, стафиди или шоколад. Кифлите се намазват с разбит жълтък (по желание се поръсват със захар) и се пекат в умерена фурна. 

 
Цитирай
КИФЛИ С МАЯ

Продукти: брашно 750 г (3 и 1/4 чаени чаши), мас 300 г (1 и 1/2 чаени чаши), яйце 1 бр., мая 15 г, прясно мляко 150 мл (3/4 чаена чаша), пудра захар 250 г (1 и 1/4 чаени чаши), мармалад 250 г (1 и 1/4 чаени чаши), орехови ядки 100 г (1/2 чаена чаша), ванилия 2 праха.
Маста се разбива с 8 супени лъжици от захарта, докато се получи еднородна смес. Прибавят се предварително пресятото брашно, яйцето и маята, разтворена с леко затоплено прясно мляко. Замесва се тесто, което се оставя да престои 1/2 час. От него се разточва лист с дебелина 4-5 мм, който се нарязва на квадрати със страна 7-8 см. Във всеки квадрат се поставя част от плънката, приготвена от мармалада и едро смлените орехови ядки. След това всеки квадрат се прегъва по диагонал. Получените триъгълни кифли се пекат в средно силна фурна. След изпичането им се поръсват с останалата пудра захар, ароматизирана с ванилията.
  :  chef
Цитирай


Мнения: 4 745
ето моите универсални кифлички- стават с всякаква плънка - сладко, локум, сирене, кашкавали и колбаси, с пилешко, дробчета и всичко, каквото се сетиш. 
« Последна редакция: пн, 15 май 2006, 19:27 от pep-4o »
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
1ч.ч. мас,1ч.ч. кисело мляко,1ч.л. хлебна сода, 1ч.л.сол, 1ч.л. захар, 1яйце, 1/2 к. мая и около 700-800гр. брашно, сирене
Омесва се меко тесто и престоява20-30 мин. Точи се кора около 0,5 - 1см.Режат се триъгълници и се слага сирене/може шоколад, локум, сладко с орехи - но се слага 1к.л сол/ и се завиват. Престояват 10 мин и се пекат
 
Цитирай
Благодаря за рецептите!
Още днес ще ги направя,но мислите ли че ще станат хубави ако ги направя с КАФЕ?и как по-точно да стане това?
Дайте идеи за пълнежа?
Цитирай


Мнения: 4 745
а ти дотук рецепта с кафе видя ли?
като толкова държиш на кафето - направи си от тези и пробвай, пък може и да стане
Цитирай


Мнения: 8 586
Благодаря за рецептите!
Още днес ще ги направя,но мислите ли че ще станат хубави ако ги направя с КАФЕ?и как по-точно да стане това?
Дайте идеи за пълнежа?

Не ми стана ясно къде ще сложиш кафето? Абе я си направи кифличките, пък кафето в чашата и ......................бон апети!   
« Последна редакция: пн, 15 май 2006, 22:58 от labrex »
Цитирай

София

Мнения: 363
В плънката ли искаш да сложиш кафе?
Цитирай

Sofia

Мнения: 97
ето моите универсални кифлички- стават с всякаква плънка - сладко, локум, сирене, кашкавали и колбаси, с пилешко, дробчета и всичко, каквото се сетиш. 

пеп-чо,благодаря за рецептата,днес направих кифличките и станаха мноооого вкусни!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.