Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 14 май 2006, 21:53 ч.
  • Преглеждания  1 338  Мнения  28  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 341
Момичета, предлагам в тази тема да обсъждаме провалите си и да си помагаме със съвети, за да ги предотвъртяваме

Аз започвам

Правих баница с готови кори. като беше топла беше супер, но като изстина стана глетава. Правих я вита= Едни казват, че трябва да я правя наложена, други, че и така става newsm78

Шкембето ми стана без всякакъ вкус. Сварих го много добре. сложих 50 на 50 булъон и прясно мляко, сложих и масло с червен пипер, ама.... няма вкус  newsm78

Ако приемете идеята за тази тема, доста ще Ви досаждам, защото манджите ми все не се получават,а определено имам мерак

Реклама
# 1
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 11 964
Баницата става и в двата варианта. Когато се налага може да се нареже и да се полее с пр мляко с яйца. А поначало баница си се яде топла.

За шкембето не се слага 50 на 50 а се слага до литър мляко, аз го слагам на вкус за около 2-3 литра бульон.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 341
За шкембето не се слага 50 на 50 а се слага до литър мляко, аз го слагам на вкус за около 2-3 литра бульон.
т.е. да преобладава млякото ли?

# 3
  • Кипър
  • Мнения: 93
Аз също правя баница с готови кори,като я навия и подредя в тавичката,нярязвам я на парчета и я заливам с една газирана вода.Оставям десетина минути да поеме цялата газирана и чак тогава я слагам да се пече.Става супер.  chef  bouquet

# 4
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 11 964
За шкембето не се слага 50 на 50 а се слага до литър мляко, аз го слагам на вкус за около 2-3 литра бульон.
т.е. да преобладава млякото ли?

не да преобладава бульона

# 5
  • Мнения: 1 349
Я да издам аз една кръчмарска тайна Mr. Green
Застройката на шкембето се прави с брашно, жълтъци и кисело мляко Wink
А пък аз оня ден пекох агнешко. Сложих му подправки, вода, завих плътно с фолио и го мушнах за 3-3,5 часа във фурната. Така гледах го приготви на брат ми тъщата (незнам каква ми се пада). Обаче мойто като го извадих му беше извряла всичката вода, изсъхнало... ужас. Според мъжо (той е кръчмаря Wink ) е трябвало да сложа и мазнина, незнам къде сгреших, но определено си умрях от яд.

Последна редакция: нд, 14 май 2006, 22:40 от anomalia

# 6
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
Я да издам аз една кръчмарска тайна Mr. Green
Застрийката на шкембето се прави с брашно, жълтъци и кисело мляко Wink

Я издай как точно се прави, да не объркам нещо!

# 7
  • варненка от София
  • Мнения: 4 656
Когато правя вита баница, предпочитам да е с по-дебели кори от готовите, примерно Сърбиянка. А когато е наложена я правя с обикновените кори. В плънката на баницата освен яйца и сирене, слагам кофичка кисело мляко с 1 ч.л сода, 1 ч.ч олио и 1 ч.ч брашно, обърквам всичко и това ми е плънката. Винаги завършвам с плънка, дори и ако е вита баница, пак я мажа отгоре с плънка. На витата понякога слагам отгоре и едно пакетче майонеза (тогава намалявам олиото в плънката), така става доста вкусно.
А шкембе не готвя, не го ям!  Sick

# 8
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 11 964
А пък аз оня ден пекох агнешко. Сложих му подправки, вода, завих плътно с фолио и го мушнах за 3-3,5 часа във фурната. Така гледах го приготви на брат ми тъщата (незнам каква ми се пада). Обаче мойто като го извадих му беше извряла всичката вода, изсъхнало... ужас. Според мъжо (той е кръчмаря Wink ) е трябвало да сложа и мазнина, незнам къде сгреших, но определено си умрях от яд.

Малко не са ли му били много часовете дори за пълнено агне голямо при мен в едната ми фурна става за два часа а в другата най-много за три. А иначе не слушайте мъжете, на агнешко най-много масло, за каква мазнина е давал акъл.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 341
marulka_s,  твойта баница звучи доста интересно. Аз също заливам отгоре, ама къде сгреших та стана глетава. Плънката май ми е била твърде суха.
anomalia р,  за първи път чувам, че на шкембето се прави застройка Embarassed. Ще опитам следващия път

# 10
  • Мнения: 13 311
Шкембе-чорба се застройва само с прясно мляко! Peace
Залива се и с разтопено масло с червен пипер.
Естествено, че и с кисело мляко и яйце ще стане, но няма да е оригиналната.
А за баницата, щом е станала глетава, най-вероятно е била недопечена. Няколко минутки  повече във фурната би трябвало да решат проблема.
А за агнешкото - много си го пекла. В домашна фурна най-много  2 часа му стигат. Естествено, предварително се намазва месото с мазнина (аз си бъркам смес от олио и масло 1:1, плюс червен пипер). Водата на дъното трябва да е 1-2 пръста най-малко. Ако са големи парчетата месо, може и до половината да са потопени във вода. Фолиото трябва да е добре подпъхнато, да няма дупка, през която да се изпарява водата. Това е. Останалото е въпрос на повече практика! Wink Laughing

# 11
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Или баничката е била недоопечена или прекалено много плънка! Peace

# 12
  • Мнения: 1 349
Шкембе-чорба се застройва само с прясно мляко! Peace
Залива се и с разтопено масло с червен пипер.
Естествено, че и с кисело мляко и яйце ще стане, но няма да е оригиналната.
А за баницата, щом е станала глетава, най-вероятно е била недопечена. Няколко минутки  повече във фурната би трябвало да решат проблема.
А за агнешкото - много си го пекла. В домашна фурна най-много  2 часа му стигат. Естествено, предварително се намазва месото с мазнина (аз си бъркам смес от олио и масло 1:1, плюс червен пипер). Водата на дъното трябва да е 1-2 пръста най-малко. Ако са големи парчетата месо, може и до половината да са потопени във вода. Фолиото трябва да е добре подпъхнато, да няма дупка, през която да се изпарява водата. Това е. Останалото е въпрос на повече практика! Wink Laughing
За чорбата и аз знам с прясно, ама съпружеството рече кисело, пък шкембето им минава за хубаво. И брашно и жълтъци обаче, става гъсто едно такова и мътно. И със запържен червен пипер отгоре, да.
Пък за агнешкото спазвах точно стъпките на "тъщата", и тя го пече 3 часа, ама в Раховец, мойта печка е новичка, с вентилатор  Thinking А не го намазах, понеже парчетата си имаха бая мазнинка отгоре. Другия път ще ги удуша за 2 часа, проверка и така. Пък дано стане  Blush

# 13
  • Мнения: 13 311
Разликата във фурните е много важна! Всеки трябва добре да си познава фурната. Затова изобщо не се съобразявам с такива препоръки като определено време на печене. Проверка му е майката! Wink Докато й свикнеш, де. После - по усет.
Майка ми например никога не боде кексовете си - по миризмата познава дали са готови. Laughing

# 14
  • Мнения: 1 349
Уауу, какъв нос Simple Smile
Благодаря за съветите, Как' Сийке, ще те послушам Hug

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт