Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 055
някой има ли рецепта за това нещо?
аз не съм срещала никъде - яла съм го в сладкарницата на хотел "империя" на лечков в сливен и в кафе-сладкарница "мустан" пак в сливен.
някой ако знае моля да помогне - страхотна вкуснотия е
Цитирай


Мнения: 6 055
???????
никой не е чувал за това
сливналийки тука няма ли
и нали има сума ти народ дето се изявява като кулинар  chef
кво стана бе хора????


 Sick newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 889
Италиански сладкиш с праскови и шам, ама аз само ям. Рецептата не я знам.
Цитирай

Сливен

Мнения: 367
Хм, като видях заглавието помислих, че ще дадеш рецептата, че и на мен Дзупето ми е любимия сладкиш в Мустан-а.  Cool
Следя темата с интерес.
Цитирай


Мнения: 6 055
с голям зор /щото не знам как се пише на английски или италиански по-точно щото се оказа италиански сладкиш/ намерих рецепти за т.нар. zuppa inglese
ако някой иска на английски мога да дам линк
Цитирай


Мнения: 6 055
http://recipes.epicurean.com/recipe/1384/zuppa-inglese-(italian-tipsy-cake).html
http://www.mangiarebene.net/academy/italy/PUGLIA/trifle.html

ето ги
искам да уточня че т. нар. sponge cake е т. нар. пандишпан и във втория сайт има рецепта за него
попаднах и на варианти с бишкоти, но това което съм яла аз не беше с бишкоти а с блатове
Цитирай


Мнения: 93
http://www.italianmade.com/recipes/recipe399.cfm
Цитирай


Мнения: 6 055

да и това го срещнах ама не знам що ми се видя постна рецептата
в империя на лечков имаше и захаросани плодове ама беше върхааа
Цитирай

София

Мнения: 1 209
 35  35  35

Пък като го прочетох заглавието реших, че ще е рецепта за някаква супа.  Embarassed И понеже дребния от 2 дни иска супа, реших най-накрая да отворя тази тема и изненада - не било супа, а сладкиш.  hahaha
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Намерих го Hug Рецепта от италиански ресторант "Пасторант" в София.

Дзуппа Ингилезе - за 4 порции

100 г бишкоти
400 г праскови от компот
50 мл ликьор /лимончино/
400 г ванилов крем

За ваниловия крем по класическа рецепта

500 мл прясно мляко
4 жълтъка
150 г захар
2-3 с.л. брашно
2 пакетчета ванилия

Приготвяне на крема:

В 100 мл студено мляко разтваряме брашното. Жълтъците, разбити със захарта и останалото мляко, се слагат в съд на водна баня на котлона. Когато се сгъстят, се прибавя брашнената смес и се оставя на котлона до пълно сгъстяване. Сместта се сваля от котлона и се прибавят ванилиите. Разбърква се добре и се оставя да изстине.
Бишкотите се натрошават и се заливат с ликьора и малко сок от компота. Сместта се разпределя в 4 купички и отгоре се украсява с резени праскови. Покрива се с ваниловия крем. Поднася се декориран с още резенчета праскова и листенца прясна мента.
Аз съм го яла наръсен с настърган щоколад.

Ако го предпочитате като мене с крем Маскарпоне, ето моята рецепта за крема:

500 г сирене Маскарпоне
200 г заквасена сметана
150 г захар
30 мл ликьор по желание

Разбивам захарта и сметаната, до разтопяване. После смесвам със сиренето и накрая добавям ликьора.
Използвам тази смес за Тирамису. Не я правя с яйца по мои причини. И по-точно, не се вари, а аз съм карала салмонела, та имам едно наум по отношение на суровите яйца.
Дано съм била полезна. Чакам и други рецепти Hug
Цитирай


Мнения: 6 055
ооо благодаря ти милена - все пак друго си е да имаш рецепта за това, което си опитвал, а не рецепти дето трябва да ги направиш за да видиш дали е хубаво
благодаря ти още веднъж
Hug Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.