Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
търся рецептите на холандски сос и сос беарнез..Моля, сигурна съм , че има вещи в тази насока!!
Цитирай
  bouquet  chefХоландски сос


2 жълтъка
50 г масло
4-5 стръка магданоз
3 с. л. бяло вино
черен пипер и сол на вкус
Яйцата се разбиват в купа с бялото вино, черен пипер и сол, докато се получи кремообразна смес. Купата се поставя в съд с вряла вода и ври на пара, като непрекъснато се разбива с тел. Щом сосът започне да се сгъстява, се налива редуцираното от водата масло. Бърка се още 5 минути. След това се добавят още черен пипер и наситненият магданоз.
СЪВЕТ: Когато при приготвянето на соса яйцата започнат да се захващат за съда, той за момент се отдръпва от врящата вода, за да спадне температурата.
Цитирай
  bouquet  bouquet/благодаря, звучи професионално...никъде не съм срещала точната рецепта, а е вкусен...thanks!!!!!!
Цитирай


Мнения: 4 744
Ето и сос Беарнез - рецептата, от която останах най-доволна

   
•2 с.л. (20 мл) оцет
•1/2 ч.ч. (100 мл) бяло вино
•2 бр. жълтъци
•30 г масло
•2 малки глави лук
•2 стръка магданоз магданоз
•червен пипер
•черен пипер
•сол   

Ситно нарязания лук се залива с оцета виното и се вари на силен огън, докато се изпари половината от течността. Маслото се разбива със сол, червен и черен пипер и магданоза и постепенно се прибавят жълтъците. Към горещата, но не вряла оцетна смес се прибавя постепенно на части получената маслена смес. Сосът е много подходящ за аламинути и меса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.