Съвсем ново-регистрирана съм, въпреки, че винаги когато имам време преглеждам любимия си готварски форум просто като гост, щото не съм нещо много майсторка, а вие девойки ми давате страхотни идеи и съвети и действате ама много ентусиазиращо...
Та сега имам въпрос, надявам се на помощ от истински професионалистки като вас. В неделя ще правя кръщене на дъщеря си. Прегледах темите назад и си избрах "Сладката погача Розички" (да ме прости мама-та, която я е постнала, че не си спомням името й), но смятам да я нарежа като погачата "Слънце" - много ефектна ми изглежда (боже, надявам се че знаете за кои неща говоря, ако не ще ги копирам да ви покажа). Прочетох някъде, че питката трябва да е сладка, не знам така ли трябва да е наистина, или всеки си има предпочитания. Моля тези, които имат опит да ми кажат ще стане ли тая импровизация (не вярвам тестата да са много различни и да се нареже без пробелем). Абе, не съм много майстор, ама се уча ).
Също да ви похваля, че ентусиазирана от вас, тази година за първи път правих козунак, стана супер, особено като за първи път. Благодаря ви за нахъсването!
Та пак на въпроса за питката - удачен ли е избора ми? И още нещо - дали мога да я направя от предния ден или ще изсъхне? То знам, че е по-добре да е пресничка, ама пусто дали ще ми остане време....
Благодаря ви предварително за съветите. Ако това е обсъждано вече, просто ме "светнете", че да не досаждам излишно.