Пиле със сметана

  • 10 036
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 590
Видях доста рецепти на пиле със сметана,че има ,но тази не намерих Rolling EyesДано не се повтарям.
500гр. бяло пилешко месо.
300-400гр.гъби /прясни/
400гр.заквасена сметана
2-3 скилидки чесън
4с.л.оцет
2с.л.олио
щипка черен пипер.
сол на вкус

Месото се нарязва на парчета като за шишчета.После го мариноваме със сол,оцет, олио и  счукания чесън.Поне 12 часа седи в хладилника.
Пържим гъбите с малко сол и олио /нарязани на тънки филиики/.В друг тиган пържим месото докато леко порозовее.Добавяме готовите гъби към готовото месо и заливаме със сметаната.Оставяме за 5 минути да покъкри.Щипка черен пипер и е готово.Наздраве.

Последна редакция: вт, 16 май 2006, 09:09 от manel

# 1
  • Мнения: 590



Забравила съм да напиша нещо много важно за рецептата - една червена чушка се реже на лентички и се пържи за малко с пилето.Слага се малко преди да е готово пилето.

Последна редакция: пн, 25 дек 2006, 17:19 от manel

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 433
Ау, как обичам такива манджи Mr. Green Ще го пробвам задължително, благодаря за рецептата  bouquet

# 3
  • Мнения: 285
Нещо подобно правих завчера. Оооох, ама и доста различно  Mr. Green
Резултата е подобен - пиле със сметана (но има и синьо сирене и зеленчуци; а освен това и не е киснало 12 часа...) Много е вкусно! (и неподходящо за който има килца да сваля след празниците...)

Месото се запържва заедно с 1 пакетче замразени зеленчуци микс. Поръсваш с настъргани синьо сирене и след 5 мин слагаш сметаната да си покъкри.

Всички си облизват пръстите...   chef  chef  chef

# 4
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
.................
Всички си облизват пръстите...   chef  chef  chef
Еми, нормално! То при такива манджи..... Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 35 814
Благодаря!  bouquet
Ще го пробвам

# 6
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Напоследък взех да опитвам такива манджи - пилешко месо било с майонеза, било с топено сирене, било със сметана, било с трите неща накуп по идеи от форума. Вкусът е просто божествен и всички вкъщи са много доволни.  bouquet

# 7
  • Мнения: 2 936
Месото се нарязва на парчета като за шишчета.После го мариноваме със сол,оцет, олио и  счукания чесън.Поне 12 часа седи в хладилника.

не може ли да седи по-малко време в хладилника? например 2-3 часа?

# 8
  • Мнения: 963
Не мога да се сдържа... И се включвам с моята (единствена  Mr. Green ) рецепта - доста подобна на тази на manel : ей това нещо.
Поздрави! И да ви е вкусно!

# 9
  • Smallville
  • Мнения: 994
Аз приготвям всичките тези продукти в тавичка,без пиперката,завивам с фолио и пека за около 20 30 минути във фурна.Спестявам си висенето на котлона и пърженето,у дома не обичат пържено Crossing ArmsПосле махам фолиото и леко запичам да поизври сметаната.Става божествено вкусно и много лесно.Правила съм го и със свинско,но пека повечко с фолиото,задушава се и е ометено за нула време Peace

Общи условия

Активация на акаунт