Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 май 2006, 10:57 ч.
  • Преглеждания  808  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 649
Вчера правих кюфтета от тиквички, но резултатът беше гладно семейство Joy
Кюфтетата ми се разпаднаха, това, а което остана от тях вътре беше сурово, а отвън изгоряло, къде сгреших? Настъргах ги на едрото ренде,сложих яйце, сирене и брашно, но...

Реклама
# 1
 :thinking Предполагам че не си изцадила добре настърганите тиквички.На мен специално това ми беше проблема.Една приятелка ми каза ,че трябва много хубаво да се изцедят през марля ,а аз ги изстисквам с ръце.Успех!!!!!!  chef

# 2
  • Мнения: 974
Не разбрах точно как си ги правила, но кюфтета от тиквички аз правя така:

както си казала настъргани на едро ...изтискани, защото пускат много сок и много специално оваляни в брашно. Казвам специално защото макар и изтискани се ронят и овалването е много трудно...взима се един вестник или подходяща партия върху която се слага брашното и всяко кюфте се овалва с леко търкаляне като държиш вестника.
Много е трудно трябва ти тренинг и аз затова ги правя рядко. Не слагам яйце и сирене, но слагам патладжани и разни други работи Joy
Май го обясних много смотано дано да си ме рабрала  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 590
Знам,че трябва да се поръсят със сол и да се изцеди водата.Слагам ги в гевгир и поседяват поне полвин час след като ги рендосам.

# 4
  • варненка от София
  • Мнения: 4 652
Аз скоро правих такива кюфтаци, много ги обичам  Flutter. Значи тиквичките ги стържа на рендето, осолявам и ги оставям да си пуснат водата и после много добре изтисквам водата им. Слагам продуктите и подправките на око. Важно е брашното. Когато видиш, че се разпадат, просто добавяш повечко брашно, разбъркваш пак и стават хубави, едно две в начаалото може да се разпаднат, но после стават след като добавиш брашното. Слагам и 3-4 яйца. Освен това аз не ги правя на кюфтета с ръце, както картофените или месните например, а ги слагам направо в тигана с лъжица.

# 5
  • София
  • Мнения: 820
Яйцата са тези които предотвратяват разпадането. И се пържат на слаб котлон, за да не игарят отвън, а да са сурови от вътре. Аз лично не слагам много брашно.
Успех следващия път.

# 6
  • София
  • Мнения: 649
Посолих ги, изцедих ги хубаво, сложих 3-4 лъжици брашно, но само 1 яйце, така беше в рецептата, сигурно там е проблема, а и аз ги слагам с лъжицата, то иначе е невъзможно да им се придобие някаква форма.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт