Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

България

Мнения: 295
Хайде давайте рецепта за свински пържоли със сметана и гъби .Искам тоя път така да ги приготвя .Благодаря.
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Аз ги приготвям в гювеча. Слагам пържолите, гъби, лук нарязан на филийки, черен пипер, сол и една кофичка заквасена сметана. Първоначално ги пека със затворен капак, след което го махам малко да се запече и готово
Цитирай
Здравей  Laughing  chef
Ето и моята рецепта,с която се надявам да ти помогна.

6 пържоли
400 гр гъби
1/2 пакетче масло
200 гр кашкавал
250 гр прясно мляко
400 гр заквасена сметана
черен пипер и сол
На дъното на тавата се подреждат пържолите,начукани и поръсени с подправки.След това отгоре се разпределят нарязаните гъби,настъргания кашкавал и маслото нарязано на филийки.Залива се със сметаната и млякото.Покрива се със алуминиево фолио и се пече на 200 градуса час и половина.  bouquet
Цитирай


Мнения: 319
Редиш в тавата, слагаш подправки, бяло вино, запичаш леко и после доливаш сметана за готвене и запичаш. Може да настържеш и кашкавал накрая.
Цитирай

София

Мнения: 3 033
Можеш да изпържиш пържолите в тиган с мааалко олио,  да ги извадиш в дълбока съдинка, след което да прибавиш в тигана гъбите, сметаната и малко бяло вино. Като кипне - залей пържолите и ги остави малко да престоят така с капак. Много върви щипка тарос (естрагон) и, разбира се, черен пипер.
Цитирай

България

Мнения: 295
Благодаря отивам да ги готвя.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Свински котлети по баконски

4 свински котлета, 100 г гъби, 80 г сланина, 100 г сметана, 1 лъжица мас, 1/2 глава лук, червен пипер, черен пипер, сол

Обезкостяваме котлетите, начукваме и посоляваме, поръсваме черен пипер, изпържваме на силен огън от двете страни и изваждаме. В останалата мас изпържваме настъргания лук, прибавяме нарязаната на кубчета сланина и нарязаните на парченца гъби. Изпържваме. Снемаме съда от огъня, прибавяме червен пипер, наливаме малко вода, поставяме котлетите и задушаваме до омекване. Изваждаме омекналите котлети, прибавяме сметаната в останалия сос и възваряваме
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Пържоли със сметана

1 кофичка сметана /ако е малка може да се добави и една майонеза/
соев сос
горчица
гъби
моркови

Смесвам сметаната , соевия сос и горчицата. Пържолите не ги чукам - само ги потапям хубаво в горната смес и редя в тавичка / без капак/.Сипвам при паржолите гъбите и морковите и пека на 180 гр до готовност. Наистина ми ги посрещат с овации ! . Ако имам време - изваждам пържолите и в същата мазнина запичам картофи - стават по - хубави от пържолите.

Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
Пържоли със сметана

1 кофичка сметана /ако е малка може да се добави и една майонеза/
соев сос
горчица
гъби
моркови

Смесвам сметаната , соевия сос и горчицата. Пържолите не ги чукам - само ги потапям хубаво в горната смес и редя в тавичка / без капак/.Сипвам при паржолите гъбите и морковите и пека на 180 гр до готовност. Наистина ми ги посрещат с овации ! . Ако имам време - изваждам пържолите и в същата мазнина запичам картофи - стават по - хубави от пържолите.


ей това ще пробвам довечера, много вкусно ми звучи
Цитирай

България

Мнения: 295
Можеш да изпържиш пържолите в тиган с мааалко олио,  да ги извадиш в дълбока съдинка, след което да прибавиш в тигана гъбите, сметаната и малко бяло вино. Като кипне - залей пържолите и ги остави малко да престоят така с капак. Много върви щипка тарос (естрагон) и, разбира се, черен пипер.
Ей така ги приготвих станаха страхотни .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.