Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 150
 • Мнения: 171

Младите вина са с изразен плодов вкус и са за незабавна консумация.

# 151
 • Мнения: 29
Младите вина са с изразен плодов вкус и са за незабавна консумация.Нормите за неувреждащо пиене са до 2 чаши вино дневно - до 200-300 мл., според градуса на виното.

# 152
 • Мнения: 27
Историята за "младото вино" е типична френска история за виното и празника. Истинска приказка. Успех.

# 153
 • Мнения: 4
 Виното е продукт, получен изключително в резултат на пълна или частична алкохолна ферментация на смачкано или несмачкано прясно грозде или гроздова мъст от прясно грозде.

Гроздоберът на младото вино се извършва задължително на ръка, през септември. Мецерацията на виното е само 4-5 дни, и така се запазва свежият плодов аромат. В рамките на месец преминава през две ферментации, между реколтата и разливането в бутилките.
Виното се отличава с наситеност, свежест, богат вкус и силен ароматен букет. Различният и уникален вкус всяка година се дължи на ускорената ферментация. Ако виното влезе в бутилките няколко часа по-рано, то може да се окаже прекалено леко и безцветно, от друга страна няколко часа закъснение водят до тежест и тръпчивост.

Самият процес на ферментация може да има много варианти, които в голяма степен зависят от условията и традициите. Ферментация при естествени температурни условия;Ферментация в дървени съдове (бурета, бъчви, кадуси);Ферментация в затворени метални кадус.
Полученото след ферментацията младо вино обикновено се филтрира.

# 154
 • Мнения: 5
Прекрасно вино е  Bouquet Nouveau  !
Био вино от Винарска изба Едоардо Миролио , която е разположена в регион Тракийска низина в село Еленово, на 22 км. от Нова Загораи има следната характеристика :
Сортов състав:
Букет (Местен български сорт, кръстоска от Мавруд и Пино Ноар, отгледан в района на с.Еленово)

Цвят:
рубинено-червен цвят с блясък.

Аромат:
Интензивен плодов аромат на свежи червени и черни плодове.

Вкус:
Вкусът е много лек, за младо червено вино, сочен, с копринено меки танини, подканваща свежест и плодовост, завършва елегантно и хармонично.

Съчетание с храни:
Добре се комбинира с паста, пица, ястия с нетлъсти меса и жълти сирена. Препоръчително е да се сервира леко охладено (13 °C).

ВИНОТО е произведено по технология на "божоле нуво"- Въглекисела мацерация.

Наградено е с :
Vintage 2016
Festival of Young wine 2016 - GOLD

# 155
 • Мнения: 390
Всяка есен в края на ноември започва масирана кампания за новото френско вино божоле, току що направено. То по традиция излиза в последния четвъртък на ноември и е голям рекламен и маркетинг трик, благодарение на който производителите на божоле нуво от Франция продават около 60 млн. бутилки по цял свят. Френската мода е повлякла крак и в други винарски страни, с различни сортове грозде.
В България от десетина години се организира Дефиле на младото вино съвместно с Националната лозаро-винарска камара и Европейски рицарски орден на виното.

# 156
 • Мнения: 4 265
Младото вино е най-полезното вино. То е без консерванти, без всякакви подобрители. Това е гроздовият сок, току що ферментирал. Това се препоръчва, това е хубаво и това са пили нашите предци. До нова година им е стигало и след това са минавали на ракия вече

# 157
 • Монтана
 • Мнения: 421
Традиция е младото вино да се прави така, че да се изпива в рамките на половин или максимум една година. Това е така, защото чарът на младите вина е в свежестта и плодовостта им. Ароматният профил на тези вина е подчертано плодов, а телата им са изключително леки, свежи и почти без танини. Затова е важно да се поднасят на правилната температура – 12°- 14° C – и с подходящата за тях храна.

# 158
 • Мнения: 26 612
Младото вино трябва да се пие, до една година. То е без танин и обикновено със свеж плодов аромат.

# 159
 • Мнения: 490
Изтеглени са късметлиите, които ще получат бутилка Bouquet Nouveau 2017 с персонализиран етикет.
Това са:Natali_
alabama1
neli145


Честито!

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 01.12.2017 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (имена, адрес и телефон за контакт).
Нека не забравят да напишат и желаното от тях име или послание, което да бъде отпечатано на етикета.

# 160
 • Мнения: 490
Поради невъзможност да установим контакт с един от печелившите, се наложи да бъде изтеглен нов потребител, който ще получи бутилка Bouquet Nouveau 2017 с персонализиран етикет. Това е:

Розалия Вичева


Честито!

Очакваме Розалия Вичева да се свърже с нас на e-mail: igra@bg-mamma.com като напише потребителското си име, електронната поща, с която е регистрирана във форума и координати за получаване на наградата (имена, адрес и телефон за контакт). Нека не забравя да напише и желаното име или послание, което да бъде отпечатано на етикета.

Общи условия

Активация на акаунт