Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кипър

Мнения: 93
  Здравейте.
Можете ли да ми предложите някоя рецептичка как се правят прасковки newsm78?Благодаря ви предварително. newsm51 newsm51
« Последна редакция: вт, 16 май 2006, 10:20 от Erica »
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Продукти: 4 яйца, 2 чаени чаши захар, 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 амонячна сода и  1 бакпулвер Д-р Йоткерс, брашно колкото поеме до меко тесто.(обикновено поема 1 ½ кг. брашно)
Замесвам и слагам в хладилника топката тесто да престои 1-2 часа.
Изваждам от хладилника и правя топчета, доста по малки от орех, нареждам в подмазана тава на разстояние едно от друго и пека в загрята фурна. След изпичането още докато са топли издълбавам с лъжичка или остро ножче всяко топче. Трохите събирам, защото участват в плънката, с която ще пълня прасковките.
Плънка: 1 чаена чаша топло прясно мляко, 1 чаена чаша захар,1 пакетче меко краве масло, 2 чаени чаши смлени орехи, 2 ванилии, 1 лъжичка какао и издълбаните трохи. Хубаво разбърквам и с малка лъжичка се пълнят прасковките и се слепват една с друга.
Разтварям червена и жълта боя в различни съдове. Топвам от едната страна в жълто и от другата страна в червено. Поръсвам ги със захар.



Правих ги миналата седмица по тази рецепта и станаха хубави.
Цитирай

у дома

Мнения: 2 605
Праскови

 4 яйца
 2 к.ч. пудра захар
 2 к.ч. олио
 1 к.ч. прясно мляко
 2 с.л. амонячна сода
 4 пакетчета ванилия
 кора от лимон
Всички продукти се разбиват на каша. Сместа (може и замесено тесто), се оставя да престои 2 часа. Замесва се, правят се малки топчета и се пекат в умерена фурна. Като поизстинат, се издълбават и трохите се смесват с 2 ч.ч. прясно мляко, 1 к.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, 1 чисто масло (полуразтопено), ванилия, може и лъжица алкохол. Издълбаните курабийки се пълнят със сместа и се потапят в жълта и червена боя, след това се овалват в кристална захар.
Цитирай

Кипър

Мнения: 93
Благодаря ви момичета,ще пробвам още утре.После ще ви се похваля. newsm10
Цитирай

София

Мнения: 1 182
Да добавя,че за листенца слагам малки клончета чемшир.Стават много красиви Hug
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 069
Момичета, има ли някой снимка на прасковки, много спешно ми трябва. Много ще съм благодарна.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Много ми е нещастна снимката, защото успях да снимам последните останали Sad, но все пак дано ти върши работа:
ето
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 069
Много ти благодаря. Ама щом е твоя да те питам тогава за съгласието ти да я използвам. Трябва ми за едно табло. В четвъртък ще има кулинарна изложба на експонати, приготвени от нашите ученици ( преподавам в професионална гимназия) Те ще приготвят доста неща. Понеже имаме и друга специалност-Сътрудник в малкия и средния бизнес- те пък ще направят табло с рецепти и снимки. За това табло ми трябва, понеже няма да имам време да снимам експоната и да го разпечатаме в последния момент. Може ли да я окача? Ще снимам цялата изложба и ще ви покажа тук снимките после да видите нашите ученици какви са майстори. Laughing
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Може, как да не може!Доста са сплескани и малко ме е срам, но здраве да е Smile
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 069
Идеални са, не се притеснявай. Благодаря ти. Очаквайте снимковия материал от изложбата в петък вечерта или събота.  bouquet
Цитирай

Кипър

Мнения: 93
Билянче благодаря ти за рецептата станаха страхотни.
Цитирай

София

Мнения: 2 220
Биляна, плънката с тези продукти не става ли много повече отколкото е необходимо за напълване на прасковките? Обикновено по рецептите не съвпадат нещата. Въпреки че точно тази плънка може да се хапне и отделно  Cool Утре ще ги пробвам, обожавам прасковки!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.