Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 май 2006, 18:26 ч.

Отпуск за посещение при GP

 • 504
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 467
Отдавна не бях посещавала личния си лекар, но днес беше ДЕНЯТ.
След като загубих 2 часа и уморих няколко милиона мозъчни клетки от бързане и притеснение, че закъснявам ми дойде блестяща идея.

Първо кратка ретроспекция:

- Ново джи пи, нов късмет, записвам си час по телефона от четвъртък за вторник, дет се вика не съм на умиране може да почакам.

- Днес - росна прясна -  час по-рано в офиса да свърша важните неща до 11:30 и да мога успешно да стигна до джи пи -то в 12:20. И се кефя викам тоя пък какъв разумен човек, при предния отиваш и почваш да чакаш и чакаш и всякакви хора влизат за малко и за набързо и след 2 часа може и да влезеш, а пък човека часове раздава.

- Сещате се, че навреме не можах да тръгна, 12:00 - такси - 3 лв.
- Часовете само половин час назад. Ура!
- Пациенти за малко
- Пенсионери дошли само да им запишат в книжките безплатните лекарства, пререждащи майки с реящи деца
- Търговски представители на незнам си какви лекарства, влизащи за малко и те бол.
- Трудолюбива санитарка, която на 2 пъти забърса пода и краката на всички седящи и стоящи с бавни рефлекси (после да не каже някой, че не е мед. заведение)
- 13:40. Yes! Дойде и моят час!
- 10 мин преглед, джи пи-то щастливо, че съм дошла, набора ми подлежал на имунизация.
- Упорита болка в дясно при дишане ( дълбоко) , кихане, прозяване и прочае ? - Ами едва ли нещо ви има, за всеки случай една кръвна картина.
- А направление за профилактичен при гинеколог? - Ама вие друг път в началото на месеца питайте, сега свършиха.
- 1.60 такса
-  3 лв такси
- 14:05 връхлитам потна и изнервена за важна среща.

Рекапитулация:
Преки разходи: 7.60
Висене ~ 2 часа
Преглед ~ 10 мин
Изхабени нерви - бързане, притеснение, че закъснявам


И накрая блестящата идея: като искам да ходя на лекар вече ще си вземам отпуск, ако измислят и отпуск за посещение при личен лекар, ще съм супер доволна от Здравната ни система.

 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1
 • Мнения: 5 373
Аз вземах за себе си кардиналното решение да ходя да се преглеждам при педиатъра на малчо. Говоря за случаи, в които не се касае за сърдечен проблем или нещо подобно. А  това решение взех след като една петъчна вечер джипито ми затвори телефона, а аз имах циститни болки. #2gunfire
За сведение-педиатърът ни е частен, но сумата за преглед е просто символична........И е изключително дОбър. Heart Eyes

# 2
 • Мнения: 7 474
Ходя само, ако умирам! Но при педиатъра и УНГ съм висяла с детето по два часа . Висенето направо ме убива-най го мразя!

# 3
 • Мнения: 997
 Умно решение, жалко че не съм се сетила по-рано. Омръзна ми от висене пред кабинети. Всъщност като се замисля, често съм отнасяла въпроси свързани с мен към лекаря на детото.
 По принцип се вбесявах от висенето пред кабинетите на педиатрите. Особено с болно дете. Пък да не говорим, когато е здраво, а около него кихат и кашлят. За щастие намерих идеалното решение. Педиатър, който не е личен лекар, а работи само като специалист. Няма опашки, няма нерви. Но с GP-тата няма измъкване. Висиш си като паяк и това е.
  Между другото, случвало ли ви се е да ви искат потребителска такса през време на бремеността или за претглед на детото? И в двата случая си освободен, но това не е пречка да ти поискат. Пък ако дадеш.

# 4
 • Мнения: 5 373
  За щастие намерих идеалното решение. Педиатър, който не е личен лекар, а работи само като специалист. Няма опашки, няма нерви. Но с GP-тата няма измъкване. Висиш си като паяк и това е.
 
Абсолютно! Освен това, да ме прощават, ама не искам да слушам скендълите на бабички и дедковци без работа. А при педиатъра ни отиваме с точно определен час, да чакам максимлано 15 мин. се е случвало. Даже наскоро дойде в ОБЕДНАТА СИ ПОЧИВКА-не бях видяла, пусто, че от 12 до 15 почива-все пак и той е човек-и отидох там и никой!!!! И му се обадих, гузна-гузна, той дойде след 12 мин.  bouquet  bouquet

# 5
 • Мнения: 997
 Именно това не мога да търпя. Отиваш с дете на ръце, при личен лекър-педиатър и изведнъж -  5-6 баби видят оживен диспут кой, кого прередил.
  В момента не работя, но преди ходенето на лекар беше табу за мен. Отида ли, няма връщане на работа.

# 6
 • Мнения: 9 990
Ха добро утро!Сега си сметнете-надницата за деня+ нервите по бързане и притеснения и си помислете наистина-за тази надница дали да не идете на частен-все един преглед ще покрие ми се струва newsm78Нищо,че си имаме осигуровки-като не се върнеш на работа не е редно и парите да ти дадат...де да знам.Мразя я тази ситуация и аз ходя само когато съм на умирачка... Tired

# 7
 • Мнения: 4 467
Ха добро утро!Сега си сметнете-надницата за деня+ нервите по бързане и притеснения и си помислете наистина-за тази надница дали да не идете на частен-все един преглед ще покрие ми се струва newsm78Нищо,че си имаме осигуровки-като не се върнеш на работа не е редно и парите да ти дадат...де да знам.Мразя я тази ситуация и аз ходя само когато съм на умирачка... Tired

Ей това ми е скритото намерение от тук натам, само че пази боже да опреш до по-сериозни изследвания, шеш не щеш пак до там ще допреш. Не казвам, че не са добри професионалисти, но според мен трябва да им поставят ограничение на максимален брой пациенти, които да обслужват, иначе ще е все така.

# 8
 • Мнения: 997
 А не, не съм съгласна. Не стига, че никой не ме пита искам или не да ми удържат здравни осигуровки. Да не говорим, че виждам паричките си инвестирани в новопостроени сгради на НЗОК. #2gunfire
  И в крайна сметка, опира си до самият лекар и до организицията на работа. Когато висях с часове с  Вени на ръце пред кабинета на поредния педиатър си мислех, че оправия няма. А ето, че имало начин това да се избегне. Но не мисля, че решението на проблема с опашките пред кабинетите на  личните лекари е в посещението на частни кабинети. Лекарите са поставени в положение да се стремят към по-голям контингент от пациенти, за да имат нормални за професията им доходи. Същевременно им се налага да следят нормативни документи, да понаучат нещо от счетоводството, да спазват един тон ограничения. Изобщо системата куца - кой крив, кой прав страда пациента.  #Cussing out

# 9
 • Мнения: 9 990
Ми то точно за системата иде реч, тук не обвиняваме ДжиПитата.Ама ако личният ми лекар е в квартала ми,а аз работя на другия край на града-то 2-3 часа са ми само път, ако се наложи през работно време да отида/ а обикновено така се случва, защото събота и неделя не работят поликлиниките, нали/И още толкова чакане, смятай.И без да чакаш, да речем,че си късметлията днес-пак е множко.Направо си е за пускане на отпуск за провеждане на здравнопрофилактичен ден.В някои фирми това е решено като цялата фирма-всички служители са абонирани към някоя от частните клиники.Провеждат се наистина профилактични прегледи задължително.Ако легнеш болен-пак те те поемат и всикчо лесно се документира.Но болшинството сме поставени именно в ситуацията описана от авторката на темата.А съм имала и години, в които да си позволя да чакам 3 часа пред кабинет и да не се явя на работа е било равносилно на уволнение.Сега, за щастие не е така, но и за щастие мога да си позволя да се прегледам на частно и ми дреме за здравната каса и сградите и.

# 10
 • Мнения: 4 467
Елена, във всяка една професия поемането на свръх работа, снижава качеството и рано или късно резултатите уронват професионалния авторитет на работещия. А когато става дума за човешки живот, какво значи намалено качество? Примери много последно време, няма нужда да ги подхващаме пак.
Нищо, че имаше опашка, човека беше много любезен и в 2 без нещо, след прегледи през 10 мин определено гледаше уморено.
И друго - нали личния лекар за това е личен, да ме познава - мен, семейството ми, да знае миналите ми заболявания - не да трябва аз да му казвам каквото преценя. Как ще стане това с 2000 пациенти?
Мога да твърдя, че доходите на личните лекари (освен току що започващите практика) са повече от прилични, но това е друга тема.

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 1 054
И аз намерих решение на своя проблем с чакането, ходя на частен лекар ако се наложи и имам здравна застраховка на Орел - изплащат ти парите за преглед плюс лекарствата. За една година е 90 кинта, но се изплащат сто пъти...ИНаче личната ми лекарка е много добра, но е педиатър - при нея съм от 5 годишна - и като зачакам свят ми се вие..А освен това като ми дойде реда винаги има някое бебче и не мога да вляза преди него, та се сещате...Или ходя в ранни зори - в  7 без 10 съм там, а тя е от 7.30 или не се получава.
А за малкия си чакам, кво да правя...А той не се задържа на едно място и чакането ме убива тотално...Крясък и търчане по коридора, ако имаме късмет оставаме само с това..

# 12
 • Мнения: 397
Аз съм решила този проблем! Фирмата, в която работя ни осигурява мед. заведение, частно съответно и с пълен абонамент! Записвам час, отивам, посрещат ме любезни та любезни (чак ми става лошо понякога), преглеждат ме и си тръгвам без да давам и 1 лев. Всички изследвания също са ми безплатни както и профилактичния преглед веднъж годишно. Така се получава, че Джи Пи - то не ме и вижда. Като заведа малката при нея, защото тя  е и нейно Джи Пи - тя ми подметва нещо да речем за профилактичен или друго - аз казвам  няма нужда аз ще си ходя в служебната болница. И тя се чувства някак пренебрегната и даже ми се набутва - ако искаш ще ти дам направление..... И детето си водя пак там, пред кабинета има катерушки и играчки детето си играе, докато чакаме. Клиниката е денонощна и правят посещения и по домовете.
Какъв е извода: годишния абонамент мисля е някъде 200 - 250 лв. (на мен в случая работодателя ми го плаща), но може да стане и индивидуално. Но нервите са спестени, понякога излиза и по-евтино. Когато бях бременна - здравната каса покрива 2 ехогравски прегледа  Shocked и 2 изследвания - всичко останало се плаща... ами представете колко пари отиват. Въобще не съм се занимавала с тях - да вися, чакам, и да се разправям с нервни лелки с корема  Close

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт