Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 дек. 2017, 23:24 ч.

Околоколедни бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 68 346
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 3 293
За пръв път ще правя заек, може ли изпитана рецепта? Благодаря!  Heart Eyes
Аз съм пробвала тази рецепта на Пепи и много ми харесва.

# 541
  • Мнения: 880
Здравейте и за много години!  Hug  bouquet

За пръв път ще правя заек, може ли изпитана рецепта? Благодаря!  Heart Eyes
Заекът се нарязва на порции и се запържва леко. Ние го правим в чугунен съд, но ще стане и в иенаглас или глинен съд - слагат се порциите заек, морковчета и картофи, предварително задушени шайби лук, бяло вино и подправки. Първо на силна фурна, после на слаба поне 2 часа.
Друга също изпитана е в съда се слага заека цял, предварително запържен, после много лук, около килограм, който е бланширан във вряла вода предварително. После се слагат домати, малко червен пипер, лъжица брашно, дафинов лист, сол и малко червено или бяло вино. Пече се поне 3 часа.
И двете съм ги правила десетки пъти и винаги стават много вкусни Simple Smile

# 542
  • Русе
  • Мнения: 7 955
Здравейте и за много години!  Hug  bouquet

За пръв път ще правя заек, може ли изпитана рецепта? Благодаря!  Heart Eyes
Заекът се нарязва на порции и се запържва леко. Ние го правим в чугунен съд, но ще стане и в иенаглас или глинен съд - слагат се порциите заек, морковчета и картофи, предварително задушени шайби лук, бяло вино и подправки. Първо на силна фурна, после на слаба поне 2 часа.
Друга също изпитана е в съда се слага заека цял, предварително запържен, после много лук, около килограм, който е бланширан във вряла вода предварително. После се слагат домати, малко червен пипер, лъжица брашно, дафинов лист, сол и малко червено или бяло вино. Пече се поне 3 часа.
И двете съм ги правила десетки пъти и винаги стават много вкусни Simple Smile
Много благодаря!  Hug
А понеже нямам нито чугунен, нито глинен съд, нито йена,  Grinning , в тава с фолио дали ще стане?

Мира, благодаря ти и на теб!  Hug

# 543
  • Мнения: 880
Би трябвало да стане и в тава с фолио Simple Smile
Но може би трябва да е на два пласта и добре да се завие тавата, добре да се задуши месцето....

# 544
  • Русе
  • Мнения: 7 955
Би трябвало да стане и в тава с фолио Simple Smile
Но може би трябва да е на два пласта и добре да се завие тавата, добре да се задуши месцето....
Hug

# 545
  • Мнения: 9 052
заека в гювеч със зеленчуци и резене ...

# 546
  • Русе
  • Мнения: 1 967
Здравейте и за много години!  Hug  bouquet

За пръв път ще правя заек, може ли изпитана рецепта? Благодаря!  Heart Eyes

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/12/blog-post_17.html

# 547
  • Мнения: 6 508
Здравейте и за много години!  Hug  bouquet

За пръв път ще правя заек, може ли изпитана рецепта? Благодаря!  Heart Eyes
и този със сметановия сос е много вкусен http://pep-4o.blogspot.bg/2016/01/blog-post_6.html
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/10/blog-post_17.html този става и в тавата, под фолио, ако нямаш гърне, или в тенджера с огнеупорни дръжки.
и още заешко тук, защото цял заек е доста, можеш да отделиш  да направиш с ориза http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/%D0%AF%D1%81%D1%82%D0%B8% … D1%88%D0%BA%D0%BE

# 548
  • Пловдив
  • Мнения: 12 130
Четох някъде...но пак да питам...ако дом.сушено филе е станало прекалено солено,има ли шанс да се спаси?
Може би изкисване?

# 549
  • Русе
  • Мнения: 7 955
Благодаря отново!  Hug

# 550
  • София
  • Мнения: 1 278
Правих супа топчета но в застройката съм сложила кисело мляко ,което явно е било няколко часа на стакна температура и леко се е било вкиснало ...и сега супата като се стопли леко накиселява ....к мога да я оправя ?!да убия киселия вкус ?

# 551
  • Мнения: 9 052
Добави лимон , черен пипер и я направи просто да и е такъв вскуса. Т.е. да е умишлено Simple Smile

Ние днес ще сме на сандвичи , бисквитки и плодове в колата , защото ще сме на път.

# 552
  • София
  • Мнения: 1 278
Искам да махна киселото не да му придам вкуса умишлено !

# 553
  • Мнения: 12 371
Четох някъде...но пак да питам...ако дом.сушено филе е станало прекалено солено,има ли шанс да се спаси?
Може би изкисване?
Мистик, аз бях писала в една тема - увиваш месото в намокрена домакинска хартия, слагаш в найлон в хладилника и след един ден се е обезсолило. Ако не е достатъчно, повтаряш.

# 554
  • Мнения: 622
Може би прясно мляко или сметана.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт