Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 45
Zdraveite,BG-mami ot men.Za parvi pat se vklju4vam.PVarvo da vi kaza,che mi e mnogo trudno da se otdelja ot kompjutara zaradi vashite vkusotii.otskoro sam tuk,no ve4e pochnah da probvam jastijata i desertite.Vtoro ,da se izvinaj,che 6te pi6ana latinica,no mjamam kirilica na klaviaturata.I posledno.Dali njakoja ot vas znae kak se pravi med ot borovi vrahcheta?Blagodarja predvaritelno. Smile
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 506
Здравей! Добре дошла!
Погледни горе вдясно - има кредор. Той ще реши проблема с кирилицата ти.
Относно боровия мед, наскоро имаше такава тема, прочети я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98443.0;all
Цитирай
Да, правила съм го този мед и наистина си заслужава. Уверявам ви, че няма нищо общо с купения от магазина. Обикновено го правя със шишарки от мура, но става и с борови шишарки. Връхчета използвайте само ако неможете да си наберете шишарки. И шишарките и връхчетата се берат когато по тях тече смола, т.е. не са почнали на съхнат. На пипане трябва да лепнат.
За доза мед ползвам 40 шишарки от мура, които са около 2 пъти по-големи от боровите. Така че слагайте смело-от много глава не боли!
И така: Набирате си шишарките. През този сезон винаги има цъхнала мащерки и други билки. Аз си бера мащерката, риган, жълт кантарион /не много/, листа от малина, ягода, подбел, изобщо всички билки, които можете да си намерите. Като компромис може да са сухи и от миналата година. Слагате билките на дъното на по-големичка тенджера /за да не ви кипи/, отгоре нареждате шишарките /боровите връхчета/, затискате с чиния и наливате вода за да се покрият. Започвате да варите, като пяната която излиза на повърхността я обирате. Варенато продължава до омекване на шишарките /стават меки като ворени картофи/. Сваляте от котлона и прецеждане от финна цедка в чиста тенджера. Връщате прецеденото на котлона, като добавяте предварително захар - 1кг. захар на всеки литър течност. Варите докато добие желаната от вас гъстота. Пробвате като при сладката - с капка върху чиста чинийка. Само внимавайте да не стане много гъсто, че става като туткал. Накрая добавяте лимонтузу за не се захароса. Топло насипвате в бурканчета, изчаквате да изстине и затваряте. Не се стирилизират. Наистина става хубаво, а с чай е супер ароматно. Прекрасно е и намазано върху пържени филийки, бухтички, палачинки.....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.