Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 89 отговора


Мнения: 117
Здравейте пила съм сок от бъз като дете,но незнам рецептата...ако някой знае моля да помага newsm78
Цитирай

в сърцето на любимия

Мнения: 175
И аз съм пила такъв, майка ми правеше едно време и ако не е забравила рецептата, по-късно ще я споделя Peace
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
Правила съм концентрат от бъз:
30цв. бъз
5л. вода

Цветовете се киснат във водата 24 часа, прецеждат се и се добавят:
5кг.захар
4 пак(20гр.) лим. к-на

Бутилира се и се оставя на хладно място.
После се разрежда с вода.
Ние го слагахме в пластмасови тъмни бутилки. Но не се харчеше много...

Правила съм и за прясна консумация- с повече цвят и по- малко захар, но беше преди повече от 10г...загубила съм пропорциите.
Цитирай

София

Мнения: 1 491
Правила съм концентрат от бъз:
30цв. бъз
5л. вода

Цветовете се киснат във водата 24 часа, прецеждат се и се добавят:
5кг.захар
4 пак(20гр.) лим. к-на

Бутилира се и се оставя на хладно място.
После се разрежда с вода.
Ние го слагахме в пластмасови тъмни бутилки. Но не се харчеше много...


Сега питах майка ми,рецептата е същата ,само че цветовете са 40 бр....все едно!
И аз не го харесвах много много... Very Happy
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625

И аз съм пила. НА мен лично много ми харесваше  Peace
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Страхотен е даже, едната Фанта е с подобен вкус. А и бъза е много полезен за гърло, трахеи, изобщо при проблеми с дихателната с-ма Wink
Цитирай

София

Мнения: 471
ние май първо го сушим леко , после се вари или кисне не си спонмям . Rolling Eyes
Но 100 % съм сигурна за сушенето, защото стаята миришеше чудесно от него !! Hug
Цитирай

Джунгландия

Мнения: 3 805
Онова отпреди 10г. беше с варене, но нямам спомени за рецептата... Tired
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Страхотен е даже, едната Фанта е с подобен вкус. А и бъза е много полезен за гърло, трахеи, изобщо при проблеми с дихателната с-ма Wink
Аз правих пресен сок от бъз за мъжа ми, но беше специално за сърцето.
Цитирай

София

Мнения: 19 781
Има ли разлика сок и сироп от бъз. Става въпрос за черен бъз , нали?
Има ли такъв, който се прави от плодовете.
Разбрах,че вие правите от цветовете.
Купувала съм сироп от черен бъз (засилва имунната система)
- от аптека- мислех че се прави  от плодовете? newsm78
Май са 2 различни неща? newsm78
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Цитирай


Мнения: 6 026
Рецептата е така, но цветовете се киснат поне 48 часа и на литър сок се добавя сока от един лимон..........Обожавам такъв сок
Цитирай

София

Мнения: 19 781
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Няма бял бъз. Има червен и черен, и цъфтят в бяло.
Има и един друг, но на него му викат бъзак, бурен е и расте край пътищата.
Не берете ли цветовете от дърво. Макар и ниско , но все пак дърво?
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Няма бял бъз. Има червен и черен, и цъфтят в бяло.
Има и един друг, но на него му викат бъзак, бурен е и расте край пътищата.
Не берете ли цветовете от дърво. Макар и ниско , но все пак дърво?
Така де, права си - черен бъз се води Smile
Цитирай

София

Мнения: 19 781
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Няма бял бъз. Има червен и черен, и цъфтят в бяло.
Има и един друг, но на него му викат бъзак, бурен е и расте край пътищата.
Не берете ли цветовете от дърво. Макар и ниско , но все пак дърво?
Така де, права си - черен бъз се води Smile
Това не е ли един леко киселичък и леко газиран сок????
Имам много бегъл спомен, че и аз май съм пила такова нещо, но може и да бъркам?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 89 отговора