Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 май 2006, 16:41 ч.

Сок от Бъз правил ли е някой...

  • 45 968
  • 89
  •   1
Отговори
  • Мнения: 120
Здравейте пила съм сок от бъз като дете,но незнам рецептата...ако някой знае моля да помага newsm78

# 1
  • в сърцето на любимия
  • Мнения: 175
И аз съм пила такъв, майка ми правеше едно време и ако не е забравила рецептата, по-късно ще я споделя Peace

# 2
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Правила съм концентрат от бъз:
30цв. бъз
5л. вода

Цветовете се киснат във водата 24 часа, прецеждат се и се добавят:
5кг.захар
4 пак(20гр.) лим. к-на

Бутилира се и се оставя на хладно място.
После се разрежда с вода.
Ние го слагахме в пластмасови тъмни бутилки. Но не се харчеше много...

Правила съм и за прясна консумация- с повече цвят и по- малко захар, но беше преди повече от 10г...загубила съм пропорциите.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 510
Правила съм концентрат от бъз:
30цв. бъз
5л. вода

Цветовете се киснат във водата 24 часа, прецеждат се и се добавят:
5кг.захар
4 пак(20гр.) лим. к-на

Бутилира се и се оставя на хладно място.
После се разрежда с вода.
Ние го слагахме в пластмасови тъмни бутилки. Но не се харчеше много...


Сега питах майка ми,рецептата е същата ,само че цветовете са 40 бр....все едно!
И аз не го харесвах много много... Grinning

# 4
  • Springfield, VA
  • Мнения: 5 625

И аз съм пила. НА мен лично много ми харесваше  Peace

# 5
  • Мнения: 1 348
Страхотен е даже, едната Фанта е с подобен вкус. А и бъза е много полезен за гърло, трахеи, изобщо при проблеми с дихателната с-ма Wink

# 6
  • София
  • Мнения: 471
ние май първо го сушим леко , после се вари или кисне не си спонмям . Rolling Eyes
Но 100 % съм сигурна за сушенето, защото стаята миришеше чудесно от него !! Hug

# 7
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
Онова отпреди 10г. беше с варене, но нямам спомени за рецептата... Tired

# 8
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Страхотен е даже, едната Фанта е с подобен вкус. А и бъза е много полезен за гърло, трахеи, изобщо при проблеми с дихателната с-ма Wink
Аз правих пресен сок от бъз за мъжа ми, но беше специално за сърцето.

# 9
  • София
  • Мнения: 22 360
Има ли разлика сок и сироп от бъз. Става въпрос за черен бъз , нали?
Има ли такъв, който се прави от плодовете.
Разбрах,че вие правите от цветовете.
Купувала съм сироп от черен бъз (засилва имунната система)
- от аптека- мислех че се прави  от плодовете? newsm78
Май са 2 различни неща? newsm78

# 10
  • Мнения: 1 348
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.

# 11
  • Мнения: 6 907
Рецептата е така, но цветовете се киснат поне 48 часа и на литър сок се добавя сока от един лимон..........Обожавам такъв сок

# 12
  • София
  • Мнения: 22 360
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Няма бял бъз. Има червен и черен, и цъфтят в бяло.
Има и един друг, но на него му викат бъзак, бурен е и расте край пътищата.
Не берете ли цветовете от дърво. Макар и ниско , но все пак дърво?

# 13
  • Мнения: 1 348
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Няма бял бъз. Има червен и черен, и цъфтят в бяло.
Има и един друг, но на него му викат бъзак, бурен е и расте край пътищата.
Не берете ли цветовете от дърво. Макар и ниско , но все пак дърво?
Така де, права си - черен бъз се води Simple Smile

# 14
  • София
  • Мнения: 22 360
Аз за бял бъз говоря. Виж какво излезе с търсачката: (цитат на yosarian)
25 съцветия от бъз се заливат с литър студена вода. Престояват на студено 24 часа. Прецежда се сока и се добавя 1кг захар.Бърка се докато се разтвори хубаво захарта и след като добре се разтвори захарта се добавя едно пакетче лимонтузу. Налива се във добре измити и подсушени шишета или буркани. Може да се стерилизира. Може и да не се.
Да ви е сладко.
Няма бял бъз. Има червен и черен, и цъфтят в бяло.
Има и един друг, но на него му викат бъзак, бурен е и расте край пътищата.
Не берете ли цветовете от дърво. Макар и ниско , но все пак дърво?
Така де, права си - черен бъз се води Simple Smile
Това не е ли един леко киселичък и леко газиран сок????
Имам много бегъл спомен, че и аз май съм пила такова нещо, но може и да бъркам?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт