Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора

Пловдив

Мнения: 5 567
Помня аз, че тук виждах рецепта за яйчен крем, ама пусти заплес. И не мога да я намеря с търсачката. Нещо беше яйца и мляко на котлона, ама друго имаше ли, колко се вареше?! Давайте рецепти на гладната бременна душа с много яйца и мляко в наличност, ама не искам крем-карамел, това вече го ядохме.
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 790
Янтра аз имам тези, дано си харесаш нещо Smile.

Яйчен крем

500 мл мляко, 1 ванилия, 3 жълтъка, 50 г пудра захар, 60 г брашно, 25 г краве масло.
Млякото се сварява с ванилията. Отделно се разбиват жълтъците със захарта до побеляване. Прибавя се брашното и към получената смес се сипва горещото мляко при непрекъснато разбъркване. Тенджерката се слага на огъня и се оставя да ври няколко минути като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Накрая се слага маслото и се разбърква добре да се поеме.

Крем с жълтъци

5 яйца+5 суп. л. брашно+1л.мляко+5с.л. захар +ванилия+ настъргана лимонова кора.


Този втория е от тук на Искрица Надежда ама съм си го копнала и не мога да дам линк за съжаление..... можеш да го действаш по същия начин, като първия Wink.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 476
Янтра, ето още един от мен, без прибавка на брашно: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=26.msg82#msg82
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 476
Опссс! Embarassed С брашно е, само че аз съм го била пропуснала там.  Rolling Eyes Sorry!  Tired
Цитирай

Пловдив

Мнения: 5 567
Благодаря момичета, започвам бъркането на една доза яйчен крем Laughing Аз понеже слагам подсладител вместо захар никога не съм уверена какво ще се получи, но изглежда лесно.
Цитирай
Добре де, аз ли греша нещо, но на мен този крем ВИНАГИ ми се получава един сипкав такъв ако се сещате какво имам предвид, т.е. като на малки парцалчета от яйцата.Защо се получава така, слагам и масло накрая, но пак не става много гладък, няма бучки просто не се получава гладък като нишестетата например?
Вчера правих крем пита с този крем, стана вкусно, но ми се ще да става гладък грема, пък и по-жълт, сложих 1л.пр.мляко, 8 жълти жълтъка, и пак не е много жълт, пък съм яла домашна крем-пита със страхотен жълт и гладък крем, но явно нещо ми спестяват от рецептата?
Чао!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 5 567
Аз постигнах гладкост като разбърках с миксера тенджерата на котлона, предполагам и с пасатора щеше да се получи същото. Щото само с лъжицата и при мен стоеше на бучки. Обаче за жълтото - аз сложих 6 цели яйца на 1л мляко и си е доста жълто. Общо взето при мен действието протече така - сложих млякото на котлона да се вари. В друга купа разбърках яйцата с 5 с.л. брашно (мисля да поекспериментирам и другия път да пробвам с царевично) и две ванилии. Когато млякото завря сложих котлона на 1 от 9 степени и сложих подсладител на вкус (само така мога да контролирам колко ще е сладък целия крем) и изсипах яйчената смес. Започнах да бъркам с лъжицата, обаче ставаше на парцали, тъй че взех миксера и разбих целия крем, докато реших че е достатъчно гладък за да го сваля от котлона.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора