«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора

ѕловдив

ћнени€: 5 174
ѕомн€ аз, че тук виждах рецепта за €йчен крем, ама пусти заплес. » не мога да € намер€ с търсачката. Ќещо беше €йца и мл€ко на котлона, ама друго имаше ли, колко се вареше?! ƒавайте рецепти на гладната бременна душа с много €йца и мл€ко в наличност, ама не искам крем-карамел, това вече го €дохме.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 6 516
янтра аз имам тези, дано си харесаш нещо Smile.

яйчен крем

500 мл мл€ко, 1 ванили€, 3 жълтъка, 50 г пудра захар, 60 г брашно, 25 г краве масло.
ћл€кото се свар€ва с ванили€та. ќтделно се разбиват жълтъците със захарта до побел€ване. ѕрибав€ се брашното и към получената смес се сипва горещото мл€ко при непрекъснато разбъркване. “енджерката се слага на огън€ и се остав€ да ври н€колко минути като се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Ќакра€ се слага маслото и се разбърква добре да се поеме.

 рем с жълтъци

5 €йца+5 суп. л. брашно+1л.мл€ко+5с.л. захар +ванили€+ настъргана лимонова кора.


“ози втори€ е от тук на »скрица Ќадежда ама съм си го копнала и не мога да дам линк за съжаление..... можеш да го действаш по същи€ начин, като първи€ Wink.
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 476
янтра, ето още един от мен, без прибавка на брашно: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=26.msg82#msg82
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 476
ќпссс! Embarassed — брашно е, само че аз съм го била пропуснала там.  Rolling Eyes Sorry!  Tired
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 5 174
Ѕлагодар€ момичета, започвам бъркането на една доза €йчен крем Laughing јз понеже слагам подсладител вместо захар никога не съм уверена какво ще се получи, но изглежда лесно.
÷итирай
ƒобре де, аз ли греша нещо, но на мен този крем ¬»Ќј√» ми се получава един сипкав такъв ако се сещате какво имам предвид, т.е. като на малки парцалчета от €йцата.«ащо се получава така, слагам и масло накра€, но пак не става много гладък, н€ма бучки просто не се получава гладък като нишестетата например?
¬чера правих крем пита с този крем, стана вкусно, но ми се ще да става гладък грема, пък и по-жълт, сложих 1л.пр.мл€ко, 8 жълти жълтъка, и пак не е много жълт, пък съм €ла домашна крем-пита със страхотен жълт и гладък крем, но €вно нещо ми спест€ват от рецептата?
„ао!
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 5 174
јз постигнах гладкост като разбърках с миксера тенджерата на котлона, предполагам и с пасатора щеше да се получи същото. ўото само с лъжицата и при мен стоеше на бучки. ќбаче за жълтото - аз сложих 6 цели €йца на 1л мл€ко и си е доста жълто. ќбщо взето при мен действието протече така - сложих мл€кото на котлона да се вари. ¬ друга купа разбърках €йцата с 5 с.л. брашно (мисл€ да поекспериментирам и други€ път да пробвам с царевично) и две ванилии.  огато мл€кото завр€ сложих котлона на 1 от 9 степени и сложих подсладител на вкус (само така мога да контролирам колко ще е сладък цели€ крем) и изсипах €йчената смес. «апочнах да бъркам с лъжицата, обаче ставаше на парцали, тъй че взех миксера и разбих цели€ крем, докато реших че е достатъчно гладък за да го свал€ от котлона.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора