Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 май 2006, 19:28 ч.

ФЛУОР

 • 16 426
 • 78
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 011
Флуор
Concept definition: Газообразен или течен химически елемент; член на семейството на халогените, който е най-електроотрицателния елемент и най-химически активния с неметалните елементи; високо токсичен, причиняващ корозия и запалим; използва се в ракетните горива                                                                                                                                                     

момичета,мисля че някъде имаше тема,но ако някой е компетентен може ли да ми обясни вреден ли е или не този флуор-има го във водата и в пастите за зъби,а вече на няколко места срещам,че е токсичен.                     

# 1
 • Мнения: 4 978
Настръхна ми косата, докато четох.
На мен ми беше предписан по време на бременността и си го пих, като поп.

# 2
 • Мнения: 167
След безкрайните спорове за и против ваксините, това е една също доста приятна темичка. Мога да говоря много за флуора, както и за съмнителните му противокариесни свойства, но каквото и да кажа няма да е толкова изчерпателно както следния материал. Приятно четене  Grinning
=============================================================
ФАКТИ ЗА СЪЕДИНЕНИЯТА НА ФЛУОРА (F)

С годините флуоридите се натрупват в костите. Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния им прием. Скелетна флуороза = слаби и чупливи кости. "Лечението" с флуориди на остеопорозата повишава костната чупливост и счупванията на тазобедрената кост - от 1957 г. костните фрактури на юноши рязко са се повишили. САЩ е страната с най-висока честота на фрактури.

Флуоридите причиняват и артрит.

Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Дори и половината от количеството F във водата води до значителни увреждания на ДНК = мутагенно въздействие. Повече от 10 000 умират на година от рак, дължащ се на флуориди.

В резултат на флуоризирането на водата, за 13-17 години ракът е скочил с 10%. Остеосаркома (рак на костите) е скочила с 50% в райони с флуоризирана вода, с 50% е скочил и ракът на устната кухина в области с флуоризирана вода = 8000 нови случая за всяка година.

"Флуоридите са канцерогенни според какъвто и да е стандарт."

EPA заявява: "Допустимото ниво на флуориди във водата, разрешено от правителството, се базира на лъжлива информация и изманипулирани научни доклади."

Доза 1 ppm (макар че обикновено дозата е по-голяма) потиска ензимните системи в клетката, предизвиква вродени дефекти у животни и хора, уврежда имунната система, нарушава синтеза на колагена, води до калцификация на меките тъкани, влошава артритните оплаквания или води до такива.

Още от 1944 г. е известно, че флуоридите са протоплазмена отрова и нарушават пропускливостта на клетъчната мембрана, потискайки действието на определени ензими.

Дори 0.2 ppm флуориди в тялото сериозно потискат способността на белите кръвни клетки да разрушават патогенни агенти. Някои считат, че флуоридите водят до развитие на СПИН, но този факт се укрива и вниманието на обществото се насочва само върху HIV-вируса като причинител на СПИН.

От 1959 г. има връзка между синдрома на Даун и флуоризирана вода. Това е едно генетично обусловено заболяване от настъпили промени в хромозомите под въздействие на фактори от външната среда. Изоставане в умственото и двигателното развитие, монголоидно лице - главно при по-късно родили жени (след 35 годишна възраст) (Явно са натрупали в себе си достатъчно флуориди), като възрастта, след която жените раждат деца с такива хромозомни аномалии, непрекъснато намалява.

За 3 години след началото на флуоризацията на водата мъртвородените са със 150% повече, но през 1960 г. ADA издава безсрамна брошура, в която се казва: "В областите, където водата е с естествено по-високо съдържание на флуориди, хората живеят до дълбока старост."

Дори от много ниски нива на флуориди във водата в доматите възникават видими тъканни увреди и хромозомни промени.

От началото на 20-ти век до сега, поради замърсяване на околната среда с флуориди и изкуствено флуоризиране на водата, повече от 130 млн. американци са страдали от хронична флуоридна интоксикация, ускорено стареене и дегенеративни заболявания.

PHS представя "данни" от изследване върху 39 000 деца, че няма разлика в количеството кариеси при области със и без флуориди на водата. Но изследванията в САЩ, Япония и Индия върху 480 000 деца явно показват, че флуора във водата повишава кариесите, особено ако Ca (калцият) в храната е малко.

Флуоридите предизвикват по-бавна смяна на млечните зъби с постоянни изкривявания, размествания в устната кухина, носене на скоби за зъби.

През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания) признава, че до 80% от децата в райони с флуориди вода имат зъбна флуороза = бели, жълти или кафяви петна по зъбите, особено при недохранени деца. Но само за Калифорния възстановяването на пораженията от зъбната флуороза струват 900 млн.$ !(бизнесът се разраства). За следващите 10 години в САЩ, Англия и Австралия 15 млн. ще се лекуват от зъбна флуороза, което ще донесе 150 млрд.$ приходи. В райони с флуориди вода стоматолозите печелят със 17% повече.

Меката храна не упражнява дъвкателния апарат, полепва по зъбите и спомага за зъбен кариес. Ферментиращите въглехидрати повишават кариеса с 50%. Кариесът намалява пропорционално на консумацията на въглехидрати.

F инхибира (потиска) активността на ензимите-дехидрогенази: СДХ (сорбит дехидрогеназа), МДХ (малат дехидрогеназа), алфа-ГДХ (алфа-глутамат дехидрогеназа) и ЛДХ (лактат дехидрогеназа). Как може вещество, което потиска ензимните системи и чиято токсичност се измерва в милионни части от грама, да се каже че не е вредно за здравето и че "отличният превантивен ефект на малките дози F е един от най-добре аргументираните и документирани факти в историята на Медицината" Явно превантивният ефект е само по отношение на способността за мислене.

Българи "умници" също защитават флуоризиране на водата в монографии: "Дори концентрации от 8 ppm не променят общото здраве."

В България през 1970-1971 г. масово се използват F таблетки, а в средата на 80-те - 500 000 деца са обхванати от тази форма на "профилактика". От 1971 г. има постановление на Министерския съвет за изкуствено флуориди на питейната вода + инструкция + срокове за въвеждането му. Обаче до днес само в Хасково има готовност за флуориди на водата, но тази "най-ефективна кариес-профилактика" все още не е намерила приложение в България. Незнайни причини са ни спестили тази "благодат".

В Дания флуориди на водата се забранява през 1964 г., през 1972 г. е забранено в Швеция, 1973 г. - в Холандия, 1971 г. - в Германия. Здравият разум в Европа надделява, но в САЩ геноцидът тече с пълна сила.

През 1974 г. EPA обявява 1.4 ppm за топъл и 2.4 ppm за студен климат. ADA притиска EPA да завиши максимално допустимата стойност на флуоридите във водата до 8 ppm, след като е доказано, че само 1 ppm дава системни увреждания. ADA нарежда "всеки зъболекар да бъде убеден, че няма нужда да се запознава с научните изследвания за флуориди за да бъде активен участник в кампанията по флуориди на водата, и неучастието му ще се приема като явно пренебрегване на личната му отговорност".

През 1983 г. - симпозиум на Министерството на здравето и CDC срещу организираната опозиция против флуоридите и за защита и насърчаване.. През 1990 г. ADA заявява: " флуорзиране на водата остава най-безопасната, най-ефективна и икономична обществена здравна мярка срещу кариеса."

PHS, FDA, CDC, EPA са маши на индустрията.

Австралия: 1989 г. - в щата Ню Сауд Уелс - забрана за всякакво спиране на флуоризиране на водата без разрешение на здравното министерство. 1994 г. - в щата Виктория е одобрена добавка към закона за флуориди на водата, премахваща всякаква възможност върховният съд да разглежда всякакви обществени случаи или доказателства за вреди от флуориди 1995 г. - правителството на щата Остров Тасмания издава закон за забрана на срещи и събрания за обсъждане на флуоризиране на водата.

Флуоридите, пускани във питейната вода са замърсени с различни други токсични и/или канцерогенни метали и съединения с кумулативен ефект - Al, арсеник, радий. þ Така течностите, които се пият са всъщност отровни коктейли, особено за подрастващия организъм.

Безалкохолните напитки с флуоризирана вода са опасни. В области, където водата се флуоризира и соковете и храните съдържат флуориди!

При увредени бъбреци рискът от F отравяне нараства, както и за хора с имунен дефицит, диабет, сърдечни и др.

В някои пасти за зъби в Канада има 0.4% NaF (натриев флуорид), т.е. 4000 ppm þ само от едно миене на зъбите приемат 0.5 мг флуориди þ Дете ако глътне грахово зърно паста - е опасно, а ако глътне 1/2 тубичка - смърт. NaF е най-честата причина за натравяне на деца.

Наскоро китайците доказват, че 3-11 ppm флуориди във водата увреждат директно нервната система, още преди да увредят скелета.

Бионаличността на Al в тялото нараства при наличие на флуориди унищожават се нервни клетки и нараства рискът от Алцхаймер и деменция.

При флуоризиране на водата нивото на F в малкия мозък и в хипоталамуса нараства. (Хипоталамусът е централният процесор и интегрира информацията от външната среда, паметта и мотивационните стимули, за да произведе съответни: решение, поведение и промяна на паметта.)

При бебета и деца флуоридите водят до нарушение развитието на мозъка, а оттам и до увреждане на моторната функция, интелигентността, способността за обучение, спада коефициентът на интелигентност.

Флуориди са много силни токсини за ЦНС (централната нервна система) и дори и в ниски дози нарушават функциите на мозъка.

Флуоридите преминават спокойно плацентната бариера и кумулират в плода. Населението има ограничени възможности да еволюира и е с понижена способност да разпознава и да се противопоставя на тиранията.

Още преди "ерата на флуориди", флуоридите са били използвани с цел преднамерено подчиняване на населението и потискане способността му да възразява на властта. След Втората световна война химическите заводи I.G.Farben в Германия имат план, разработен по време на войната, за трайно контролиране, както физическо, така и умствено, на населението в коя да е област на Земята чрез вещества, поставяни в питейната вода. В този план NaF е заемал най-важно място.

Малки дози флуориди, давани редовно, намаляват индивидуалните съпротивителни сили срещу тиранията, като бавно отравят и наркотизират определена част от мозъка, и така правят човека покорен на волята на тези, които искат да го управляват. Социалният ефект е, че на човека му е по-трудно да защитава свободата си. И в Нацистка Германия, и в СССР при Сталин, са добавяли NaF към водата в концлагерите за да станат пленниците глупави, послушни и стерилни. Американските висши военни през 1947 г. вече са знаели за това въздействие върху съзнанието, след опити с американски войници.

Даването на флуориди на бикове ги прави послушни и управляеми.

Основна част на медикамента "прозак" и на нервнопаралитичния газ "зарин", създаден от I.G.Farben през 1939 г. - са флуориди Флуоридите влизат в състава и на други психотропни и сънотворни лекарства, анастетици (упойки) и пестициди.

Защо ли една от най-важните задачи пред СЗО е да флуориди водата на цялата планета?

При президента Клинтън се прави опит да се флуориди всяка вода. В Мексико от няколко години добавят във всеки кг сол по 250 мг флуориди

През 1996 г. САЩ изпраща проповедници на флуоридите в Шотландия и Англия, за да разсеят оплакванията на активисти за граждански права. Защо: "Истинската причина за флуоризиране на водата не е "благото" на детските зъби, а да се намали съпротивляемостта на масите към господството, контрола и загубата на свобода."

Чарлз Пъркинз: "Когато нацистите решиха да нападнат Полша, немският и съветски генералитет си обмениха научни и военни идеи, планове и служители, и методи за осъществяване на масов контрол, като схемата за прибавяне на различни вещества във водата бе приветствана от съветските комунисти - удобна за целта им да комунизират света.

"Всеки, който пие изкуствено флуоризирана вода за период от 1 година или повече, никога вече няма да бъде същият човек, умствено и физически."

Д-р Бронър, племенник на Айнщайн: "Има една зловеща престъпна мрежа от подмолно работещи (в Германия) агенти с цел да деморализират, парализират и унищожат републиката ... флуориди на водата може да стане тяхното най-фино оръжие за нашата физическа и умствена деградация ... флуоризирането на водата е престъпно деяние и сигурно национално самоубийство. Дори в малки количества NaF е смъртоносна отрова, без открит антидот. NaF е абсолютно различен от органичните калциево-флуоро-фосфатни съединения, от които имат нужда нашите тела, и които ни дарява природата. Невероятно е, че някакви, наричащи себе си "доктори", могат да убедят една цивилизована нация да прибавя доброволно смъртоносна отрова към питейната си вода. Това е връх на престъпното безумие."
=============================================================
Нека ви е сладка пастата за зъби сега  Twisted Evil

# 3
 • Мнения: 2 865
Ех, ще се сетите.
Нужно е само да се ровне в Гоогле с "fluoride damage" и не само косите ще ви настръхнат.
После ще ми рекламират отрова за мишки като полезно за зъбките на бебето ми още от утробата /Зимафлуор/.
Всичко е много добра реклама и ПР, за да си пълнят джобовете фармацифтичните фирми. smile3527

# 4
 • Мнения: 4 978
..... Приятно четене  Grinning
=============================================================

"Всеки, който пие изкуствено флуоризирана вода за период от 1 година или повече, никога вече няма да бъде същият човек, умствено и физически."

Нека ви е сладка пастата за зъби сега  Twisted Evil

браво бе, tsigahrah, сега и тъпа ли да се чувствам. не ми стига, че съм голяма бяла птица, а и това. дай го малко съчувствено, поне

сори за офф-а

# 5
 • Мнения: 167
Наскоро слушах по радиото един стоматолог - бургазлия, който беше върл защитник на флуорната профилактика...
Твърдеше, че понеже в Бургас водата е с естествено повишено съдържание на флуориди, неговите зъби почти не се разваляли, видиш ли...
Аз пък от бургазлии съм чувал, че са им много зле зъбите... Предполагам, че истината отново е някъде по-средата, ама ако може някой бургазлия да сподели личните си впечатления...

Ние апропо от половин година не ползваме паста за зъби с флуор. Обаче почти не се намират такива вече Sad

# 6
 • Мнения: 167
браво бе, tsigahrah, сега и тъпа ли да се чувствам. не ми стига, че съм голяма бяла птица, а и това. дай го малко съчувствено, поне

Не бре, тука пише за флуорирана вода... аз такава не съм пил още, само дето като бях чавдарче ни тъпчека с флуорни таблетки, а пък жена ми най-чинно си изпи 2-3 опаковки флуор, докато беше бременна.
И после като се усетихме ни беше яд, яд, яд... Ми то не беше далече от акъла, че и тука има нещо гнило с този флуор, ама като ни промиват мозъците от малки, пък сега и с тези ужасни реклами... мани мани...  Sick
Ама като не съм пил флуорирана вода не пречи да се чуствам тъп   Mr. Green

# 7
# 8
 • Мнения: 167
http://www.fluoridealert.org/ - това е един интересен линк.

Това пък е снимка на средна степен флуороза при дете:

Съжалявам, ако ви се струва гадна, кажете ми и ще я махна.

Малко от терминологичния речник по хигиена и медицинска екология:
    Флуориране на водата - обогатяване на питейната вода с флуорни съединения до концентрация в границите на 0,5 - 1,0 mg/dm3.
    Флуороза - хронично заболяване вследствие приемане на големи количества флуор, който се натрупва в зъбния емайл, оцветява го петнисто и води до разрушаването му; най-често настъпва при продължително пиене на вода с концентрация на флуора над 1,5 mg/dm3.
    Флуороза професионална - професионално заболяване, което възниква при наличие във въздуха на работната среда на концентрации на флуора над 1 mg/m3; протича предимно хронично със засягане на костната система.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 452
 smile3556ПОТРЕСЕНА СЪМ!!!НЯМАМ ДУМИ!!!

# 10
 • Мнения: 167
Това пък е сайт на една ирландска организация. Там положението изглежда да е доста страшно.
http://homepage.tinet.ie/~fluoridefree/home.htm

Бог да благослови нашите политици, че не са решили още да ни тровят водата с флуор! То не са го решили само и единствено от мързел де  Mr. Green
Иначе съм сигурен, че ако евентуално въведат флуориране, цената на питейната вода ще скочи, щото видите ли ни правят благо....

# 11
 • Мнения: 997
 Наскоро с приятелка разгърнахме ръководство за отглеждане на деца - едно от много ръководства на д-р Спок, но много странно защо, подписани от друг автор. Както и да е. На произволната страница, която отвори, моята приятелка прочете/не цитирам, но нещо в този смисъл/ - давайте на децата си чешмяна вода, защото е обогатена на флуор и затове е полезна за зъбките. Тя започна да се кахъри, че не е давала на детето чешмяна вода, а аз да се смея. Защото в България водата се хлорира, на флуорира.
 След това отклонение, по темата. Не съм химик и не мога да каже дали флуора е вреден от научна гледна точка. И в този спор, както и при ваксините има две страни, които вадят в подкрепа на мнението си тежки доводи. Като родител съм против. Мисля, че достатъчното приемне на калции под формата на подходящи храни, избягването на определени продукти, доказано че са вредни за зъбите/напр. шоколад/, зъбната хигиена и разходките на слънце са достатъчна профилактика за тези проблеми. Приемането на флуор, една спорна терапия е напълно излишно.

# 12
 • Мнения: 600
Малееееееееееееее  #Crazy #Crazy #Crazy
Добре че беше мъжа ми, че ме възпря да пия Зимафлур по време на бременността и ми забрани да давам на детето, въпреки настояването на лекарката.
Благодарна съм му, ама той добре че се рови и чете  Praynig

# 13
 • Мнения: 2 761
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%BB%D1%83%D0%BE%D1%80


http://bgjobs.5gigs.com/articles.php?lng=bg&pg=29

Последна редакция: сб, 20 май 2006, 00:38 от Omega

# 14
видях,че в мин.вода-хисарска,девин... има флуорид-там добавят ли го,защото ние пием мин.вода

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт