Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 69
Момичета, някоя знае ли как се прави шоколадов салам. Мъжа ми утре се връща от командировка и много искам да го зарадвам, но никъде не намерих рецепта. И двамата сме го яли някъде Question  Embarassed , и оттогава все ме моли да му направя!
Помогнете, моляяяяя! Sad
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
8 яйца
4 с.л. захар
5 равни с.л. брашно
3 с.л. какао
1 кафена чашка вода + още 8 л. захар
1 пакетче стафиди
1/2 пакетче лешници
Водата със захарта(8 л.) ври до гъста каша. Добавя се какаото. Снема се от огъня. Постепенно се добавят жълтъците, захарта(ост. 4 л.) брашното. Добавят се стафидите и нарязаните на малки парченца лешници. Накрая се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци. Пече се в намазана тавичка. Когато поизстине се намазва с течен шоколад или сметана и се навива на руло. Поръсва се с начукани ядки, настърган шоколад или кокосови стърготини.
Цитирай

там,откъдето се вижда морето...

Мнения: 928
Аууу...това звучи страшно вкусно,въпреки че незнам дори как изглежда.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Цитат на: dani75
8 яйца
4 с.л. захар
5 равни с.л. брашно
3 с.л. какао
1 кафена чашка вода + още 8 л. захар
1 пакетче стафиди
1/2 пакетче лешници
Водата със захарта(8 л.) ври до гъста каша. Добавя се какаото. Снема се от огъня. Постепенно се добавят жълтъците, захарта(ост. 4 л.) брашното. Добавят се стафидите и нарязаните на малки парченца лешници. Накрая се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци. Пече се в намазана тавичка. Когато поизстине се намазва с течен шоколад или сметана и се навива на руло. Поръсва се с начукани ядки, настърган шоколад или кокосови стърготини.

Eгати калоричната бомпа, чак аз се изкушавам да го направя Love
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Моята рецепта е малко по-мързелива Blush
1пак .кр.масло
2 яйца
1 с.л. ром
1ч.ч. смлени орехи
3 натрошени "целувки"
2 с.л. какао на прах
1 ч.ч. пудра захар
1/2 пак.натрошени маслени бисквити
Към разбитото с пудрата захар масло се прибавят яйцата,какаото и рома и се разбърква добре.Накрая се прибавят орехите,бисквитите и "целувките".Сместа се сипва в/у поръсена с пудра захар пергаментова хартия или хартия за печене-оформя се като руло и се слага да се стегне в хладилника.Желателно е да се консумира поне 2 часа след направата му.
Цитирай

София

Мнения: 69
Благодаря ти Дани75, това звучи много вкусно, ще го пробвам задължително!   food002  Very Happy
Но салама, който съм опитвала май е точно този на Нина - благодаря ти Нина!   ideauu Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: Нина
Моята рецепта е малко по-мързелива Blush
1пак .кр.масло
2 яйца
1 с.л. ром
1ч.ч. смлени орехи
3 натрошени "целувки"
2 с.л. какао на прах
1 ч.ч. пудра захар
1/2 пак.натрошени маслени бисквити
Към разбитото с пудрата захар масло се прибавят яйцата,какаото и рома и се разбърква добре.Накрая се прибавят орехите,бисквитите и "целувките".Сместа се сипва в/у поръсена с пудра захар пергаментова хартия или хартия за печене-оформя се като руло и се слага да се стегне в хладилника.Желателно е да се консумира поне 2 часа след направата му.

Нина, а тези яйца през никаква топлинна обработка ли не минават Question  Питам, защото ми звучи малко странно, до сега за сладкиши съм ползвала само суров жълтък, но белтъци никога.
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Цитат на: mama mile
Благодаря ти Дани75, това звучи много вкусно, ще го пробвам задължително!   food002  Very Happy
Но салама, който съм опитвала май е точно този на Нина - благодаря ти Нина!   ideauu Smile

Пиши дали ти е харесало Smile
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Цитат на: Valeria
Цитат на: Нина
Моята рецепта е малко по-мързелива Blush
1пак .кр.масло
2 яйца
1 с.л. ром
1ч.ч. смлени орехи
3 натрошени "целувки"
2 с.л. какао на прах
1 ч.ч. пудра захар
1/2 пак.натрошени маслени бисквити
Към разбитото с пудрата захар масло се прибавят яйцата,какаото и рома и се разбърква добре.Накрая се прибавят орехите,бисквитите и "целувките".Сместа се сипва в/у поръсена с пудра захар пергаментова хартия или хартия за печене-оформя се като руло и се слага да се стегне в хладилника.Желателно е да се консумира поне 2 часа след направата му.

Нина, а тези яйца през никаква топлинна обработка ли не минават Question  Питам, защото ми звучи малко странно, до сега за сладкиши съм ползвала само суров жълтък, но белтъци никога.

Не е проблем ,стига да се консумира до ден-два.
Аз слагам понякога "Фонданова глазура"върху тортите,което е чист суров белтък със захар и пак е препоръчително да се консумира по-набързо Flutter
Валерия,ако искаш може да сложиш само 1 яйце,не вярвам да има кой знае каква промяна във вкуса?!
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Цитат на: Нина

Не е проблем ,стига да се консумира до ден-два.
Аз слагам понякога "Фонданова глазура"върху тортите,което е чист суров белтък със захар и пак е препоръчително да се консумира по-набързо Flutter
Валерия,ако искаш може да сложиш само 1 яйце,не вярвам да има кой знае каква промяна във вкуса?!

То сигурно не е проблем, но все пак ще ме е шубе да го давам на дребната да го опитва. Без яйца дали ще се получи нещо, че от употребата на сурови яйца и по-сурово месо хващам гаден стафилокок Evil or Very Mad
Цитирай

София

Мнения: 5 805
Цитат на: Valeria
То сигурно не е проблем, но все пак ще ме е шубе да го давам на дребната да го опитва. Без яйца дали ще се получи нещо, че от употребата на сурови яйца и по-сурово месо хващам гаден стафилокок Evil or Very Mad


Лелееее ти ме уби... а аз напоследък през ден правя тирамису, а то е със сурови яйца  Shocked  Shocked  Shocked  яйцата не минават ли всякакви там проверки... какъв стафилокок?
Цитирай

София

Мнения: 2 180
Цитат на: nad_tab
Цитат на: Valeria
То сигурно не е проблем, но все пак ще ме е шубе да го давам на дребната да го опитва. Без яйца дали ще се получи нещо, че от употребата на сурови яйца и по-сурово месо хващам гаден стафилокок Evil or Very Mad


Лелееее ти ме уби... а аз напоследък през ден правя тирамису, а то е със сурови яйца  Shocked  Shocked  Shocked  яйцата не минават ли всякакви там проверки... какъв стафилокок?


Не само стафилокок, ами и салмонела можеш да си хванеш като нищо...
Цитирай


Мнения: 415
Тази рецепта е нещо подобно, малко е пипкава, но става страхотно вкусно.

                Салам - торта

     За курабиите:
  5 яйца
  1 ч.ч. захар
  1 ч.ч. олио
  1ч.л. хлебна сода
   Замесва се тесто, със шприц се оформят курабийки и се пекат в умерена фурна. След като станат готови курабиите се нарязват на парченца.
    В друг съд се разбиват:
   1ч.ч пудра захар
   1ч.ч орехи - нарязани
   1ч.ч. чисто масло – 1гол. пакетче
   5 яйца
   шоколадова есенция
   6ч.л кафе.
  Прибавят се нарязаните курабии и всичко се обърква с лъжица, слага се сместта в пергаментова хартия и се прави на салам (като дебелина нещо средно м/у телешки и шпек  Wink ). Стават 2 салама. Слага се на студено, но не в хладилник (затова се прави зимата). Добър апетит!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.