Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 май 2006, 11:40 ч.

Търся биологичната си майка.

 • 4 534
 • 31
 •   1
Отговори
Здравейте,
Аз съм на 35 години и от дълго време зная, че съм осиновено дете. По този въпрос сме разговаряли с родителите ми и сме изяснили много положения, относно осиновяването. Вярно е , че научих за това в най - неподходящата за мен възраст, когато бях на 13 години. В същност една съседка ми го каза....Стана ми ужасно тъжно и не можех да повярвам, че това се случва именно на мен...До тогава бях чувала подобни истории, но никога не съм си мислела, че може и за мен това да се превърне в истина. И така като се прибрах у дома , директно попитах родителите ми какво значи това и дали е вярно! Майка ми изпадна в истерия и започна да плаче, а баща ми ме взе на коленете си прегърна ме и започна да ми говори със спокоен тон. Да това е вярно, ние те взехме с майка ти от родилния дом, когато беше на 12 дни и от тогава се грижим за теб с много обич и топлина. Когато станеш на 18 г. ти можеш да направиш това което решиш, защото ще си пълнолетна. Тогава той все още не ми разказа за родната ми майка с подробности, защото е сметнал, че съм още твърде малка и не би имало смисъл. Повярвайте ми, това което се случи тогава и този разговор, независимо от моите 13 години ме промени в положителна насока. Тогава аз осъзнах, какви прекрасни родители имам и колко много ме обичат. През целия ми живот, те винаги са се грижели за мен, винаги са показвали обичта си и са ме обгръщали с топлина. От тогава сякаш и аз ги заобичах, по начин който до тогава не бях изпитвала. Едно дете обича родителите си , защото те са неговото семейство, но когато осъзнае, какво те са направили за него и как са променили живота му за добро, това е обич и благодарност. Аз имам най- страхотните родители! Вече съм голяма жена и от няколко години с баща ми продължаваме да си говорим по въпроса за биологичната ми майка. Вече зная повече информация за нея и мисля че съм готова да я потърся и запозная с нея. Те също няма нищо против, това. Не искам нищо от тази жена, само да се запозная и поговоря....В търсенето си ,обаче не стигнах до нищо. Вече дори нямам идея, какви начини да измисля да намеря БМ. Моля ви посъветвайте ме как да я намеря. Зная трите и имена по баща, това къде е раждала, от къде е родом тя..Мисля че това е доста инфо, но на този етап нямам резултат.

Това е моята история, благодаря ви че я прочетохте. Очаквам вашите мнения и предложения..

# 1
 • София
 • Мнения: 2 013
Не зная как да ти помогна с практическа информация - може би в с връзки в МВР да установиш сегашното й местожителство, след като знаеш трите имена. Не знам дали законото те имат право да ти дадат подобна информация, но с връзки със сигурност ще стане.

Пиша, за да ти пожелая успех  bouquet

# 2
 Simple Smile Благодаря ти за подкрепата и аз се опитвам по този начин да открия някаква информация, но не искам да създавам и проблеми на хора, които работят в тези среди. Дали няма някъкъв нормален и легален начин да се получи информация. Допускам, че БМ си има ново семейство и е сменила фамилното си име. може би имам и братя и сестри, които винаги са ми липсвали!В една от публикациите прочетох за чл. 67 б от Семейния кодекс, но там са упоменати важни обстоятелства, които налагат това. В моя случай това, че съм решила да открия БМ едва ли е важно обстоятелство. Дали няма някяква друга процедура!!

# 3
Здравей Светлана,
Много бих искала да ти помогна както и да помогна на себе си, но от 2 годишното ми търсене и лутане в задънената улица, все още не съм постигнала нищо. където и да попиташ и където и да потърсиш все ще ти вдигат ремене. И мога да ги разбера хората за това им поведение. Това което мога да ти кава е да потърсиш помощ от БАОО. Има и още един интернет сайт http://www.osinoviavane.com. Потърси и там. Моята единствена надеvда са тези 2 сaита и ТЯ да ме потърси. Аз също знам имената и и откъде е, но това е нищо, защото повечето vени си сменят имената след като се омаvат. Аз съм на 33 години  и също като теб сам осиновенна на няколко дена. Аз също искам да я видя и просто да поговорим. Не я съдя за това което е направила. Тя е взела move би правилното решение за онова време. Но искам да зная коя сам и от къде идвам. Далеч сам от мисълта да развалям vивота и и да и търся равносметтка. Аз  сам част от нея , а тя от мене. Имам прекрасно семейство, родители който обоvавам и без коiто нямаше да съм това което сам. Те за мен винаги сте останат мойте родители. Но да намеря липсващата част от мен  е също моя път, който искам да извървя до края. Въпросът е, че не много vени на около 50 години в БГ могат да боравят с интернет, а ине зная колко са популярни сайтовете който ти посочих. Единственото което ми остава е да се надява и да вярвам, че един ден тя сте ме потърси. Само тогава сте мога да осмисля липсващата част оt vивота си. vелajа ти късмет, както и на себе си.

# 4
Зравей Ива,

Благодаря за отговора. Разбирам напълно трудностите, които ми предстоят за да я открия. Аз не искам да се натрапвам в живота на никого, а само да науча това което ми се полага да знам, защото това е моя живот и аз имам право на това....Посетила съм и двата сайта и много се надявам, както теб и мен да ме потърси. Но само бъдещето ще покаже. Права си за това че жените на възрастта около 50 не са в интернет като нас по цял ден. Мисля да посетя все пак града в който е живяла, пък знам ли .....може да се случи нещо Simple Smile...

Успех и на теб Ива

# 5
 • Варна
 • Мнения: 1 610
Извинявайте, че се намесвам в темата Ви, но искам да Ви попитам:
Защо търсите биологините си майки(родители)?
Интересно ми е защо?

Аз и съпругът ми се борим за бебе, но не успяваме.
Ако нищо не помогне ще си осиновим детенце.
Най-много ме е страх обаче, че когато то порасне ще потърси истинските си родители и ще го изгубим.

# 6
Здравей Лилия,


Искренно се надявам да си имате свое детенце, а и дори да си осиновите, от това по благородна постъпка няма. Знаеш ли, дълго време дори след като създадох свое семейство не бях мислила по въпроса да търся биологичната си майка. Но от година насам, след доста разговори с баща ми и с неговата подкрепа той ме подтикна да го направя. В същност, аз нямам намерение да се намесвам в нечий живот, а да разбера нещо по вече за себе си и за това коя съм! Това е причината и мисля че всеки има право да знае! Разбирам притесненията ти за евентуални проблеми ако осиновите детенце, но все съм си мислела, че това завизи от начина на възпитаване и от топлината и обичта която му се дава. Аз съм отгледана и възпитана с мноо любов и топлина и съм благодарна и обичам своите родители. Те винаги ще са за мен такива, дори да намера биологичната си майка.

Поздрави Светлана

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 610
Благодаря ти за отговора Светлана!
Много съм объркана и разтревожена.
Така или иначе имам още шансове за забременяване, но ако това не стане наистина ще си вземем детенце.
На теб ти пожелавам всичко най-хубаво!
Бъди щастлива!

# 8
Не се тревожи, сигурна съм , че нещата ще се подредят кактоги скаш! медицината е напреднала достатъчно. Аз имам приятелка, която на моята възраст посредством метода инвитро, сега си има прекрасна дъщеричка.

Пожелавам и на теб, да станеш майка! От това едва ли има нещо по хубаво!

Поздрави Светлана   bouquet

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 610
Благодаря още веднъж!
При нас проблемите са много.
Имам запушени тръби, образувам кисти непрекъснато, имам проблеми с щитовидната жлеза, които пречат на задържането, както и имунологични проблеми, които също пречат на задържането.
Имам едно неуспешно инвитро. Имаше бременност, но падна в много ранна седмица.
Та за това се замислям. Решила съм оше 2 пъти да пробвам.
Но да не ти разводнявам темата!
Пожелавам ти успех!
Лили

# 10
 Здравейте,
 И аз имах проблем подобен на този. На 30 години съм и винаги съм знаела, че съм осиновена. Майка ми не е направила грешката на повечето осиновители да пази дълбоката тайна, рано или късно се намира някоя "добра съседка". Информация за името, въсръстта, образованието и родния град на биологичната майка се дава на осиновителите, така че това не е трудно да се разбере. Аз открих моята случайно. Няма да разказвам как протече срещата ни, ще цитирам една поговорка - "Който търси каквото  не трябва, намира каквото не иска".
 Пожелавам ви да намерите своите биологични родители и те да отговарят поне малко на представите ви за тях

# 11
Аз само искам да допълня, че обикновено търсещите намират въпосната биологична майка, която не би им харесала особено. Защото, за да остави детето си в неизвестността, то едва ли тази личност е нещо много стойностно... Но за осиновените това е като някаква магия - да открият биологичната си майка. Те подсъзнателно имат някакви спомени от времето, докато са били в тялото й. ..Магията обаче изчезва при сблъсъка с реалността... Не разбирам това търсене - коя съм, ами ти си точно това - осиновена, получила обич, такава ти е просто кармата.. Защо искаш да се самонараниш, като бръкнеш в онази рана, и твоя и на биологичната майка, която те е изоставила...

# 12
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 256
Лили,а защо ти е да се подлагаш още два пъти на тези манипулации,нови страхове,надежди и болки!При проблемите ,които си изброила не е ли по-добре да кандидатствате за осиновители,а осиновите ли и се успокоите...бебето може би по-лесно ще стане и ще се износи!Така осиновеното детенце ще ти донесе двойна радост и щастие!  bouquet

# 13
 • Пазарджик
 • Мнения: 693
Извинявайте, че се намесвам в темата Ви, но искам да Ви попитам:
Защо търсите биологините си майки(родители)?
Интересно ми е защо?

Аз и съпругът ми се борим за бебе, но не успяваме.
Ако нищо не помогне ще си осиновим детенце.
Най-много ме е страх обаче, че когато то порасне ще потърси истинските си родители и ще го изгубим.

Лили, недей да се притесняваш! Ако дарите осиновеното си детенце със своята безгранична любов, то никога няма да ви остави!
Говоря от личен опит - аз също съм осиновена и винаги съм искала да си осиновя детенце.
Каквото и решение да вземеш, пожелавам ти успех !   bouquet

# 14
Най-много ме е страх обаче, че когато то порасне ще потърси истинските си родители и ще го изгубим.
Мила Лили,Вие със съпругът ти ще сте му истинските родители.Ако един ден потърси биологичните не се страхувай никак,защото в повечето случаи е въпрос на обикновено човешко любопитствоЕл. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт