Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 май 2006, 13:08 ч.
  • Преглеждания  1 472  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
Яла съм един път в ресторант и много ми харесаха. Патладжаните бяха нарязани на парчета, а сосът беше леко лют. Но не мога да ги направя, колкото и да опитвам. Кажете как се прави тази вкусотия?

Реклама
# 1
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Нарязвам патладжанитена филии, и ги оставям да се оцедят. Изпържвам ги и нареждм в тавичка, Отделно запържвам доматите с чесън и лют червен пипер и го изсипвам при патладжаните. Пека малко във фурната, и готово. Може да се поръси с магданоз накрая. Laughing

# 2
  • Някъде там...
  • Мнения: 5 783
Бейбиту, страхотна си!  Hug Не бях се сетила, че се пържат преди това. Благодаря!

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 1 490
Нарязвам патладжанитена филии, и ги оставям да се оцедят. Изпържвам ги и нареждм в тавичка, Отделно запържвам доматите с чесън и лют червен пипер и го изсипвам при патладжаните. Пека малко във фурната, и готово. Може да се поръси с магданоз накрая. Laughing
и аз ги правя по същия начин.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 153
А,аз като нарежа патладжаните на филийки,ги посолявам,поръсвам с много нарязан магданоз и чесън минат през преса,обърквам ги добре и ги запичам на тиган-скарата.
В тенджера слагам олио,нарязан лук и пресен чесън,като се запържи добавям доматите и патладжаните,да поври около 10 мин.Добавям и 2 дафинови листа + сол.
Невероятна вкусотия!

# 5
  • София
  • Мнения: 21 730
Понякога патладжаните ги режа на кубчета и така ги пържа. Това като идея  Wink

# 6
  • z point
  • Мнения: 412
Ето една опция и от мен - освен с доматен сос, изпържените патладжани страшно вървят и с кисело-млечен, като за тиквички, но вм. копър слагам листенца пресен джоджен  Peace

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 677
Ето така ги правя аз.... само може да си добавиш лютото. Simple Smile

# 8
  • sofia
  • Мнения: 562
Аз ги правя по следния начин:нарязвам патладжаните на тънки филийки, изпържвам ги и ги нареждам в тавичка. В олиото, където са пържени патладжаните, настъргвам доматите, когато останат на мазнина махам от котлона, добавям скълцан чесън, подсолен както и нарязан магданоз, с този сос заливам патладжаните.
Добър апетит! Simple Smile

# 9
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Бейбиту, страхотна си!  Hug Не бях се сетила, че се пържат преди това. Благодаря!
Така стават много по_бързо, иначе съм пробвала и сурови да ги нареждам, но цял ден вися до фурната Rolling Eyes

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 180
Мммммм...страхотни сте. Аз не съм много добра в готвенето и това определено ме запали. Тичам да купувам патладжани  newsm47
Колко дебели трябва да са филийките на които да нарежа патладжана?

# 11
Аз нарязвам патладжана на кубчета, запържвам го в олио с една скилидка чесън. Слагам го в тенджера с капак, така се задушава по-добре. Като поумекне патладжана слагам доматите. Добавям накрая сол и малко лютива чушка.
  chef

# 12
  • Мнения: 6 395
Патладжани по пармски
Патладжаните се нарязват на ленти и се пържат или пекат ( по желание ).
 Ако ги пържите не е лоШо да се оставят върху хартия за да се изцеди от мазнината,4е доста поемат.
Приготвя се доматен сос като този за спагети: запържва се скилидка 4есън с малко зехтин,добавя се доматен сос и босилек и се оставя да къкри,докато поизври водата.
После в тави4ка се реди ред патладжани, залива се с доматен сос и се ръси обилно с настърган пармезан или кашкавал, пак ред  патладжани, доматен сос и пармезан- кашкавал - и така докато не свършат продуктите
Хапва се полуистинала или направо студена тази манджи4ка - голяма вкусотия

# 13
  • Италия
  • Мнения: 5 474
Бейбиту, страхотна си!  Hug Не бях се сетила, че се пържат преди това. Благодаря!
Така стават много по_бързо, иначе съм пробвала и сурови да ги нареждам, но цял ден вися до фурната Rolling Eyes

 Peace абсолютно си права!

# 14
  • гр.Созопол
  • Мнения: 156
Нарязвам патладжаните, изпържвам и ги нареждам в чиния. В тенджера слагам олио, настъргани домати и лук и пържа докато остане само на мазнина. После добавям много малко червен пипер, много чесън и магданоз и пържа още десетина минути. Заливам патладжаните и оставям поне 2 часа да престоят в хладилник за да поемат от соса.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт