Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 май 2006, 15:38 ч.

Яхнийка от картофи?

  • 8 304
  • 30
  •   1
Отговори
  • Русе-Враца
  • Мнения: 960
Интересува ме как я правите?  chef
Аз запържвам лук.Прибавям картофите,червения пипер,лук,сол,дом.сок,дафиноф лист.И слагам водичка която да покрие картофите.Може да се сложи и някаква мръвчица  Wink
А вие как я правите?    chef

# 1
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Правя я почти като теб.
Значи слагам лукът да се позапържи леко, прибавям чушчица - зимата си замръзявам нарязани, гъбки задължително. Позапържват се малко и те, прибавям им картофа, разбърквам го хубаво, слагам червен пипер, вегета и сипвам топла вода, така че да покрие картофите и го варя.
По същия начин се слага и месо да се позапържи (но то да е сварено преди това).
Като стане яхнийката, нарязвам много магданоз отгоре и става супер.
Дано ти хареса.

# 2
  • Русе-Враца
  • Мнения: 960
6te opitam da go napravq   chef

# 3
  • София
  • Мнения: 22 440
Продуктите са същите, но технологията е по-различна при мен.
Пържа картофите по-дълго време ,накрая подправките , как пържа 2-3 мин, и тогава водата.
Подправките ми са в зависимост от продуктите, но дафинов лист не слагам никога.

# 4
  • Русе-Враца
  • Мнения: 960
A kogato slagate domatki pribavqte li malko zahar?  newsm78 Az toq pat nqmam dotam i slojih samo 4erven piper,dano da se polu4i  Embarassed Tq mandji4kata mi sega se pravi  Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 22 440
A kogato slagate domatki pribavqte li malko zahar?  newsm78 Az toq pat nqmam dotam i slojih samo 4erven piper,dano da se polu4i  Embarassed Tq mandji4kata mi sega se pravi  Wink
Много често я правя без домати.
Ако са кисели доматите, може да се сложи  малко захар. Wink

# 6
  • Русе-Враца
  • Мнения: 960
Blagodarq vi!  Hug

# 7
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Домати не слагам изобщо.
Вегетата ми е правена, в нея има магданоз, чушки, домати, моркови, и много сол.
Всичките продукти са смляни. Свеки ми я прави. А когато нямам от нея слагам от готовата вегета.

Мъж ми много я обича. То по принцип зависи много от картофа, когато са по нишестени соса се сгъстява много бързо. А когато не са остава повече сосче.

# 8
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
       Първо запържвам картофките и като се позапържар малко добавям лука, след което слагам малко доматки. Наливам водичка и започвам с мерудиите - чубричка, червен пипер, вегета. Ако картофките не пуснат много нишесте добавям малко брашенце. Когато яхнийката е почти готова,особено през този сезон слагам пресен джоджан.

# 9
  • Русе-Враца
  • Мнения: 960
Oh az dnes q napravih no nqmah kartofki i slojih pove4ko 4erven piper.Stana dobre,no trqbva da slagam po malko 4erven piper.Pone si razbrah gre6kata Wink

# 10
Oh az dnes q napravih no nqmah kartofki i slojih pove4ko 4erven piper.Stana dobre,no trqbva da slagam po malko 4erven piper.Pone si razbrah gre6kata Wink

значи нещшо не разбирам - почваш да правиш яхния с картофи, но нямаш първо доматен сок, второ картофи ??????

Нещо като кашичка от лук, много червен пипер, вода и брашно??

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 025
Вегетата ми е правена, в нея има магданоз, чушки, домати, моркови, и много сол.
Всичките продукти са смляни. Свеки ми я прави. А когато нямам от нея слагам от готовата вегета.
Тези неща замразяваш ли ги или са в малки бурканчета, майка ми преди години беше правила и  ми беше много удобно. И за това лято съм решила да си правя.

# 12
mamazori, не се обиждай ама ако готвиш все така - картофена яхния без картофи ще умрете от глад бе  Grinning Само на червен пипер с вода не се живее

# 13
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Zaпържвам лук и моркови, слагам браШно и доливам малко водичка докато стане на каШичка. Прибавям картофите(не ги пържа предварително), слагам си подправките  и варя.

# 14
  • Мнения: 472
Не запържвам нищо. Нарязвам лука, добавям червен пипер, малко брашно, чер пипер, вегета или бульонче, малко доматки, ако имам и гъби, обърквам хубаво всичко, слагам картофите, заливам с вода и на котлона.
Когато ми е постна яхнията накрая слагам вместо магданоз, дивисил. Опитай, вкусно е.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт