Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 май 2006, 21:46 ч.

Замразена храна

  • 1 532
  • 6
  •   1
Отговори
  • DE
  • Мнения: 6 483
Провокирана от темата на Биляна, искам и аз да ви питам. Дайте идеи за домашна храна замразена на порции във фризера, така че след размразяването и да не е много гадна...

Помагайте с идеи...Заминавам за 2 месеца, а не искам през това време мъжът ми да се храни само със суха храна. Той работи страшно много и няма никакво време да си готви сам...Иска ми се да му оставя във фризера малко домашно сготвени неща или неща които той бързо да може да довърши.

Това което на мен ми идва наум е пилешка супа, разни крем-супи, сос за спагети на доматена основа.
Мислех и предварително да мариновам свинскi и пилешки пържолки и да гi замразя по 2 в отделни пликчета така че мъжът ми после направо да ги мята на скарата...ама не съм сигурна ще стане ли...

Какво друго?

# 1
  • Sunshine State (of mind)
  • Мнения: 2 257
За пържолите - може да ги опечеш на скарата и да ги замразиш - майка ми така ми ги остави преди да си тръгне от тук (и на скара и на фурна печени). После ядох и я благославях! Heart Eyes Още - пак от нея - сготвени и замразени сърми - лозови и зелеви - и двата вида са като пресни, като се размразят. Сготвено зеле с месо - като ново след размразяването. Миш маш дори! Общо взето ми се струва, че доста сготвени храни, след като се замразят, после са съвсем свежи след размразяване. Нека и други те посъветват. Успех!

# 2
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Пълнени 4ушки, готови пържоли, кюфтета, яхнии, спанак, леща, зелеви манджи, супи,  - да, но по-добре да не са със застройка, 4е става на парцали при притоплянето. Крем-супите са като току-що сготвени след размразяване, таратор може да замразиш също. Супите не замразявай в стъклени съдове!!!

# 3
  • DE
  • Мнения: 6 483
За замразяването ще ползвам пликчета за фризер - така лесно ще разделя храната на порции.

Готовите изпечени пържоли не стават ли като подметка при размразяване? Сурови мариновани не е ли по-добре?

# 4
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
не съм замразявала паржоли, но съм яла размразени такива в България, както и кебап4ета и кюфтета. Баща ми ги носеше вакуумирани и ги слагаше във фризера, та мнопго добре си бяха. Пилешки пържоли ако направиш, те са много крехки. Но и мариновани става сигурно. Остава само той да си ги приготви ... аз за пилешките пържоли много харесвам марината от равни 4асти соев сос и мед. Става божествено. Може и малко с4укан 4есън за разкош  Wink

Последна редакция: пн, 22 май 2006, 14:09 от Maika

# 5
  • DE
  • Мнения: 6 483
Да...тая марината и на нас ни е фаворит.
Ще му направя 2-3 различни маринати, ще топна пържолките за  1 нощ и после замразявам...

Иначе ако ги опека, може и така да си останат неизядени...Малко е капризен моя мъж.

Разни гювечи- зеленчукови и със свинско и зеленчуци...май ще може да се ядат след размразяване, а?

Ориз след размразяване как е? Колебая се за пълнени чушки (сърми не обича), ама...ще стават ли за ядене после?
А печени чушки стават ли във фризер?

# 6
  • Мнения: 5 659

Ориз след размразяване как е? Колебая се за пълнени чушки (сърми не обича), ама...ще стават ли за ядене после?
А печени чушки стават ли във фризер?

стават всякакви зеленчуци, във всякакви варианти - важно е да няма нишесте в продукта - като картофите. Замразените картофи стават само за пържени.  Печени чушки - дори в супермаркетите вече ги продават замразени.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт