Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Една много красива и вкусна салата oт Гери Ламбрева
Продукти:
за пълнежа:
5 картофа
200 гр.пилешко филе
100 гр.грах
100 гр. кисели краставички
3 с.л майонеза
1 глава лук
сол
за палачинките:
4 яйца
1 с.л. брашно
1 ч.л майонеза
1/2 ч.л сол
сода за хляб на върха на ножа
2 с.л нарязан магданоз
1.Сваряваме по отделно картофите, филето и граха/ но може да се използва и стерилизиран/.

2.Приготвяме палачинките по следния начин:
Разбиваме яйцата със солта, содата и брашното.
Намазваме тефлонов тиган с мазнина, загрявяме и изливаме половината яйчена смес. Когато долната страна се изпържи я обръщаме. Готовата палачинка слагаме в чиния.
Изпържваме и другата, и след като изстинат ги намазваме с майонеза и поръсваме с нарязания магданоз, навиваме ги на руло и ги режем на кръгчета с дебелина 1 см.

3.Рендосваме картофите и лука /на най-ситно, за да стане на каша/ и ги смесваме, добавяме и 2 с. л. майонеза, и разбъркваме.

4.В отделна купа нарязваме месото на малки кубчета и го смесваме с граха и 1 с.л майонеза.

5.Взимаме една кръгла купа и я намазваме отвътре с масло, слагаме фолио, достатъчно голямо, зa да може след това да покрие добре готовата салата. Трябва краищата му да са надолу. Притискаме го към дъното и стените на купата за да прилепне добре.

6.Леко го намазваме с майонеза и слагаме парченцата палачинки плътно едно до друго на дъното и по стените на купата.

7.Отгоре на парченцата палачинка мажем тънък слой от картофената смес и хубаво го притискаме.

8.В средата слагаме пилешкото филе с грах,кисели краставички и майонезата, като добре го натъпкваме, за да не се разпадне при рязането.

9.Най-отгоре слагаме равен слой от оставащата картофена смес. Ако са ни останали от палачинковите парченца може да ги сложим върху картофите.

10.Завиваме салатата с краищата на фолиото, притискаме го с ръка и оставяме готовата салата в хладилник поне за 2 часа.

11.Преди поднасяне развиваме краищата на фолиото и обръщаме салатата върху чиния. Махаме фолиото и режем на триъгълни парчета.
Ето и как изглежда:
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=524
« Последна редакция: ср, 24 май 2006, 20:22 от zoja77 »
Цитирай

София

Мнения: 19 735
Шарлота, не се ли казва сладкиш,който е с крем и бишкоти  newsm78
Цитирай


Мнения: 6 051
кой има време и нерви да го прави това!!!! страхотно е ама .....  много food002 newsm55 cook
Цитирай


Мнения: 973
Хехе...бях се зарекла поне на рожденият си ден да не готвя....ама много ме изкушаваш 35

Ще я пробвам задължително, нали си имам и повод  chef
Благодаря   bouquet
Цитирай
Салатата е страхотна,открих я в един руски сайт,преведох я и хоп някой ми я копва от сайта www.zadoma.com,без да се споменава така.Най-лесно е наготово ,знам.
С уважение:Гери Ламбрева
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
Салатата е страхотна,открих я в един руски сайт,преведох я и хоп някой ми я копва от сайта www.zadoma.com,без да се споменава така.Най-лесно е наготово ,знам.
С уважение:Гери Ламбрева

Моите уважения Гери, но поне като си я копирала от руския сайт да беше сложила всички снимки оттам, за да е по-ясно как става http://www.good-cook.ru/salat/salat_078.shtml
И си мисля, че е коректно да сложиш свои снимки на салатата  newsm78

Салатата наистина е вкусна и аз съм я правила, но моята изглежда малко по различно Wink Ето го и моя вариант http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=716920
Цитирай

z point

Мнения: 408
Пепита, много ми хареса твоята костенурка (костенурка е нали  Very Happy) - голяма фантазия и майсторство  Peace. Може ли да обясниш как си оформила главичката - с ръце ли "скулптираш", или съединяваш две по-малки купички?
Предварително благодаря  Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
Пепита, много ми хареса твоята костенурка (костенурка е нали  Very Happy) - голяма фантазия и майсторство  Peace. Може ли да обясниш как си оформила главичката - с ръце ли "скулптираш", или съединяваш две по-малки купички?
Предварително благодаря  Hug

Дааа, костенурка е. Правя я в отделна купичка и след като я обърна я дооформям с мокри ръце. Или подбираш някоя нестандартна форма, която се доближава до тази, но пак завършека е с мокри ръце  Wink Да ти е сладко  Mr. Green
Цитирай

z point

Мнения: 408
Ммм благодаря  Very Happy. Баща ми става на 60 год. след две седмици и мисля, че този специален повод е подходящ да се пробвам с тази специална салата. Но предвид повода...може да измисля друго внушение  Mr. Green на салатата. Например ако палачинките са с някаква маслинена паста и тортата прилича на футболна топка, тъкмо съвпада и с откриването на Световното по футбол  newsm78. Ще се радвам на идеи, няма да пускам отделна тема, но ако на някой му хрумне интересна плънка за палачинките или форма за салатата  Hug и предварително   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 304
Ммм благодаря  Very Happy. Баща ми става на 60 год. след две седмици и мисля, че този специален повод е подходящ да се пробвам с тази специална салата. Но предвид повода...може да измисля друго внушение  Mr. Green на салатата. Например ако палачинките са с някаква маслинена паста и тортата прилича на футболна топка, тъкмо съвпада и с откриването на Световното по футбол  newsm78. Ще се радвам на идеи, няма да пускам отделна тема, но ако на някой му хрумне интересна плънка за палачинките или форма за салатата  Hug и предварително   bouquet

Аз палачинките ги правя с пастет от сирене крема, малко майонеза, накълцан на ситно пресен лук. Мисля, че ако салатата ти е във форма на полусвера пак ще си изглежда супер  Wink
Цитирай

някъде

Мнения: 72
Ммм благодаря  Very Happy. Баща ми става на 60 год. след две седмици и мисля, че този специален повод е подходящ да се пробвам с тази специална салата. Но предвид повода...може да измисля друго внушение  Mr. Green на салатата. Например ако палачинките са с някаква маслинена паста и тортата прилича на футболна топка, тъкмо съвпада и с откриването на Световното по футбол  newsm78. Ще се радвам на идеи, няма да пускам отделна тема, но ако на някой му хрумне интересна плънка за палачинките или форма за салатата  Hug и предварително   bouquet

Аз палачинките ги правя с пастет от сирене крема, малко майонеза, накълцан на ситно пресен лук. Мисля, че ако салатата ти е във форма на полусвера пак ще си изглежда супер  Wink

Пепита, за костенурката ясно, а я кажи за другите вкусотийки по масата - салата с нар, пролетни ролца, палачинки бюрек? Ако може де baby_neutral
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.