Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 15
Здравейте, мами!
Имам една много голяма молба. Кажете ми как да съхранявам храната от детската кухня когато сме навън , а температурите са над 25 градуса. Понякога ми се случва да си взема храната от детската кухня и да се храним навън с моя син. Ако имам ангажимент не ми е удобно да се прибера пак в къщи и храна така си я разхождам с нас. Много се притеснявям от тези жеги който те първа предстоят и се чудя в какво да я съхранявам. Попитах моят мъж за термо чанта, но той не е много сигурен, че ще ми свърши работа.Тя по принцип се ползвала за съхранение на студени напитки, а нашата храна била топла. Другото за което се сетих, в Метро в сектора на замръзените до сладоледа са поставени едни найлонови торби с нещо като фолио вътре. Мисля, че се ползват когато си купиш сладолед да не се разтопи докато се прибеш в къщи. Бебешките термо чантите са пригодени само за шишета и не стават за нашите бурканчета.
Моля ви дайте ми съвет и идеи . newsm53
Благодаря ви.

# 1
  • София
  • Мнения: 2 787
Най-добре е в хладилник. Аз никога не си позволявам да давам в жегите храна, която цял ден е била на топло.

# 2
  • София
  • Мнения: 11 801
Аз имах термо-чанта на Камера-с 2 отделения, от стиропор. Струва 3-4-5 лева-нещо такова. Дупките бяха една идея по-тесни отколкото бурканчетата, но ги разширих с един нож колкото ми трябваше. Не беше много естетически издържано като хвърлиш едно око вътре, но много важно....

# 3
  • Bristol
  • Мнения: 7 160
Ти храната я взимаш към 12, нали така? Не мисля, че до 6 ще и стане нещо, пък даже и да сте на 40 градуса, което се съмнявам Wink Разбира се, ако и след това ти е останало нещо, не ежелателно да го ползваш за следващия ден, даже и да го сложиш в хладилника.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 545
Задължително в хладилник!
В топлото време храната се разваля доста бързо. Аз не бих дала на детето си крем, който след 3-4 часа на температура около 30 градуса най-вероятно вече е вкиснал.
А супата и яденето не ги ли изяжда за обяд? Нашият лакомник ги омиташе веднага, а десерта (обикновено крем) не харесваше и се налагаше да измислям друго за следобяда.

# 5
  • Там някъде
  • Мнения: 1 113
Аз си бях взела една термочанта на "Avon", до два часа съхраняваше храната на температурата, на която я слагах. Ползвам я и сега, когато сме на море.

# 6
  • Мнения: 132
По-добре да не рискуваш да я носиш по жегите. Или хладилна чанта или у дома в хладилника и после на разходки.

# 7
  • Алпите
  • Мнения: 10 164
В ДК мен ме уведомиха, че в жегите храната има трайност 3 часа. Не се ли изяде до тогава- на боклука. Ако искаш да я съхраниш по-дълго - веднага се прибира в хладилник.

# 8
  • София
  • Мнения: 352
Извинявай, че в твойта тема, но сметнах, че е сходно - значи аз вземам храната от една детска кухня до работата ми и после към 18 я нося в къщи - кажете според вас как е най-удачно да я съхранявам - в офиса имаме хладилник - в стаите сме с климатик - не повече от 25 градуса може би сте стане... newsm78
Досега нямаше проблем, но четейки твойта тема се замислих....
Тъпото е че реално я вземам почти гореща храната - и не върви веднага да я сложа в хладилника.... Та чакам и коментари по тази тема! ooooh!

# 9
  • Варна
  • Мнения: 545
Тъпото е че реално я вземам почти гореща храната - и не върви веднага да я сложа в хладилника.... Та чакам и коментари по тази тема! ooooh!

Изчакваш час-час и нещо да изстине и тогава в хладилника (в хладилника никога не трябва да се слагат горещи храни).

# 10
  • София
  • Мнения: 2 787
Тъпото е че реално я вземам почти гореща храната - и не върви веднага да я сложа в хладилника.... Та чакам и коментари по тази тема! ooooh!

Изчакваш час-час и нещо да изстине и тогава в хладилника (в хладилника никога не трябва да се слагат горещи храни).

Защо да не се слагат горещи работи в хладилника? Те бурканчетата са толкова малки, нищо няма да му стане на хладилника, все пак не е тенджера за да го размрази. Освен това вероятността да се завъдят разни бактерии в манджата, силно намалява, отколкото да се чака да изтине и тогава да се слага на студено. Аз супата директно я прибирам в хладилника за вечеря.

# 11
  • Алпите
  • Мнения: 10 164
В инстукцията за експлоатация на хладилника ни предупреждават, да не се слага нищо, което не е напълно изстинало, независимо от размера му. Ако искаш да си запазиш хладилника, както и яденето- потопи бурканчето в студена вода да изстине по-бързо и тогава го прибери в хладилника.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 787
РЕНИ, права си. За този вариянт с охлаждането, честно не бях се сещала  Peace

Но идеята пак е бързо да се прибере на студено.

# 13
  • София
  • Мнения: 31 596
Хладилник или хладилна чанта.
Моя мъж си пътжил яйца и забравил да прибере едно яйце и даже учуден ме питаше "ама какво може да му стане" - "ми нищо не може да му стане, защото ще го изхвърля".
Тонито щом имате хладилник в офиса - слагай бурканчетата там, но да не са горещи. Мамите са ти казали защо.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 15
Благодаря ви мами.
Доре долу се ориентирах как да разреша проблема си.Явно няма специални чанти за тази цел.
Другото което измислих е да си я направя сама.Ще взема една чанта във формата на куб или нещо подобно и вътре мъжът ми ще ми я изолира със стериопор (това което го използват за изолации в бял цвят).Или ако не намеря чанта в подходящия размер той ми предложи в обикновена кутия например от обувки , която да е изоливана от вътре.
Аз не стоя повече от три часа навън, но предпочитам са се подсигуря.
Благодаря ви. newsm10 newsm10 newsm10

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт