Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Потребител и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора
Момичета гледах предаването на Иван Зведев по GTV и там той показа как се правят картофите Соте в ресторантите. Вчера пробвах за вечеря и страшно много ми харесаха. Ето рецептата за желаещите да опитат.

Картофи Соте

1 кг. картофи
100 г. масло
сол
1 ч.л. вегета
копър на вкус

Картофите се сваряват добре, но БЕЗ да се преваряват. Обелват се, нарязват се като за картофена салата и се запържват, но не в олио, а в 100 г. масло, може и повече. Като се позапържат се добавя солта, вегетата и копърът на вкус. Разбъркват се и се маха от огъня.
Цитирай


Картофите наистина стават много хубави. Ще ги повторя и тази вечер, но сега ще ви дам и една друга испанска рецепта за 1 сос, който ядох с пица в Испания, НО не ви съветвам да повтаряте моята грешка и да искате сос към пиците, когато сте в чужбина.....рискувате хората да се смеят hahaha  hahaha  hahaha
Както и да е. Този сос много върви към риба, печени меса, салати, коктейл от скариди.  LaughingАбе хубав е и с пица. Ето го розовият сос:

Salsa Rosa

1 пак. гъста майонеза
3 с.л. кетчуп
1 ч.л. горчица
капка уиски

Всичко се разбива с миксер

Салса Роса 2

1 пак.майонеза
4 с.л. доматен сос
1 ч.л. горчица
1 ч.л. оцет
се разбиват с миксер


Salsa Rosa 3

1 пак.майонеза
4 с.л. дом.сос
1 ч.л. не люта горчица
1 ч.л. бренди
сокът на 1/2 портокал
сол

Сосът трябва да изглежда "розов" след разбиване с миксера. Не знам дали в този сос, който ми го сервираха там имаше портокалов сок или не, но не се усещаше изобщо........
Цитирай


Тези картофи дали могат да се приготвят от пресни, или старите са по-подходящи? newsm78
Цитирай


Момичета гледах предаването на Иван Зведев по GTV и там той показа как се правят картофите Соте в ресторантите. Вчера пробвах за вечеря и страшно много ми харесаха. Ето рецептата за желаещите да опитат.

Картофи Соте

1 кг. картофи
100 г. масло
сол
1 ч.л. вегета
копър на вкус

Картофите се сваряват добре, но БЕЗ да се преваряват. Обелват се, нарязват се като за картофена салата и се запържват, но не в олио, а в 100 г. масло, може и повече. Като се позапържат се добавя солта, вегетата и копърът на вкус. Разбъркват се и се маха от огъня.

Аз добавям и мноого малко чесън, стават превъзходни!
Цитирай


Най-вероятно и моите картофи мога да ги кръстя така,но моя начин за приготвяне е по-лесен и не изисква две-три тенджери (тигани). Обикновено ги правя с пресни дребни картофи и много вървят у нас.

Измивам хубаво пресните картофи. В една тенджерка сипвам повечко олио (нямам точна мярка,но около 2-3 пръста олио от дъното на тенджерата), слагам сол в мазнината и изсипвам картофите. Позапържвам ги за 2-3 мин.,като отвреме на време ги разбърквам. Като се "опалят" всички, изсипвам топла вода,колкото да ги покрие. И врат така 15-20мин. до готовност. Изсипвам водата и добавям на картофите копър и чесън. Оставям ги малко да поемат ароматите и сервирам. Стават за гарнитура на скара или като мезе за бира.
Цитирай


Може ли нещо да допълня  Peace - картофите се казват Соте, защото на френски това значи "подскачам". След като се посварят, се слагат в тиган с малко сгорещена мазнина и се "подскачат", но сравнително дълго време - поне 15 минути, колкото повече - толкова по-добре.
Цитирай


поне на мен тези картофки ми звучат много добре!
ето и какво аз правя когато ме притиска времето и не ми остава такова да се вихря из кухнята:

Печени картофки (пресни, но не месни)
                               ( може и не пресни!)
ако имате пресни картофки, за да си спестите досадното белене и миене може да направите следното - в тенджерка сложете картофките и значително количество сол - 3-4 суп лъж. прибавете  вода, колкото да се каже, че картофките да мокри, захлупете с капака и започнете да тръскате. ефектът е поразяващ! след минута две вече имате перфектно обелени картофки. сега остава само да ги измиете под течаща вода.
измитите картофки сложете в тавичка (ако са големи можете да ги срежете по средата), поръсете доволно с чубрица и сол. оваляйте ги хубаво от всякъде и поръсете с олио (и то да е доста - после можете да го използвате за друго) печете в загрята фурна и след вечеря семейството ви пита "ама ти само толкова ли направи???"
това е от мен
дано ви хареса както харесва и на нас!
Цитирай


1-6 от 6 отговора