Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора

Пловдив

Мнения: 630
Момичета гледах предаването на Иван Зведев по GTV и там той показа как се правят картофите Соте в ресторантите. Вчера пробвах за вечеря и страшно много ми харесаха. Ето рецептата за желаещите да опитат.

Картофи Соте

1 кг. картофи
100 г. масло
сол
1 ч.л. вегета
копър на вкус

Картофите се сваряват добре, но БЕЗ да се преваряват. Обелват се, нарязват се като за картофена салата и се запържват, но не в олио, а в 100 г. масло, може и повече. Като се позапържат се добавя солта, вегетата и копърът на вкус. Разбъркват се и се маха от огъня.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 630
Картофите наистина стават много хубави. Ще ги повторя и тази вечер, но сега ще ви дам и една друга испанска рецепта за 1 сос, който ядох с пица в Испания, НО не ви съветвам да повтаряте моята грешка и да искате сос към пиците, когато сте в чужбина.....рискувате хората да се смеят hahaha  hahaha  hahaha
Както и да е. Този сос много върви към риба, печени меса, салати, коктейл от скариди.  LaughingАбе хубав е и с пица. Ето го розовият сос:

Salsa Rosa

1 пак. гъста майонеза
3 с.л. кетчуп
1 ч.л. горчица
капка уиски

Всичко се разбива с миксер

Салса Роса 2

1 пак.майонеза
4 с.л. доматен сос
1 ч.л. горчица
1 ч.л. оцет
се разбиват с миксер


Salsa Rosa 3

1 пак.майонеза
4 с.л. дом.сос
1 ч.л. не люта горчица
1 ч.л. бренди
сокът на 1/2 портокал
сол

Сосът трябва да изглежда "розов" след разбиване с миксера. Не знам дали в този сос, който ми го сервираха там имаше портокалов сок или не, но не се усещаше изобщо........
Цитирай

София - Младост 1

Мнения: 413
Тези картофи дали могат да се приготвят от пресни, или старите са по-подходящи? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 013
Момичета гледах предаването на Иван Зведев по GTV и там той показа как се правят картофите Соте в ресторантите. Вчера пробвах за вечеря и страшно много ми харесаха. Ето рецептата за желаещите да опитат.

Картофи Соте

1 кг. картофи
100 г. масло
сол
1 ч.л. вегета
копър на вкус

Картофите се сваряват добре, но БЕЗ да се преваряват. Обелват се, нарязват се като за картофена салата и се запържват, но не в олио, а в 100 г. масло, може и повече. Като се позапържат се добавя солта, вегетата и копърът на вкус. Разбъркват се и се маха от огъня.

Аз добавям и мноого малко чесън, стават превъзходни!
Цитирай


Мнения: 805
Най-вероятно и моите картофи мога да ги кръстя така,но моя начин за приготвяне е по-лесен и не изисква две-три тенджери (тигани). Обикновено ги правя с пресни дребни картофи и много вървят у нас.

Измивам хубаво пресните картофи. В една тенджерка сипвам повечко олио (нямам точна мярка,но около 2-3 пръста олио от дъното на тенджерата), слагам сол в мазнината и изсипвам картофите. Позапържвам ги за 2-3 мин.,като отвреме на време ги разбърквам. Като се "опалят" всички, изсипвам топла вода,колкото да ги покрие. И врат така 15-20мин. до готовност. Изсипвам водата и добавям на картофите копър и чесън. Оставям ги малко да поемат ароматите и сервирам. Стават за гарнитура на скара или като мезе за бира.
Цитирай

През девет морета в десето

Мнения: 1 909
Може ли нещо да допълня  Peace - картофите се казват Соте, защото на френски това значи "подскачам". След като се посварят, се слагат в тиган с малко сгорещена мазнина и се "подскачат", но сравнително дълго време - поне 15 минути, колкото повече - толкова по-добре.
Цитирай

blagoevgrad

Мнения: 15
поне на мен тези картофки ми звучат много добре!
ето и какво аз правя когато ме притиска времето и не ми остава такова да се вихря из кухнята:

Печени картофки (пресни, но не месни)
                               ( може и не пресни!)
ако имате пресни картофки, за да си спестите досадното белене и миене може да направите следното - в тенджерка сложете картофките и значително количество сол - 3-4 суп лъж. прибавете  вода, колкото да се каже, че картофките да мокри, захлупете с капака и започнете да тръскате. ефектът е поразяващ! след минута две вече имате перфектно обелени картофки. сега остава само да ги измиете под течаща вода.
измитите картофки сложете в тавичка (ако са големи можете да ги срежете по средата), поръсете доволно с чубрица и сол. оваляйте ги хубаво от всякъде и поръсете с олио (и то да е доста - после можете да го използвате за друго) печете в загрята фурна и след вечеря семейството ви пита "ама ти само толкова ли направи???"
това е от мен
дано ви хареса както харесва и на нас!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-6 от 6 отговора