Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

РусЙе

Мнения: 5 302
 Кажете как точно застройвате чорбето,че неЩо хич не ми се получава. Преди го правех страхотно, но не си спомням как беШе точно. Confused Последно слагах прясно мляко(но от него май се пресече, Шото го налях студено) Blush) newsm78

Така като почна да забравя, все едно никога не съм готвила Rolling Eyes
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Aз го правя така :
Шкембето се измива добре.За да има хубав аромат и да се изчисти добре правя следното: Нарязвам шкембето на парчета с големина, колкото длан, които пускам за около 5-10 минути във вряща вода. Изливам водата и обелвам долната ципичка и всичко мръсно. По този начин изхвърлям 3 води и едва след това го варя в тенджерата под налягане. Така чорбата има специфичния вкус на шкембе, без допълнителни добавки и без аромат на мръсно.
  Наливам  вода ,колкото да го покрие.Варя  около 50 минути от завъртането на вентила.Изваждам го и го нарязвам на парченца.Връщам  нарязаното в тенджерата и се добавям един литър хладко прясно мляко.Кипвам  отново и  посолявам на вкус.
 В тиган  запържвам в масло 2 супени лъжици брашно до златисто ,добавям чаена лъжица червен може и лют пипер и веднага разбърквам .При непрекъснато разбъркване  наливам от бульона докато се получи гладка прилична на боза консистенция ....наливам обратно в тенджерата и  разбърквам..

При сервиране, всеки добавя на вкус - размесени счукан чесън със сол и оцет и лют пипер!

  chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2863.0

Има няколко вариянта, за засторойка.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2863.0

Има няколко вариянта, за засторойка.
Уж, търсих преди да пусна темата, ама Що не ми е излязла тази тема newsm78

Благодаря ти  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 059
Aз го правя така :
Шкембето се измива добре.За да има хубав аромат и да се изчисти добре правя следното: Нарязвам шкембето на парчета с големина, колкото длан, които пускам за около 5-10 минути във вряща вода. Изливам водата и обелвам долната ципичка и всичко мръсно. По този начин изхвърлям 3 води и едва след това го варя в тенджерата под налягане. Така чорбата има специфичния вкус на шкембе, без допълнителни добавки и без аромат на мръсно.
  Наливам  вода ,колкото да го покрие.Варя  около 50 минути от завъртането на вентила.Изваждам го и го нарязвам на парченца.Връщам  нарязаното в тенджерата и се добавям един литър хладко прясно мляко.Кипвам  отново и  посолявам на вкус.
 В тиган  запържвам в масло 2 супени лъжици брашно до златисто ,добавям чаена лъжица червен може и лют пипер и веднага разбърквам .При непрекъснато разбъркване  наливам от бульона докато се получи гладка прилична на боза консистенция ....наливам обратно в тенджерата и  разбърквам..

При сервиране, всеки добавя на вкус - размесени счукан чесън със сол и оцет и лют пипер!

  chef

Peace и аз така, и смятам, че става много вкусно
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.