Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 май 2006, 12:59 ч.

Тайната на омлета

  • 3 677
  • 19
  •   1
Отговори
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
                Моля споделете как го правите. Никога не оспявам, правя не омлет а бъркани яйца Embarassed Rolling Eyes
Искам тази вечер да го сготвя най сетне. Вие сте на ход - казвайте baby_neutral

# 1
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
                Моля споделете как го правите. Никога не оспявам, правя не омлет а бъркани яйца Embarassed Rolling Eyes
Искам тази вечер да го сготвя най сетне. Вие сте на ход - казвайте baby_neutral

  УСПЯВАМ

# 2
  • Мнения: 1 348
Разбивам 2-3 яйца с щипка сол и с.л. прясно мляко (когато имам). Сипвам ги в загрят тиган и отгоре слагам сирене, кашкавал, колбас, зелен лук, чушка.... по избор. След като яйцата стегнат прегъвам на 2, оставям още минутка в тигана. Това е.

# 3
  • Пз
  • Мнения: 293
  chef
Аз омлета го приготвям така:
Продукти за 1 омлет:
1/2 гл. лук
2 яйца
кашкавал , салам, сиреене , царевица , грах и други продукти,които имаш под ръка.
Подправки по желание:черен пипер, червен пипер, кимион,розмарин и др.

Приготвяне:
Запържвам нарязания лук и върху него изсипвам разбитите яйца.Оставям да се изпържи от долната страна и слагам от плънката,захлупвам  и го сервирам.

# 4
  • Мнения: 2 549
РазБивам две-три яйца, добавям сиренце, кашкавал, шунка, подправки + червен пипер малко и пържа в тиган с малко масло.
Изчаквам хубаво да се запържи от едната страна и го обръщам с помощта на два ножа  Laughing

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 13:55 от Марчето

# 5
  • София
  • Мнения: 2 535
Разбивам две- три яйца, добавям щипка сода, за да бухне омлета и пържа. Като стане готово го обръщам с шпатола, като палачинка, когато и от другата страна стегнат яйцата настървам кашкавал или добавям сирене или зеленчуци, прегъвам на две и сервирам.  chef

# 6
  • Мнения: 14 009
за да ми е по-лесно и да не ми се скъса омлета,ползвам тиган с незалепващо покритие.освен разбърканите яйца,прибавям по избор сирене,гъбки,кашкавал или някакви зеленчуци.може да се добави и съвсем малко брашно.пърженето става на не много силен котлон,за да не изгори от едната страна докато другата е още "течна".олио слагам малко,но може и без

# 7
  • sofia
  • Мнения: 344
Разбивам яйцата и слагам вода (става по-пухкав), на 1 яйце 1с.л вода. Сипвам ги в тигана, на не много селен огън, поръсвам със сирене, кашкавал, колбас на вкус. Като се запече от долу(повдигам да проверя) го слагам във фурната, която предварително е загрята на горен реотан да се запече и отгоре, става за секунди. Дори не затварям вратата на фурната че дръжката на тигана пречи.
Омлета става дебел и пухкав и не го прегъвам.

# 8
  • Мнения: 14 009
това за запичането във фурната е супер идея-задължително ще опитам така

# 9
За 1 омлет - 3 яйца, 3 с. л. вода, сол, плънка - по желание. Яйцата се разбиват до хомогенна смес и се изливат в тиган с нагорещено олио. Щом започнат леко да се втъврдяват, с вилицата леко се побутват от периферията на съда към центъра. Така - докато се изпече цялата смес. По този начин омлетът не загаря и се изпържва равномерно. После се сгъва на две и се "Хлъзва" на голяма чиния.

# 10
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
Разбърквам всичко предварително, но задължително слагам и браШно, и пържа.  chef

# 11
  • София
  • Мнения: 22 438
За 1 омлет - 3 яйца, 3 с. л. вода, сол, плънка - по желание. Яйцата се разбиват до хомогенна смес и се изливат в тиган с нагорещено олио. Щом започнат леко да се втъврдяват, с вилицата леко се побутват от периферията на съда към центъра. Така - докато се изпече цялата смес. По този начин омлетът не загаря и се изпържва равномерно. После се сгъва на две и се "Хлъзва" на голяма чиния.
Peace
Да е пухкав - вода.
Да е сочен - след като се стегне, сгъвам на две и го вадя.

# 12
  • Драконов камък !
  • Мнения: 505
ТАЙНАТА, ако въобще има такава е в ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОБРЕ ЗАГРЯТАТ МАЗНИНА...и да не се бърка сместа след като си я изсипала в тигана.... аз поне така процедирам и венаги се получава... Hug

# 13
  Задължително слагам на яйце 1с.л. вода, омлета става пухкав .

# 14
  • Италия
  • Мнения: 5 474
ТАЙНАТА, ако въобще има такава е в ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОБРЕ ЗАГРЯТАТ МАЗНИНА...и да не се бърка сместа след като си я изсипала в тигана.... аз поне така процедирам и венаги се получава... Hug

  Точно така и да не се обръща докато не е добре изпечен по крайщата.  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт