Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Видин

Мнения: 5 154
За днешния светъл празник приготвх ей тази тортичка :



За целта опекох 12 палачинки, но броят им варира според зависи, колко искате да е голяма тортата. Палачинките ги забърквам от : 3 яйца, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, щипка сол и сложих 2-3 с.л. захар, за да са по-сладки. От тази доза ми стават 7-8 палачинки (тигана ми е малко по-големичък).

За крема :
250 мл. прясно мляко
250 мл. сладка готварска сметана
3 жълтъка
80 гр. пудра захар
½ пакетче желатин
1 с.л. нишесте (обикновено, царевично)
1 с.л. ром (или есенция)

За крема накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбийте, докато сместа побелее. Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като разбърквате, докато крема започне да се отделя от стените. Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът. Добавете и рома.
Разбива се отделно течната сметана и се смесва с горния крем.

В кръгла купа постилате фолио, мажете палачинка с крема и слагате на дъното. Така всяка следваща палачинка се маже с крема и се редят в купата. Между тях можете също да слагате нарязани плодове. когато всички палачинки са наредени, тортата се прибира в хладилника, за да стегне за около 2-3 часа. Най-горната палачинка не се маже,защото когато се обърне после тортата, тя ще бъде най-отдолу.  Изважда се, обръща се върху тортена чиния и внимателно се маха фолиото. Цялата торта се намазва с останалия крем.

За украсата отгоре :

В отделен съд се разтваря 1 пакетче жгелатин (аз ползвах на др. Йоткер) в 500 мл. подсладена вода (може и компот) и се оставя на студено за да започне леко да се желира. Нарязвате си ягодките на тънки филийки и всяко парченце се потапя в купата с желиращата смес и се облепва тортата. Прибира се в хладилника за малко за да стегне. След това с лъжичка се полива цялата торта с вече постегналата желираща смес и отново се прибира в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.

Да ви е сладко  Very Happy.







Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Изглежда страхотно и вкусно ... ти ли си я измисли?
Браво!
Цитирай

София

Мнения: 293
Страхотно изглежда! Браво!

когато имам време бих се опитала и аз да я направя
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Maika, за да съм честна, ще кажа, че идеята не е лично моя. Хапвала съм такава в една сладкарница, но тя беше със каков крем и поръсена с орехи. От там ми дойде идеята за сладка палачинкова торта, но този вариант лично аз съм си го измислила. Използвам рецептата за крем от едно руло което правя, а украсата я стъкмих според сезонните налични плодове.
така че за крем може да се използва всеки ваш любим такъв, аз използвах този, защото си го харесвам  Peace.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Аууу, бравос Very Happy Изглежда страхотно. Моят мъж много Ще я хареса, тези дни Ще се пробвам и аз bowuu  chef
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Страхотна е,  smile3501 smile3501 smile3501 за Зори!
Цитирай

София

Мнения: 2 205
Алексиеваааааааа!!! Добре, 4е не съм бременна, 4е одма помятах като гледам това 4УДО!!! smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Благодаря момичета  Smile!

Еми, ако беше бременна, лично щях да скокна до София, и да ти донеса половината торта  Laughing. Нали знаеш че за теб на край света отивам  Love.
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Зори, страхотна е тортата, браво! Very Happy
Ще си я препиша рецептата в любимия ми тефтер с рецепри.
А пък ми изглежда и лесна.
Страхотна е!  bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 153
На външен вид е много красива тази торта,а разрязана е доста апетитна!Браво! Hug
Цитирай


Мнения: 4 368
Срама нямаш, потекоха ми лигите Blush
Цитирай

у наше "село"

Мнения: 922
Заразихте ме с тази торта. Изглежда повече от прекрасна Hug
Досега не съм правила торти, но след тези прекрасни снимки...  chef - как да не се пробвам Very Happy
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Никога няма да отслабна .
Зори, ще я пробвам задължително
Цитирай
Зори,много е ефектна тортичката  bouquet
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Страхотна е,  smile3501 smile3501 smile3501 за Зори!

Ееее, това от твоите уста си е направо комплимент, благодаря ти!
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора