«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

ѕловдив

ћнени€: 153
≈то вкусотийката..... Embarassed




÷итирай

—офи€

ћнени€: 471
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈ , защо само толкова , кажи си и рецептата не може така .јз като начинаещ ще тр€бва да гада€ сега какъв е пълнежа , каква е глазурата от горе  newsm78 !
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 620
ќх, с ти€ торти н€ма да отслабна никога  Very Happy
 азвай къде е тази торта да идвам  Very Happy
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 153
–ецептата е на всеизвестната торта с готови рула.јз взех 3 рула на —евън ƒейс.Ќар€зват се на парчета около сантиметър дебели и с т€х се облеп€ предварително намокрена купа(кръгла),може и друга форма.
500мл.разбита сметана(ползвах ’опла) се омесват с нар€зани €годи и един пакет желатин,разтворен във вода и разтопен на водна бан€.— тази сметанова смес се пълни тортата и отгоре се нареждат отново един пласт нар€зани рулца.ќстав€ се за една нощ да желира и на други€ ден се обръща върху поднос.
«а глазурата малко импровизирих,защото исках да пробвам дали от б€л  шоколад ще се получи глазура:
2 бели шоколада
около 50-60мл пр€сно мл€ко
50гр масло
1п.желатин
–азтопих всчко без желатина в съд.
–азтворих желатина в малко вода,после го разтопих на водна бан€ и го прибавих към шоколадовата смес.
 ато изстина напълно зал€х тортата.
÷итирай

варненка от —офи€

ћнени€: 4 548
–ецептата е на всеизвестната торта с готови рула.јз взех 3 рула на —евън ƒейс.Ќар€зват се на парчета около сантиметър дебели и с т€х се облеп€ предварително намокрена купа(кръгла),може и друга форма.
500мл.разбита сметана(ползвах ’опла) се омесват с нар€зани €годи и един пакет желатин,разтворен във вода и разтопен на водна бан€.— тази сметанова смес се пълни тортата и отгоре се нареждат отново един пласт нар€зани рулца.ќстав€ се за една нощ да желира и на други€ ден се обръща върху поднос.
«а глазурата малко импровизирих,защото исках да пробвам дали от б€л  шоколад ще се получи глазура:
2 бели шоколада
около 50-60мл пр€сно мл€ко
50гр масло
1п.желатин
–азтопих всчко без желатина в съд.

–азтворих желатина в малко вода,после го разтопих на водна бан€ и го прибавих към шоколадовата смес.
 ато изстина напълно зал€х тортата.

’убава е станала, но аз само да кажа, че една нощ е много. јз също € правих тортата и се ст€га за н€колко часа в хладилника. «а нетърпеливите една нощ е мнооооого време  Laughing
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 153
ƒа,в€рно е ,че са необходими н€колоко часа,но аз € правих късно вечерта,затова си престо€ през ноща в хладилника........ Blush Blush Flutter
÷итирай

ѕравец

ћнени€: 2 040
ѕравила съм € без шоколадовата глазура (как не съм се сетила  newsm78 Laughing) и вместо €годи, б€ха банани и беше неверо€тна вкусоти€ .. ўе € направ€ утре или вдругиден, щото като вид€х снимките и ми се до€де  Laughing
÷итирай

—офи€

ћнени€: 7 944
»зглежда супер Crazyј може ли н€кой да ми каже дали ще се получи такъв крем, ама с квасена сметана?јко да - как да сложа желатина - след като изстине ли/той предполагам, че от водната бан€ се загр€ва?/.
ќх, дано да става, че течна сметана хич не обичам Sick
ѕриемам идеи и за друг подход€щ за такава торта крем Hug
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 153
Ѕи тр€бвало на всеки крем,като сложиш желатин да стегне........ newsm78 newsm78 newsm78
÷итирай

¬идин

ћнени€: 4 784
»зглежда супер Crazyј може ли н€кой да ми каже дали ще се получи такъв крем, ама с квасена сметана?јко да - как да сложа желатина - след като изстине ли/той предполагам, че от водната бан€ се загр€ва?/.
ќх, дано да става, че течна сметана хич не обичам Sick
ѕриемам идеи и за друг подход€щ за такава торта крем Hug

ўе стане и с заквасена сметана, но ще ти тр€бват доста, а и вкуса ще е като на йогурт тортата или парфето на ’апката. ∆елатина (разтопен вече) си го слагаш когато си поохлади.
ўе стане желирана заквасена сметана  smile3503.
’айде ако пробваш, пиши после сполучливо ли е, че и аз съм по фен на засвасената сметана.

»наче тортата е ...мммммммм  newsm10 smile3521
÷итирай

—офи€

ћнени€: 969
—тава си супер със заквасена сметана, количеството пак е 500 гр. јз съм € правила така: разделих сместа на 2 части и в едната сложих накълцани праскови, а в другата накълцани вишни -  и двете от компот (че беше зима). —тана върха, а вишните и прасковите се връзват много с киселеещи€ вкус на сметаната. Ќо е истина, че прилича на йогурт торта.  оето обаче не пречи да е мноого вкусна  Crazy ќсвен това става много по бълзо, понеже не се налага да разбиваш сметаната.
» още едно допълнение - желатинът го слагам още докато е топличък, доколкото знам на студени смеси се слага топъл желатин, а на топли - охладен
÷итирай


ћнени€: 2 364
» аз се пробвах да направ€ тортата, но май допуснах две кардинални грешки Embarassed/така е, като прав€ сладкиши през две-три години веднъж Crossing Arms/
Ќо преди да си призна€, да попитам:
-в колко вода се разтвар€ желатина и
-подслажда ли се сметаната и с колко захар?
÷итирай


ћнени€: 7 398
» аз се пробвах да направ€ тортата, но май допуснах две кардинални грешки Embarassed/така е, като прав€ сладкиши през две-три години веднъж Crossing Arms/
Ќо преди да си призна€, да попитам:
-в колко вода се разтвар€ желатина и
-подслажда ли се сметаната и с колко захар?

Ќа пликчетата желатин обикновено си пише как се приготв€, в колко вода и т.н. ј сметаната, ако е сладкарската посладена, може и да не € подслаждаш, но ако е заквасена - тр€бва да се подслади на вкус.
÷итирай


ћнени€: 2 364
—рам - не срам, признавам си Crazy

- на пакетчето от желатина пише да се разтвори в 0,5 л. вода. ўом пише, изпълн€вам. » без това друг път желатин през живота си не съм виждала Rolling Eyes —ледвам дословно инструкциите...
–азтворих го точно в толкова - до грамче го премерих Mr. Green ѕосле го набутах в разбитата сметана/от готварската на ’опла, горе-долу подсладена преди това/ и стана около литър бъркоч. ѕроблем... ћного е. »злиза от купата, в ко€то разбивах сметаната... “ече извън не€, докато бъркам, сина ми маже по плота, посъбрахме го де...
—ледващ проблем...  упата, в ко€то б€х наредила рулата, трудно може да събере литър сметана, вода и желатин...
јми сега?!? —ложих, колкото събра. ќстаналото в купички. –еших да опитам произведението - никакъв вкус. Ќе е предвидено, че след като разред€ подсладената сметана с толкова течност, н€ма как да се остане толкова сладко... Ќабутах вътре едно бурканче сладко от боровинки. √оре-долу вече се €два. ’айде в хладилника!
«а рулата да казвам ли...
¬ магазина до нас имаше само две. ƒве-две.  ъдето три - там и две... ≈, малко зее "плънката", но нищо... » без това май н€ма как да се стегне с всичката тази вода... ooooh! —€каш съм знаела, че н€ма как да се справ€ с желатина #Crazy
јбсолютен кошмар!!!
“акова фиаско в кухн€та не б€х претърп€вала. ”тре сутринта все пак/ако се осмел€/ ще погледна, евентуално опитам/при достатъчно смелост/ какво съм "—ътворила" 35
 
÷итирай


ћнени€: 7 398
Ќе знам колко гр. е то€ желатин, аз разтвар€м 10 гр. в половин чаша чаена вода. ћоже би е повече като грамаж. Ќо не се притесн€вай, тортата ти тр€бва да се стегне. Ќека постои в хладилника. ј за това, че рулата не са ти били достатъчно, а по нар€дко - може и по-красива да изглежда тортата, като € обърнеш. ¬същност аз на половин кг. сметана / купих на ћегле, защото такава имаше/, сложих 20 гр. желатин и се стегна добре. » си € подсладих още малко, ама то е защото обичам повече да ми е сладко Very Happy »наче € б€х наблъскала с вс€какви плодове.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора