Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 168
Здравейте!Одавна не съм писала тук, но сега ви МОЛЯ за съвет!
Преди 3 месеца и полувина разбрахме, че Веси не чува.Слухопротезирахме я само на едното ухо ( това с остатъчен слух ).Започнахме рехабилитация и постигнахме за кратко време, мога да кажа добри резултати!
Преди около месец и полувина - на 11.04 направихме кохлеарна имплантация, която премина успешно!
Миналия четвъртък на 18,05 ни включиха процесора, но Веси щом го види изпада в изтерия  и не иска да и го сложа!
ДОРИ ИЗКЛЮЧЕН!Тя е на 2 год. и 3 месеца.
Когато и сложа импланта независимо дали е на слаба или силна програма тя не реагира по никакъв начин.Просто продължава да плаче и да се опитва да си го свали!!
Когато си види слуховия апарат се радва много и веднага дава ушенце да и го сложа, но не дава да и го слагам на имплантираното ухо.
Лекарите я прегледаха да не би нещо да я боли, но всично е наред.
Просто не иска да носи импланта!
ДАЙТЕ СЪВЕТ!КАК ДА Я НАКАРАМ ДА ГО СЛОЖИ!МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!

# 1
  • в края на града
  • Мнения: 4 304
Мира, първоначалните програми при включването, при всяко положение са и по-тихи от слуховия апарат, затова най-вероятно не реагира на тях. Тя сравнително малко време беше само със слухов апарат и не е изградила още постоянен рефлекс да се заслушва... Има и нещо друго, тя носи слуховото апаратче на едното уше, а на имплантираното ушенце досега не е носила нищо, така че едновременно се борите и с усещането, че има нещо на това ухо, а не е свикнала...
Съветът ми е постоянство - тя го маха, ти го слагаш, истерии или не, слагаш го, ако тръгне да го маха я пляскаш през ръчичките, колкото и гадно да звучи - това е начина. Въоръжи се с огромно търпение и го слагай, гледай да е под постоянно наблюдение, за да може да реагирате веднага като тръгне да го маха, сложи непременно и връзките (тези с клипса със слончето), за да не стане някоя беля и да падне процесорът. Като и го включваш не и го усилвай много и гледай да няма силни шумове наоколо, начинът по който чува с имплантанта е доста по-различен от този, по който чува със слуховия апарат, имай и това предвид.
Ние с Яни имахме голям проблем със слуховите апарати, махаше ги, пищеше, не ги искаше, голяма мъка... За един месец свикна да не ги пипа, но беше зор, сега знае, че имплантанта не се сваля, но знам какво е да привикваш буйно дете към нещо, което не иска... Постоянство и търпение, това е, успех!

# 2
  • София
  • Мнения: 2 543
Мира, и преди ти казах, и сега ти казвам - само упоритостта помага! Нищо не може да се направи, освен да упорстваш. Подсигури процесора, та да не се повреди ако Веси го хвърля, защото знаеш колко са скъпи. ooooh! И както Петя ти е написала - тя го хвърля, ти го слагаш, тя го хвърля, ти го слагаш. Ако трябва, изчакай малко да се успокои и тогава опитай отново. Опитай да я забаламосаш с нещо любимо - филмче, книжка, нещо за хапване. Първо да го поноси 5 мин., после още 5, после по 10 и така, докато свикне. Най-важното - не показвай колко много те ядосва това, защото тя е хитруша и може и съвсем нарочно да те ядосва. Не знам дали при всички деца това с пляскането по ръчичките помага - поне при нас не помага, със сигурност. ooooh! Абе, ти най-добре си знаеш какво би помогнало. И все пак - една идея - награждавай я щедро!!! С най-любими неща! При Йоан аплодисментите вършат голяма работа! Ох, направо не знам и аз! Успех ви желая!!!
Много съжалявам, че имате такъв проблем, но съм сигурна, че ще се справите. Аз затова съм против толкова бързото опериране и пропускане на периода със слуховите апарати, защото за това време децата толкова свикват да имат нещо на ушите, че после е мнпого по-лесно да им смениш апарата с процесор. Ама, българска работа! Tired

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт