Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • непостоянно
 • Мнения: 767
Здравейте мами,

Моя приятелка от Бургас има следният проблем:

Родила е на 06.05.2006 с форцепс! На втория ден след раждането са и донесли снимка от видеозон и са и казали, че мозъчните стомахчета на бебето са по-големи от нормалното. Изкарали са и акъла и без никакви обяснения са ги изписали на 6тия ден. При посещенията на лекари от тогава насам им казват, че тези мозъчни стомахчета продължават да растат. На въпроса "на какво се дължи това?" отговарят, че и те не знаят! Можело да е от някаква инфекция, или от форцепса, а имало и вероятност това да е индивидуална особеност на детето. Големината на мозъчните възглавнички била 8, а нормално трябвало да е 4 (каквото и да означава това) Confused Майката се е шашнала, даже една от тези така "компетентни" бургаски лекари и е казала, че в такива случаи се слагало клапа в мозъка на бебето и започнала да и разяснява как ако с първата поставена клапа не стане, ще се сложи нова и т.н. ooooh! Вече е направила около 5-6 операции на думи на бебето #Cussing out УЖАС!!! #2gunfire
Направо нямам думи за тия лекари! Аз я посъветвах, за да е по-спокойна и сигурна да дойдат о София, където свестни лекари да видят бебето и поне да разбере със сигурност какъв е случая, че да се успокои. В началото на седмицата ще пътуват, но дотогава, моля, ако някоя от вас е имала подобен проблем или знае нещо по въпроса да го сподели.
Благодаря ви предварително Hug
Поздрави  bouquet

# 1
 • зад парка
 • Мнения: 1 576
Съжалявам за приятелката ти!

Чувала съм лоши неща за бургаските неонатолози. Нали те заразиха с паралич 2 близначета?! #Cussing out

Провинциална работа, въобще да не се занимава с тях, а да идва в София!! Ако имаш добър педиатър, питай да те насочи към специалисти...(не че в София хората са застраховани, просто има повече възможности за консултация)

# 2
 • Бургас
 • Мнения: 320
INADOT незнам от къде си та да правиш такива квалификации,аз също съм от бургас и не смятам,че сме провинция.не споря,че има и некадърни лекари,но откакто се подвизавам из форума установих,че и в ГОЛЕМИЯ град София лекарите грешат та ще те помоля друг път да не правиш такива квалификации.
между другото незнам дали си чела Хемингуей,но той го е казал добре:Град,който е на морето не може да бъде провинция.
нека това момиче се обърне към доктор томова,в събота дава дежурства в света софия,дори да не е от нейната компетенция ще я свърже със съответния специалист

# 3
 • Мелбърн, Австралия
 • Мнения: 3 116
qk77 тук става дума за сериозен проблем, така че моля те недей да коментираш тази тема за бургаските лекари ! Да не говорим че и по телевизията ги гледахме, за лични случки не искам да разказвам Sad

Ивонче миличка съжалявам да чуя за този проблем. Днес ще водя малката на консултация при една неонатоложка от големите АГ и ще попитам за какво става дума, но най-добре е да дойдат в София да ги прегледат. Мисля че е добра идея и да се обадиш и на Асето !

Надявам се да не е нещо сериозно  Praynig

Ако искаш прати ми мобилния ти или друг телефон на лични и довечера да мога да ти звънна да ти кажа за какво става дума !

 Heart Eyes

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 320
наясно съм с проблема и взимам отношение,защото същите тези бургаски лекари преди време спасиха моето бебе,за това съм дала координати на човек към когото да се обърнат и койта ще им помогне.

# 5
 • Мнения: 189
Значи, ако правилно съм разбрала става въпрос за вентрикулите и за хидроцефалия? Това е разширяване на винтрикулите и задържане на течност в тях. При този проблем се увеличава мозъчното налягане и за да бъде намалено трябва да се сложи клапа, която да отводнява мозъка. При дъщеря ми имаше съмнения за хидроцефалия, правихме и консултация с неврохирург, но вентрикулите спряха да расът и се разминахме с други проблеми, но поне не слагахме клапа. Това за което пишете е много сериозно и не ства така -не са разбрали какво им казват и т.н. Последствията са много сериозни дори и да не се стигне до клапа. При разширени вентрикули може после детето да е с Церебрална парализа и какво ли не още. Трябват сериозни консултации с лекари и да се обърне веднага внимание. Харта от София ли са? Ако не са нека вземат направлиние за Института по педиатрия към Медицинска академия, там най-добрите по глави са доц. Христова и д-р Георгиева, незная дали и тя няма звание вече. Изживяхме тези проблеми приди 6.5 г.  и още продоляваме последствията и наистина нека хорта вземат мерки.

# 6
 • Мнения: 368
Здравей ivona + ,

Аз също съм от Бургас и преди 2 години имах подобен проблем /с моето дете/- искам да те попитам кой лекар е поставил тази диагноза?
На мен не са ми искали пари, но ме размотаваха около 6 месеца и знам какъв ужас съм преживяла.
Чух какви ли не мнения за поставянето на тази диагноза - че това било начин за източването на здравната каса и т.н. страшни приказки. Аз нямам доказателства за подобни твърдения и не искам да давам ухо на приказки от сорта "една позната, на моя позната", но само като си спомня ходенето по мъките ми настръхват косите.
Та затова питам кой лекар е казал всичко това и дали тя забелязва нещо особено в поведението на детето?

Стискам палци всичко да е наред!

# 7
 • зад парка
 • Мнения: 1 576
INADOT незнам от къде си та да правиш такива квалификации,аз също съм от бургас и не смятам,че сме провинция.не споря,че има и некадърни лекари,но откакто се подвизавам из форума установих,че и в ГОЛЕМИЯ град София лекарите грешат та ще те помоля друг път да не правиш такива квалификации.
между другото незнам дали си чела Хемингуей,но той го е казал добре:Град,който е на морето не може да бъде провинция.
нека това момиче се обърне към доктор томова,в събота дава дежурства в света софия,дори да не е от нейната компетенция ще я свърже със съответния специалист

Съжалявам за това, че съм те обидила! Не съм искала и рядко си позволявам такива квалификации! Най-добрите ми приятели през годините са ми били родом от Бургас , а това е любимият ми град   bouquet
Думата ми е за болничната помощ там, имам наблюдения и върху родилното отделение в Стара Загора, също не са добри отзивите на мои познати оттам.
Поради същата причина, за съжаление.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 407
InaDot   и мен също много ме подразни това с провинцията.Живяла съм достатъчно време в София за да кажа,че не ми харесва.За нищо на света не бих отишла да живея пак там.
А това за Бургаските лекари е всеизвестно.Според мен злоупотребяват защото тук нямаш голям избор от болници които можеш да посетиш и има само една единствена в която можеш да родиш.
Освен в София бих препоръчала на твоята приятелка да посети Варна.По на близо,а и там има добри специалисти. Simple Smile

# 9
 • София
 • Мнения: 816
Миличка, ще стискам палци и ще се моля бебето да си е добре и да не се мъчат дълго с българщината по болниците...
Може да пуснеш темата и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=25.0

# 10
 • Узунджово
 • Мнения: 1 277
Здравей,
от все сърце ще се моля за детето на твоята приятелка. Praynig Миналата година и аз преживях този ужас. Заради неправилно записани данни от родилното излезе, че главичката на сина ми е нарастнала два и половина пъти повече от нормалното. Единственият начин да се разбере дали става дума за аномалия(хидроцефалия) или за грешка беше трансфонтанелната ехография. Правили ли са на бебчето трансфонтанелна ехография?  Във Варна това изследване се прави от доц. Балев и доколкото знам от д-р Желева в Майчин дом. За лекарката нямам никакви отзиви, но доц. Балев е най-добрия специалист по образна диагностика. Ако те интересува ще напиша и телефоните на клиниката, в която преглежда.

# 11
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 977
Би трябвало да са правили трансфонтанелна ехография, иначе няма как да видят , че са разширени и продължават да растат. За съжаление в тези случаи причината никога не е сигурна, както и последствията.

# 12
 • София
 • Мнения: 7 412
Здравейте!
Ивона,моята голяма дъщеричка е с такава клапа ,за каквато говориш.Заболяването,което описваш се нарича хидроцефалия.При дъщеря ми се получи вследствие на тежко раждане,последвали го мозъчни кръвоизливи,след резорбцията на които се образува хидроцефалия.При това заболяване се натрупва "течност" наречена ликвор,която за да бъде "изведена" се поставя клапа,която чрез "маркуче" извежда течността в стомаха.Извинявам се,че обяснението ми не е на ниво,но така може да се разбере по-добре за какво се отнася.
Ако ми позволиш да ти дам съвет/респективно на приятелката ти/,бих ти казала възможно най-бързо да доведете детето в София за консултация.Ние сме оперирани в Медицинска академия и съм доволна,но чувам добри отзиви и за Пирогов.За това заболяване е важно клапата да е поставена възможно най-бързо,за да има по-големи шансове детето да няма увреждания.Ако те интересува още нещо ми пиши на лични,мога да ти дам координати на нашия лекар.Наистина е важна бърза и спешна консултация с добър неврохирург.Желая успех на приятелката ти и детенцето.

# 13
 • София
 • Мнения: 2 327
Ако има възможност приятелката ти да идва в София да ги прегледат.
Ако не могат, в Бургас има и добри педиатри. Колкото до поставяне на диагнозата мога да я насоча към доктор Праматарова. Тя поне има повече опит с деца с увреждания, работила е в майчин дом и се е занимавала с деца изоставени от родителите си поради увреждания. Но тя все пак е само педиатър. Мога да изпратя координати.

# 14
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Да дойдат в София, най-добре в Майчин дом да му направят трансфонтанелна ехография и да кажат има ли нещо или няма.
Така както се изказала лекарката, има съмнения за хидроцефалия.
Да вземат мерки да се разбере и да се лекува бебока!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт