Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 май 2006, 18:05 ч.
  • Преглеждания  27 819  Мнения  54  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 373
Момичета днес, за да нахраня прегнадняла къща уж по-набързо, реших да не пържа тиквичките, а да ги изпека в тава... Rolling Eyes Уж ставали съвсем като пържените, хрупкави и тн... Ами помогнете, не ми станаха както си трябва, някои прегарят, други едни такива като "сварени", от едната страна изпечени  а от другата никак...Обърках ги с много пресен копър и чесън и се изядоха, но аз не съм удовлетворена. Моля помагайте със съвети от опит, ще съм ви много благодарна, че адски обичаме тиквички!

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 257
Правила съм само пълнени.Издълбавам ги.Вътрешното смесвам с кайма и подправки или ориз с някакъв колбас и изпичам.Стават хубави PeaceПоне според моя вкус де....... Embarassed

# 2
  • София
  • Мнения: 21 456
Само така правя  тиквички и патладжан.
Тава + олио. Тиквичките нарязани и осолени. Потапяш ги в олиото и обръщаш от другата страна. Печеш. Когато се запекат , тогава може да ги обърнеш иначе се късат.
Олиото в тавата трябва да е повечко. Стават много бързо и са много хубави, а патладжана е супер така.
Такъв патладжан правя за зимата (във фризера),когато го извадиш,като току що опечен е. С него дори готвя.
Може тиквичките да са много воднисти и затова да не са станали.

# 3
  • София
  • Мнения: 460
Долче, аз правя такива тиквички, съпругът ми им е голям фен и не се котират никакви други специалитети от тиквички пред тази рецепта. Пределено не стават като пържените, но са лекички и вкусни. Лично аз си запърквам смес от 1 лъжица сол и повечко брашно и ги овалвам хубаво, после ги нареждам в намазнена тавичка, като се застъпват, после накапвам малко олио и отгоре. След като се опекат в тавичката слагам киселото мляко, така обира малкото сосче в тавичката и това им е заливката.
Денис, благодаря за рецептата, непременно ще я пробвам, тиквичките се ядат масово у дома Grinning

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Аз ги пека настъргани с яйца и сирене и подправки и става нещо като тиквена голяма палачинка. И пълнени също  Peace Но ако ги печеш в много олио се обезсмисля печенето, нали целта е да не са толкова мазни и тежки.

# 5
  • Мнения: 373
Долче, аз правя такива тиквички, съпругът ми им е голям фен и не се котират никакви други специалитети от тиквички пред тази рецепта. Пределено не стават като пържените, но са лекички и вкусни. Лично аз си запърквам смес от 1 лъжица сол и повечко брашно и ги овалвам хубаво, после ги нареждам в намазнена тавичка, като се застъпват, после накапвам малко олио и отгоре. След като се опекат в тавичката слагам киселото мляко, така обира малкото сосче в тавичката и това им е заливката.
Денис, благодаря за рецептата, непременно ще я пробвам, тиквичките се ядат масово у дома Grinning
Да, и аз не знам колко олио да сложа в тавата Sad

# 6
  • Пз
  • Мнения: 293
  chefЕто и аз как правя тиквичките ,когато бързам:
Тиквичките се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят  10 мин  После се овалват в брашно и се нареждат със застъпване (като керемидки) в подмазана тава. Поливат се с олио и се пекат. Когато са готови, се заливат със смес от 3 яйца, 1 1/2 кофичка кисело мляко, копър, черен пипер и сол на вкус. Връщат се отново във фурната, докато се запече и заливката.   bouquet

Ако желаеш може  след като се е запекла заливката  да поръсиш с настърган кашкавал и отново да запечеш.

# 7
  • Мнения: 9 897
Момичета днес, за да нахраня прегнадняла къща уж по-набързо, реших да не пържа тиквичките, а да ги изпека в тава... Rolling Eyes Уж ставали съвсем като пържените, хрупкави и тн... Ами помогнете, не ми станаха както си трябва, някои прегарят, други едни такива като "сварени", от едната страна изпечени  а от другата никак...Обърках ги с много пресен копър и чесън и се изядоха, но аз не съм удовлетворена. Моля помагайте със съвети от опит, ще съм ви много благодарна, че адски обичаме тиквички!

Можеш да ги залееш с кофичка кисело мляко с копър и чесън, след като поизстинат - тогава изобщо не им личи, че са печени. Все едно са пържени.
Аз също така ги пека в тава, оваляни в брашно, като преди това съм ги посолила и съм ги оставила малко да се поизцедят. Когато са на повече редове, поливам всеки ред с олио, без да прекалявам, аз не обичам много мазни манджи. Пак опитай, може би фурната ти е била много силна. Ще ги уцелиш, не са сложно за приготвяне ядене!  chef

# 8
  • София
  • Мнения: 399
Може би излизам извън темата, но аз тиквичките ги пържа във фритюрника без брашно и яйца, като картофи. Става голямо количество наведнъж. И си ги ядем с кисело мляко, чесън и копър.

# 9
  • Мнения: 1 349
Аз ги пека настъргани с яйца и сирене и подправки и става нещо като тиквена голяма палачинка. И пълнени също  Peace Но ако ги печеш в много олио се обезсмисля печенето, нали целта е да не са толкова мазни и тежки.
Блонди, не пускат ли много вода така? И запичаш ли ги първо или ги мяташ направо с яйцата и сиренето? Заинтригува ме, съставките са като за кюфтета от тиквички, ама пък мързеляшки че и непържени  Hug

# 10
  • Мнения: 4 914
Аз ги пека настъргани с яйца и сирене и подправки и става нещо като тиквена голяма палачинка.
Това звучи вкусно и ще го пробвам. Peace

# 11
Здравеите всички.еи,как го открих тоя саит...Много идеи има за готвене,пък аз хич не обичам да измислям,че и да готвя,ама го правя през ден поне.Та за тиквичките.Като ги омагьосам там за посоляването и т.н.ги напръсквам с олио и ги обърквам,мятам ги на скарата и после ги хвърлям в стъкло с похлупак поръсени с копър.сос-какъвто искате.Бързо,много вкусно,минимум олио.  chef

# 12
Ох,извиняваите,забравих да кажа,че скарата е с капак/B.B.Q./ newsm78

# 13
  • london
  • Мнения: 463
И аз откакто открих,че може да ги пека вместо пържа,много съм доволна,за да не изгарят ги разбърквам честичко и слагам повечко олио,малко се разкъсват обаче от бъркането,но като ги залеем с кисело млако не си личи.Супер са Peace

# 14
  • Мнения: 974
Ето и мойте любими печени тиквички Hug

Тиквичките, нарязани на кръгчета и осолени се редят със застъпване в подмазнена тавичка. Оставят се да поседят малко да пуснат сок и се запичат във фурната. Запичат се леко колкото да изсъхнат, след това добавям 1 буркан смлени домати+ няколко зърна черен пипер +магданоз+сол. Оставя се да си къкри във фурната докато се позгъстят доматите, след което се прави заливка от няколко яйца(според големината на тавичката на мен ми стигат 3)+сирене.
Готово е след като се запече заливката   bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт