Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 май 2006, 12:37 ч.
  • Преглеждания  103 107  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
Можете ли да ми дадете рецепта за приготвяне на мекици и бухти,които са станали най-вкусни досега,ако имате и снимки Hug
Ще трябва сам да се справям днес Sunglasses
благодаря на всички
Лек ден!

Реклама
# 1
# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ау, опитвам се да съм на диета. Обожавам бухти, а нямах рецепта. Маре, мерси. Моите спомени за бухти у нас са били с доста течно тесто, майка ми с лъжица ги изсипваше в мазнината. Тук са някакъв друг вид, нещо като мекичени бухти явно...Ще ги пробвам  Peace

# 3
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Тъкмо мислех да ги направя тия дни, особено като видях снимката .. ауууууууу ...  и видях че се месят ... а не мога .. Жалко!  Wink
Мин. съботя бяхме на гости в Котел и там една баба ни направи ... лелеее, такова чудо не бях вкусвала никога ..
Няма ли такива дето не се месят, а се бъркат ... ?  Grinning

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Еклерови бухтички

1 ч.чаша вода

50 гр.маргарин

1ч.чаша брашно

3 яйца

1 щ.сол

Водата се кипва с маргарина и солта, рязко към нея се добавя брашното и се бърка енергично.

Маха се от котлона и се прибавят яйцата едно по едно докато се поемат хубаво от сместа.

Загрява се повечко мазнина и с лъжица се сипва в мазнината.Ако тестото ви е хубаво не е нужно да ги обръщате.Те се въртят сами докато се изпържат.

Ако искате да не стават много мазни добавете 1 каф.лъж алкохол или малко оцет.


 


Бързи мекички

1 кофичка кисело мляко

1 ч.лъж.сода за хляб

2-3 яйца

1ч.л сол

около 700 гр. брашо

Слагате содата в леко затопленото кисело мляко.

Омесвате всичко и оставяте малко да престои.

За да станат пухкави не трябва да се меси много тестото и трябва да сепържат в силно сгорешено олио.



# 5
  • София
  • Мнения: 10 856
Снежи къде се добавя лъжица алкохол или оцет за бухтите? В тестото или в олиото?
И още един въпрос - в дълбок тиган колко олио тр. да има за да станат добре изпържени и да не загорят а вътре да са сурови /че на мен така ми стават обикновено/, и на каква степен на котлона се пържат /от 4 степени примерно/?

# 6
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Снежи, благодаря ти за рецептата за бухтичките ..   bouquet
Само едно питане имам: Какво значи рязко? - наведнъж брашното ли?

# 7
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Вивиан, в самото тесто се добавя!
Хубаво е да се загрее силно на максимална степен,а след това да се намали на половината за да се изпържат хубаво и отвътре.

Иренка,наведнъж се прибавя брашното и затова е хубаво да се пресее и бъркаш непрекъснато.Може докато го разбъркаш да махнеш съда от котлона за да не загори.

# 8
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Иренка,наведнъж се прибавя брашното и затова е хубаво да се пресее и бъркаш непрекъснато.Може докато го разбъркаш да махнеш съда от котлона за да не загори.

Благодаря ти много за отговора, наточила съм им се яката   bouquet

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 966
Преписах си рецептата утре сутрин ще ги пробвам....

# 10
  • Мнения: 1 434
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83371.0
и как стават по-течни и се сипват с лъжица?
Тук в тази тема Лили споменава за това ,но аз без напътствия от вас не знам как да го направя newsm78 Blush

# 11
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Мин. съботя бяхме на гости в Котел и там една баба ни направи ... лелеее, такова чудо не бях вкусвала никога ..
Няма ли такива дето не се месят, а се бъркат ... ?  Grinning

Верно бяхте в Котел Laughing И къде живее бабата, да й отида довечера на гости да обменим опит   chef

# 12
  • софия
  • Мнения: 811

Преди малко ги направих-невероятно вкусни са!  bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 1 829
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83371.0
и как стават по-течни и се сипват с лъжица?
Тук в тази тема Лили споменава за това ,но аз без напътствия от вас не знам как да го направя newsm78 Blush

Аз имам същото питане днес ги правих, но явно много рядка смес съм направила тестото и не бухнаха. Понаправих малко така. Мъжът каза "Е, не се шашкай, във форума пише, че от първия път не стават винаги" и се подсмихва под мустак, а аз доразредих сместа и на палачинки. Но искам да направя бухти, ако може някой да ми каже колко гъста трябва да е сместта. Благодаря!

# 14
  • тук
  • Мнения: 489
Когато днес прочетох тази рецепта си помислих "Ужасно приличат на сладките питки, които баба правеше". Само дето нямаше захар  Weary   реших да опитам с лъжичка захар Thinking....и  познайте Wink "преди сто лета ....в наш-та махала". Станаха почти като от детските ми спомени, само дето се оказа, че съм отвикнала от "вредна храна" и ми е ужасно лошо от огромното количество, което изядох.

За онези, на които не им се надуват: много и много горещо олио !!!

аз похапнах smile3533, вие спете спокойно  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт