Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 май 2006, 13:28 ч.
  • Преглеждания  1 468  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 135
Някой може ли да ми каже как да направя мляко с ориз на бебка?

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 938
ами разрови се в готварски рецепти Peace

# 2
  • варна
  • Мнения: 680
разваряваш хубаво ориза като и предварително си сларила млякото,след като е готов  ориза сипваш млякото и добавяш захар и една ванилия оставяш да поври малко на тих огън!аз така го правя Peace

# 3
  • зад парка
  • Мнения: 1 570
Вижте тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59440.0

# 4
  • София
  • Мнения: 213
Аз слагам ориз и захар в мляко (обикновено 4 части мляко към 1 част ориз). След като се развари го разсипвам, оставям да изстине и поръсвам с канела.

# 5
  • Bristol
  • Мнения: 6 852
Тук ня млякото с ориз му викат оризов пудинг Simple Smile Продават специален ориз, който се вари по-бързо и става по кашкав. Затова не мога да дам пропорции, но ориза го слагам в млякото и варя докато омекне. Не слагам захар. Накрая, като се свари ориза в млякото, добавям мармалад или ако не даваш захар, може да го овкусиш с пресен плод. Можеш да добавиш и малко ванила за аромат.

# 6
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 270
Тук ня млякото с ориз му викат оризов пудинг Simple Smile Продават специален ориз, който се вари по-бързо и става по кашкав. Затова не мога да дам пропорции, но ориза го слагам в млякото и варя докато омекне. Не слагам захар. Накрая, като се свари ориза в млякото, добавям мармалад или ако не даваш захар, може да го овкусиш с пресен плод. Можеш да добавиш и малко ванила за аромат.


 Peace

И аз така процедирам

# 7
  • София
  • Мнения: 432
Аз сварявам ориз и много малко захар,пасирам.След това разделям в 2-3 купички.Когато дойде време за хранене,разтварям 30 или 60мл АМ и добавям към ориза.Така има десерт и за другия ден,без да е смесен с АМ.Защото АМ не може да седи приготвено повече от 1 час.

Последна редакция: вт, 30 май 2006, 07:47 от dessy77

# 8
  • Мнения: 4 395
Аз днес я видях тази тема,но нямах време да ровя за рецепти ,а на малката още не бях давала ,та импровизирах малко: Сварих ориз с повечко вода.Като се свари ,излях водата,оризът пасирах(още сме с два зъба) и добавих АМ и го дадох на беба.после се сетих,че не съм сложила никакъв плод за подслаждане и си мислех ,че няма да и хареса,но тя накрая се разплака,защото не и стигнал Joy Joy JoyКак не съм се сетила да дам по-рано(сигурно защото ужасно много го мразя ooooh!)

# 9
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 914
Аз сварявам ориз и много малко захар,пасирам.След това разделям в 2-3 купички.Когато дойде време за хранене,разтварям 30 или 60мл АМ и добавям към ориза.Така има десерт и за другия ден,без да е смесен с АМ.Защото АМ не може да седи приготвено повече от 1 час.
Peace

# 10
  • Мнения: 266
А каква е разликата м/у така приготвения ориз и оризова каша?  Embarassed

# 11
  • ул. "Свобода"
  • Мнения: 1 409
Много е важно да оставиш ориза да се накисне около половин час преди варенето във вода - после се разварява много добре. Като го свариш му слагаш мляко и захар, ако не - сладко. Синът ми умира за такова нещо.

# 12
  • Bristol
  • Мнения: 6 852
А каква е разликата м/у така приготвения ориз и оризова каша?  Embarassed
Не би трябвало да има, освен в цената  Laughing Оризовата каша е ситно смлян ориз.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт