Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

София

Мнения: 1 770
Опитвам се да пасирам картофи, ама все ми стават на "лепило". Добавях и вода, ама пак си прилича  и има вкус на нещо 'желесто' и гадно. Мляко не добавям, защото кърмя.
Идеи как да преодолеем този проблем? Четох само за минаване през цедка. И това ще пробвам, ако нямам изход, ама не може ли и в пасатора да се постигне необходимата консистенция?
Цитирай


Мнения: 4 358
Можеш да слагаш кърма вместо вода.
Картофеното пюре през цедка винаги ми е ставало много пухкаво.
Цитирай

гр. Пловдив

Мнения: 6 060
Аз нямам такъв проблем. Обаче слагам и около 40 мл адапт.мляко Embarassed
Ако държиш само на картофа, не знам, и едно картофено пюре за възрастни се прави с мляко. Idea
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Цитат на: tedi_b
Можеш да слагаш кърма вместо вода.
Картофеното пюре през цедка винаги ми е ставало много пухкаво.


Цеденето ми е мъка! Досега не съм го правила и не ща тепърва да започвам.

Явно цедка ще се купува. Аз си имам, ама искам да си е само за малчо. Някакво предложение каква да е - пластмасова, метална?
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Цитат на: PoliaSp
Аз нямам такъв проблем. Обаче слагам и около 40 мл адапт.мляко Embarassed
Ако държиш само на картофа, не знам, и едно картофено пюре за възрастни се прави с мляко. Idea


Ами не само картоф, и други зеленчуци ще слагам. Ама днес би бяха останали само картофи.
Когато картофите се пасират с други зеленчуци появява ли се пак ефекта на лепилото?

Да, за възрастните се слага мляко, ама не се пасира в робот или пасатор... И без мляко пюрето не е като лепило.
Цитирай


Мнения: 4 358
Цитат на: Yvette
Явно цедка ще се купува........... Някакво предложение каква да е - пластмасова, метална?

Аз ти препоръчвам да е пластмасова. Имах само една метална, много я пазех, но пак хвана малко ръжда.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 246
A з от самото начало мачках хубаво картофите с онзи уред -кръглия с дупките ( никога не съм знаела как се казва Embarassed  Question ) - вярно, че остават много дребни парченца, но пък аз и никога не съм пасирала на Мартин храните до идеалното пюре. Не се е давил, не е имал храносмилателни проблеми, научи се да дъвче много бързо - сега да не помислите, че големи хапки съм му тъпкала в устата Wink  - оставаха съвсем мънички парченца разварени зеленчуци, които човекът си мачкаше между венците.
Цитирай

БГ - София

Мнения: 7 796
Здравей,
Става така заради пасатора. Пробвай само с картомачкачка  Very Happy  или след пасатора да го минеш с миксера, за да влезе малко въздух.
Иначе става перфектно с блендер или миксер чаша, но трябва да има и вода от варенето, иначе е много гъсто.
Успех  Very Happy
Цитирай

София, кв. Редута

Мнения: 2 711
Цитат на: mam4e
Aз от самото начало мачках хубаво картофите с онзи уред -кръглия с дупките  


tova e moq popit pokaza nikoga pasirane na kartofi s pasator samo s ma4ka4kata
Цитирай


Мнения: 3 032
Да наистина, от пасатора става така. ooooh!
Много гъсто и лепкаво едно такова, като туткал.
Мачкачката е много готина думичка Laughing  Laughing  Flutter
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 306
Сложи кърма вместо вода , повечко и разбъркай хубаво. newsm10
Цитирай

София

Мнения: 111
И при мен се е случвало, но ме посъветваха да пробвам с други картофи. Като ги купуваш гледай  да са силно жълти - и с дебела  кора - те не стават на лепило. Като са бели картофите - имат повече целулоза - тя става на туткал, а жълтите са с повече нишесте.
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Става така с пасатора, защото се разбиват някакви нишки в картофа, не помня точно какво беше вече... Няма оправия! Единственият начин да не е като лепило е да ги мачкаш, или цедка! Аз мачкам на Гогата.
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Благодаря на всички!  
newsm74

Утре ще се мъча пак с пюрето, да видим какво ще стане!   food002
Цитирай

Букурещ

Мнения: 7 138
За да не става "на лепило" картофите трябва да се пасират още докато са много, много горещи, и аз лично съм слагала нормално прясно мляко и малко масло. Изобщо съм го правила като за възрастни и с пасатора ми е ставало иадеално, ама идеално гладко, но с вряло мляко и с врели картофи и тогава се пасира, и няма абсолютно никакви гралки, но пак казвам, пасира се докато всичко е вряло да не става на бучки и не става гъсто изобщо, ако е гъсто разреждах с още малко вряло мляко.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора