Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 май 2006, 18:48 ч.

Марината за дивечово месо?

  • 2 490
  • 5
  •   1
Отговори
  • Varna
  • Мнения: 276
Здравейте момичета.Свекъра ми е ловджия и имаме дивечово месо,но според мен има някаква миризма и искам да попитам някой дали знае някаква марината в която да се изкисне месото?Благодаря ви предварително.

# 1
  • Кипър
  • Мнения: 93
Скъпа,аз също готвя дивеч.не го кисна в никаква марина,а като го слагам да ври към месото прибавям нарязан кромид[лук],моркови и едно пакетче горски чай.Чаят убива миризмата на диво месо.Пробвай дано ти хареса.Успех.  chef

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Знам , че дивечово месо се изкисва поне за 12 часа в марината от равни количества вода+оцет/лимонова киселина. И после при приготвянето се овкусява по желание или така, както ти е предложила zigs .

# 3
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Задължително го сложи в марината.Аз я правя така-нарязвам лук,скилидки чесън ,чубрица,кимион,вино и вода.Така престоява за 5-6 часа или за една нощ.
След това изхвърляш тази марината и си го готвиш по твой вкус.Дивечовото месо има особен вкус,ако не се изкисне в марината Grinning

# 4
  • Varna
  • Мнения: 276
Благодаря ви много Hug.Утре ще пробвам номера с изкисването.

# 5
  • на върха
  • Мнения: 6 462
И аз задължително го мариновам в някаква кисела марината. Ползвам няколко варианта. Оцет, мед и малко вода. Вино, мъъъничко оцет, леко разредени с вода. Оцет, подправки по желание, 1 скилидка чесън, една глава лук нарязана на шайби. Става крехко и се убива специфичната миризма.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт