Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 710
Пускам по-рано темата, за да можете да прецените дели ще ви е удобно да дойдете. Значи на 10.06 - събота от 10 часа ще направим ново обучение за система за комуникация чрез картинки. Ако смятате, че ще ви бъде полезно - заповядайте. Таксата отново е 5 лв. Само ви моля да ми пишете на ЛС или да ми се обадите, за да знам точната бройка и да приготвя материалите. Искам също да ви кажа, че ако нямате възможност да оставите детето си на някой да го пази - пишете ми - ще намеря хора, които да гледат децата за два часа  Wink надявам се.

# 1
 • Мнения: 3 504
Здравейте,

а да попитам такова обучение планирали се за ПЛОВДИВ?

Кога и с какви обучения гр. Пловдив влиза във Вашата програма, имате ли такива  newsm78намерения изобщо?

Поздрави, Даниела - Rosoneri

# 2
 • Мнения: 1 710
Бях писала в миналата тема, че с удоволствие ще направим същото нещо в Пловдив. Помолих само мамите там да помислят за помещение, защото ми е трудно да намеря такова оттук и също така да сме сигурни, че има желаещи. Така че, ако искате - хайъде да го направим заедно - мога да помисля и за помещение.

# 3
 • Мнения: 3 504
мислим по въпроса, за помещение и за желаещи.
Когато сме готови с обмислени идеи и предложения ще се обадим. Това ще е тема на разговор на бъдещета среща, която предстои през юни на Клуба на майките в Пловдив с деца с ГРР, атипичен аутизъм...

До скоро

Даниела - Rosoneri
 Joy  bouquet

# 4
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Повдигам темата, за да напомня за това обучение.
На всички вас, които не се интересувате точно от обучението, но искате да се видим и побърим елате към 11,30.

# 5
 • Мнения: 1 710
Мами от Пловдив - намерих помещение и замисляме обучение евентуално за 17 - събота този месец. Има още какво да се уговаря, но пишете дали сте навити на такъв вариант. И се надявам скоро да можем да помогнем и на вас.

# 6
 • Мнения: 3 504
Здравейте, благодаря за отговора и също пиша на ЛС и ще дам и отговор по темата във форума.
 Аз съм съгласна, устройства ме. Събота и неделя са ми почивни дни.
Живея и в Тракия. ЖР имате предвид, нали?

Ще имаме малко време да съберем повече сериозни майки.
За сега освен мен ще доведе и още дами, една майка и един специалист - логопед. Ще говоря с тях по тел, мисля че няма да откажат.

Ще се чуем с повече подробности, за мястото, час, такса, да го пуснем като тема във форума, че ще има такова обучение за Пловдив.

Поздрави, Даниела, 032/680482 дом.

# 7
 • Мнения: 3 504
И аз благодаря, днес следобяд ще говоря с логопедката на Гери, която й води групата в спец. градина.
Казвам и аз, където мога, разбрах, че Любознателна ти е писала на ЛС и тя ако може да дойде, довечера ще говоря и с другата майка. 4-5 човека от моя страна за сега, да видим още колко ще се съберат.

Очаквам адреса, ти сигурно ще си заета за следващата събота, аз правя поредна среща на Клуба на майките..., пуснала съм я във форума, може да я видиш.
Ще се радвам и на 24-ти да дойдеш, една позната журналистка от Пловдивски Труд ще пусне и в пресата като съобщение, информация за моите срещи на Клуба на майките, заинтересува се, дори желае да дойде на срещата и ако майките нямат нищо напротив желае да направи репортаж за моите срещи на Клуба..
Живот и здраве като се видим на 17-ти може повече да поговорим.
Ти имаш ли нещо против ако се пусне и в пресата - Пловдивската за твоето обучение на 17-ти, може да дойде и журналистката, само ако си съгласна.
Ще очаквам отговора и мнението ти по този въпрос.
Чрез пресата искам да превлека повече майки, родители, които нямат нет и незнаят за форума, аз също съвсем случайно го отворих миналата есен и така се запалих, че сега без форума не мога и съм му много благодарна... че го има.

Поздрави, Даниела

# 8
 • Мнения: 1 710
Само да напомня да сте точни в събота  Wink и дано времето се пооправи та да се видим.

# 9
 • Мнения: 3 504
Ще сме точни, 10,00 ч. до бл. 82, бараките, ще направим разузнаване... Wink

Благодаря ти.

Поздрави от дъждовен Пловдив

# 10
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Копирам съобщението си от другата тема.
Майките на децата с диабет, моля за внимание!!! Мая се е свързала с лекарката която  настройва диабетните помпи в България. Уговорена е среща за събота в 12 часа - на обяд в Ресурсния център. Адресът на Ресурсният център "Ломидол" е Младост 1, бл. 63. Чакаме ви за да поговорим с нея. Ние не сме много в състояние да задаваме конкретни въпроси- разчитаме на вас. Също така, ако сметнете за необходимо, донесете документи, например епикриза или протокол или каквото решите, че е необходимо за да обсъдим и Регистъра.
 

# 11
 • Мнения: 2 543
Искам да благодаря на Мая и останалите от Ресурсен център "Ломидол", както и на логопедката Ирена за интересното и много полезно обучение за СКОК! Мисля, че на нас ще ни бъде от голяма полза и ще го популяризираме сред нашите познати глухи дечица! Препоръчвам на всички, които не са посетили това обучение, да го направят при следващото организирано такова! Системата може да се използва и за съвсем обикновени деца, които все още не говорят и се затрудняват с изразяването! Успех на всички!  bouquet

# 12
 • Мнения: 2 543
Чакайте сега да ви кажа, че много съм се ентусиазирала!!!
Днес си взех картинките от Ресурсния център и още веднага взех да се пробвам. Трябва да уточня, че при нас е много важно да не се търси заместител на речта, а напротив - всичко, което правим да бъде именно в посока на развитие на речта. Т.е. не бива да допускаме картинките да доведат до нежелание да се говори. И така - реших, че това, за което могат да ни бъдат от полза е да помагаме на Йоан да разбере какво му предстои. Например - когато излизаме има повече от един вариант за това къде отиваме. Досега аз просто хващах Йоан за ръката и го водя нанякъде, а той просто чака да види къде го водим. Това доста често води тръшкане и несъгласие, защото той вероятно си е представял,ч е отива на друго място. Няма как да му обясня това, което му предстои и именно тук ми се струва, че картинките ще ни бъдат от полза. Засега опитах само с няколко неща от ежедневието - показах на Йоан картинките, а после му показах и нещата, които означават. После поставих на таблицата за изречения Аз и Ям. Казах му какво означават тези картинки, а после добавих Кренвирш. Йоан с най-доволната си физиономия погледна картинките и затича към хладилника Laughing. Т.е. разбра, че ще яде кренвирш без да го е видял дори!!! Не знам дали става ясно от написаното. но това си е голяма работа! Иначе никога не бих могла да му обясня, че ще му дам да яде кренвирш. Разбира се, това беше съпроводено с много приказки, опита се да каже Яде и Кренвирш. Естествено, не с голям успех, но все пак се опитва. По-късно му показах, че ще се мие. Обикновено това е доста неприятен за него момент, но този път като че ли го прие по-леко! МОже и да е било съвпадение, но може и да не е. После му показахме, че ще четем. Той каза "тете" за "чете" и беше много доволен, че знае какво ще прави! Завършихме със Спи и направо... кеф голям! Искам да ви кажа, че още не знам как точно занапред ще използваме системата, вероятно ще има и други приложения, но засега ентусиазмът ми е голям! Опитайте всички! Hug

# 13
 • Мнения: 1 710
ЕЕ, Йепе, това е страхотно - наистина се зарадвах. Моля се да не е случайност и системата наистина да работи. Това ми е и мерака да е полезно, споделяйте опита си, важно е да имаме обратна връзка.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт