Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Мили майчета, моля който има инфо за частни ясли, детски центрове и почасово гледане на деца да пише.
Резултатите от яслата излязаха, а Коко не е приет. Основателна причина директорката не можа да ми посочи. Отговора и беше че явно имало някаква причина, но точно каква така и не разбрах.  Молбата ни е ВХ номер 14 и двамата работим, детето е с навършени за ясла годинки, живеем срещу Яслата, но уви не сме одобрени. мисля да подам жалба, да се преразгледат молбите, но междувременно проблема кой да гледа детето си стои на дневен ред. Една година разкарвахме бабите, които не са от Варна, но ситуацията сега е такава, че няма как повече да идват. Стига съм се оплаквала сигурно това е болна тема на повечето от вас. отново ви моля, който има инфо да пише.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 196
Уф забравила съм да се регистрирам Embarassed. Горния пост е от мен!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 5 330
За коя ясла става въпрос? Изрових една стара тема, в която се споменава за частна ясла на ул." Възраждане "12 , може и да не е точен адресът, цитирам по памет. Нека мамите , които знаят повече подробности да се включат- такса, условия и пр. Между другото и аз живея точно срещу градината, но дъщеря ми не е приета, а директорката до последно твърдеше, че това е голямо предимство...

# 3
 • Мнения: 237
Здравейте!
Извинявам се, че се намесвам в темата, но след като изчетох всичко което изрових за яслите във Варна и след като посетих кварталната ясла пак останах объркана и затова ако можете да ми помогнете с някои разяснения.
Та значи, кога се тръгва на ясла във Варна? Дъщеричката ми е родена февруари, това значи ли, че може да тръгне на ясла най-рано септември 2008, когато ще е на 2 години и 7 месеца.
И освен това кога се подават документите за ясла. В градинката зад блока ни едни казват още сега когато е на 3 месеца, други казват януари 2008.
Объркана съм, а положението ми е следното - налага се заради редица заеми за закупуване на жилище да се върна на работа още сега на 12 юни. Малката ще я гледат майка ми и свекърва ми, при това не във Варна. А това ужасно ми тежи и от сега съм изпаднала в дупка по цял ден си гледам детето и плача. Иска ми се примерно от септември 2007, когато ще е на 1 година и 7 месеца да си я прибера във Варна и да ходи на ясла.
Ако можете да ми обясните какви са въможностите за тази ситуация ще съм ви безкрайно благодарна. Забравих да спомена, че живея в кв.Победа.
Всичко най Simple Smile

# 4
 • Варна
 • Мнения: 5 330
Какво ти казаха в яслата? Детето може да тръгне след като навърши годинка, дори някъде ги вземат и по-малки. На 2,7г вече е за градина.

# 5
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Аз подадох молба януари, за да го вземат септември, а е роден май.

А по темата - на мен ми искаха служебна бележка, че съм на работа, както и мъжа ми. После директорката дълго коментирала кой къде работи. Незнам, но мисля, че това може да повлияе на избора им-дали от снобария или заради евентуални услуги (засега не са искали пари или нещо такова, така че да не бързам да ги съдя).

# 6
 • Мнения: 237
Ами  в яслата казаха, че вземат на 2 навършени години при това не можело да започне по средата на годината. Аз супер се ядосвам какво излиза, че е трябвало да смятам кога да забременея и да родя в края на август, началото на септември. Яслата ми е на 5 минутки, защо са тези глупости не мога да разбера. Струва ми се нормално да я вземат на ясла от следващия септември тогава ще е на 1 година и 7 месеца, а не да ме карат да обикалям града с дете, ненавършило 2 години.
Затова питам какъв е реда във Варна, във всички ясли ли документи се приемат през януари? Ненормално ли е дете на 1 година и 7 месеца да ходи на ясли? Моля споделете, че вече се чувствам безсилна.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 1 379
Гергана тръгна на ясла на година и 2 месеца, доколкото знам и по-малки могат да тръгнат стига да са проходили, че сега вече е трудно на лелите да се грижат за непроходили.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 603
Нас се очаква да ни вземат на година и десет месеца. В момента правим изследвания. Още не сме записани.
Не сме във вашия квартал, но няма логика детето задължително да е навършило две. По-скоро обикновено ги взимат на около 2 + - няколко месеца. Подадохме молба в първия работен ден на януари. При нас молбата важи само за календарната година. Но не навсякъде е така.
Най-добре подай молби във всички близки ясли. Че да имате повече възможности за прием. Защото наистина сте в трудна ситуация. Не би трябвало директорката да откаже да ви приеме молбата. Доколкото знам единственото изискване е да могат да ходят децата.
Но то не е законово определено. Би трябвало да приемат деца над 6 месеца. В някои ясли приемат и бебета. Така, че занеси си молбата, обясни какъв е проблема.

# 9
 • морето, сините вълни...
 • Мнения: 510
Ами  в яслата казаха, че вземат на 2 навършени години при това не можело да започне по средата на годината................Струва ми се нормално да я вземат на ясла от следващия септември тогава ще е на 1 година и 7 месеца, а не да ме карат да обикалям града с дете, ненавършило 2 години.

в една подобна тема една мама ми беше отговорила много точно. Съществува наредба за приема и изписването от ясли - Наредба №6 от 27.02.1987  Чл. 1. (1) Детските ясли са здравно-профилактични и възпитателни заведения, в които се отглеждат и възпитават деца на възраст от 10 месеца до 3 години. По изключение може да се приемат и деца от 2 1/2 месеца.
Ако някой има нужда мога да я пусна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт