Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 май 2006, 13:36 ч.
  • Преглеждания  9 616  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Burgas
  • Мнения: 160
Здравейте. Някой готвил ли е подобно нещо? Моят мъж ми каза, че това била една от любимите му манджи едно време и аз искам да му я сготвя, а няма кой да попитам т.к. свекърва ми е починала. Моля помагайте.

Реклама
# 1
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
Изпържени картофи ( дори може от преднишен ден) се слагат в тигат  и се чукват няколко яйца( зависи от количеството картофи) и се бърка !
 Става страшно вкусно...аз слагам и подправки като черен пипер, червен, чубрица...аве каквото ми е на кеф!
 И после задължително със сиренце се хапва!...ммммм

ПП ако искаш сложи и саламче с картофите и яйцата ( аз не съм го пробвала, че съм вегетарианка)

# 2
  • Burgas
  • Мнения: 160
Изпържени картофи ( дори може от преднишен ден) се слагат в тигат  и се чукват няколко яйца( зависи от количеството картофи) и се бърка !
 Става страшно вкусно...аз слагам и подправки като черен пипер, червен, чубрица...аве каквото ми е на кеф!
 И после задължително със сиренце се хапва!...ммммм

ПП ако искаш сложи и саламче с картофите и яйцата ( аз не съм го пробвала, че съм вегетарианка)
Голямо благодарско. Още довечера ще пробвам. Хубав ден от мен.

# 3
  • Венера
  • Мнения: 49
Картофите се нарязват на кубчета като за мусака. Запържват се леко, да не са 100% изпържени. Изсипват се в тавичка и се объркват със смес от 2-3 яйца + натрошено сирене + настърган капшкавал, малко сол. Прибавят се няколко бучки масло и се пече.

# 4
  • Мнения: 686
Картофите се нарязват на кубчета като за мусака. Запържват се леко, да не са 100% изпържени. Изсипват се в тавичка и се объркват със смес от 2-3 яйца + натрошено сирене + настърган капшкавал, малко сол. Прибавят се няколко бучки масло и се пече.


Звучи много вкусно! Ще пробвам рецептата!

# 5
  • Burgas
  • Мнения: 160
Картофите се нарязват на кубчета като за мусака. Запържват се леко, да не са 100% изпържени. Изсипват се в тавичка и се объркват със смес от 2-3 яйца + натрошено сирене + настърган капшкавал, малко сол. Прибавят се няколко бучки масло и се пече.

Ще пробвам и по твоя начин. Сигурно е много вкусно. Ох огладнях....

# 6
  • Мнения: 5 135
Аз пък правя т.нар. Баварска закуска - варени картофи, нарязани на кръгчета, запържвам в масло или олио, после слагам копър и бъркани яйца и запържвам.

# 7
  • РусЙе
  • Мнения: 5 302
За 1 път чувам подобна манджа, звучи вкусно, макар 4е не оби4ам много яйца Mr. Green

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 11 629
Наистина е много вкусно, аз го зная от мама.
Става и само с яйца, ако случайно ми се случи да ми останат пържени картофи, на другия ден им чуквам яйца, запържвам и... нова манджаааа  Grinning.

...а пък испанската тортия много прилича на същото това яденце.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 378
Уф, аз ги правя по следния мързелски начин: изпържвам по нормален начин картофите. Изцеждам ги от олиото. Премествам ги в тиган и чуквам върху тях 4-5-6 яйца (с прибавени сол и черно пиперче в яйцата). Връщам на котлона и пържа при непрекъснато бъркане, докато яйцата станат на омлет. Това е. Става много вкусно и нездравословно Embarassed Embarassed Embarassed

# 10
  • зад парка
  • Мнения: 1 571
Да, това определено е тортиля, но може да има и такава рецепта от старата българска кухня  newsm78

Давам няколко полезни съвета за изпълнението на рецептата:

- когато се запържват, картофите ги поставям под похлупак, за да се задушат и да станат меки (най-доре става, както беше казала Бисквитка, ако са нарязани на кубчета)
- предварително разбивам яйцата и за да бухнат по-добре добавям 1/2 ч.ч. студена вода
- всичко става като голяма палачинка - запичам от едната страна в тефлонов тиган, после обръщам с помощта на 2 голими чинии (или кой като намери  Laughing) и запичам и от другата страна
- добавям стар лук, нарязан на едро или зелен пресен лук - само перата.
- добавям сурови чушки

# 11
  • зад парка
  • Мнения: 1 571
Сега се сещам - 2 рецепти са. Аз съм писала за тортилята (прави се с 4-5 разбити яйца).

Другата - картофи с яйца се прави с 1-2 бъркани яйца. Става супер с пресни пържени картофи.

# 12
  • Италия
  • Мнения: 5 474
Изпържени картофи ( дори може от преднишен ден) се слагат в тигаn  и се чукват няколко яйца( зависи от количеството картофи) и се бърка !
 Става страшно вкусно...аз слагам и подправки като черен пипер, червен, чубрица...аве каквото ми е на кеф!
 

 Aз го правя с предварително разбърканите яйца,заливам отгоре,изчаквам да се схване и внимателно обръщам..като омлет!  Peace

# 13
  • Варна
  • Мнения: 732
Настъргвам 2 картофа на едрото ренде, слагам в тигана с олио да се запържи от едната страна. Като се зачерви, обръщам и от другата (Преди да се е зачервило не бъркам, защото става голяма каша, а така картофките стават като палачинка) През това време съм разбила 2,3,4,5 Simple Smile яйца със сол, и който каквито подправки харесва. Изсипвам яйцата върху картофите и доизпържвам. Става страхотно Mr. Green

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт