И двамата със съпруга ми имаме алергии -аз сенна хрема ,а той алергия към влага. Задължително ли се правят имунологични в такъв случай. Разбрах ,че генетичните се проявяват в началото на забременяването ,просто не се инплантира ,а имунологичните проблеми се отразяват в по -късен етап от бременността 3-4м. Все пак по кои симптоми мога да преценя ,че имам имунологичен проблем за забременяване .За сега пия само фолиева киселина ,.Четох някъде ,че било хубаво да пиеш и аспирин или хепарин.
Няма смисъл да ги правиш, ако не си с 2 или 3 спонтанни аборта.
Не е съвсем така. В някои случаи имунологичните проблеми пречат на имплантирането на ембриона в много ранен стадий и дори може да не се регистрира бременност. Но все пак, ако опитваш да забременееш от скоро, имунологичните изследвания не са ти необходими. Те се правят или при 2-3 спонтанни аборта, както са ти казали, или ако дълго няма бременност и не е открита друга причина за това.
Да, така е, момичета, мисълта ми беше, че момичето е само с един спонтанен аборт, което по принцип се случва на почти всяка жена и може просто да си е естествен подбор, но и аз ако си бях направила имунологичните по-рано, сега щях да имам 3 деца.
hd14, така е, но виж, че и ти самата казваш, че може би е трябвало по-рано да ги направиш.
kali 61, направи си поне изследване на щитовидната жлеза - TSH, FT4, TAT и МАТ + ехография. Май напоследък често има проблеми там. А за другите имунологични изследвания трябва да се консултираш със специалист. Те са много и не можеш сама да решиш кои са необходими.
kali 61, направи си поне изследване на щитовидната жлеза - TSH, FT4, TAT и МАТ + ехография. Май напоследък често има проблеми там. А за другите имунологични изследвания трябва да се консултираш със специалист. Те са много и не можеш сама да решиш кои са необходими. [/quote]
Момичета, hd14, извинявам се, че се намесвам в темата, но на мъжете СЕ правят имунологични изследвания по преценка на специалист имунолог. Най-малкото се пускат анти-спермални антитела. Кали, а колкото до това, че генетичните се проявяват в началото на бременността, а имунологичните на по-късен етап - това също не е съвсем така. Има имунологични фактори, които, както Копринкова ти е казала, влияят както на оплождането, така и на имплантирането на ембриона. Консултирай се със специалист. Аспирин и хепарин се приемат само след лекарско предписание. Успех .
Момичета, hd14, извинявам се, че се намесвам в темата, но на мъжете СЕ правят имунологични изследвания по преценка на специалист имунолог. Най-малкото се пускат анти-спермални антитела. Кали, а колкото до това, че генетичните се проявяват в началото на бременността, а имунологичните на по-късен етап - това също не е съвсем така. Има имунологични фактори, които, както Копринкова ти е казала, влияят както на оплождането, така и на имплантирането на ембриона. Консултирай се със специалист. Аспирин и хепарин се приемат само след лекарско предписание. Успех .
Много хубаво, че се намесваш . Това за мъжете го бяхме пропуснали. Напълно съм съгласна с тебе. Кали, не бива сама да си назначаваш лечение. Дори и аспирина не е бонбон, пък за хепарина да не говорим.
И двамата със съпруга ми имаме алергии -аз сенна хрема ,а той алергия към влага. Задължително ли се правят имунологични в такъв случай.
в наши дни, всеки втори човек има алергия към нещо. това, че имаш един автоимунен проблем, не означава, че имаш и всички останали! във вашия случай не е нужно да се правят имунологични изследвания, които са свързани с репродуктивни неудачи. те се правят при дългогодишен неизяснен стерилитет или при поредица от спонтанни аборти. естествено, ако имаш излишни пари или време за хвърляне на вятъра - можеш да се изследваш за каквото се сетиш.
а аспирин и хепарин (това са инжекции) не се пият без лекарско предписание. изобщо, нека не си обменяме диагнозите!
Бихме желали да Ви поканим да се включите в кратка анкета, в която да споделите мнението си за форума. Вашето мнение е важно за нас и ще помогне да
подобрим предлаганите от нас услуги.
Попълването на анкетата би отнело около 10-20 минути. Молим Ви да бъдете възможно най-откровени и детайлни в отговорите си.