Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Родители, отглеждащи сами децата си
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София, Света троица

Мнения: 351
В момента в работата ми тече процедура по съкращаване. Аз си бях спокойна , защото мислех , че закона ме закриля, но на няколко места в Процедурата за съкращенията пише:
В случай, че някой от служителите по ал.1 представи документ, удостоверяващ правото му на закрила по смисъла на чл. 333 от КТ, териториалният директор предприема предвидените от закона, в чл.27 от КТД и в чл.14 от Споразумението, подписано на 01.12.2004г. с ФНСДУО-КНСБ действия за искане на предварително разрешение или съгласие за уволнение от компетентния орган
Ако е въпрос само на някакво "искане на предварително разрешение " то тогава за каква защита от закона говорим?!? Да припомня, че де факто аз все още можех да съм си по майчинство.
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Аз консултирам две фирми...
Дай повече инфо или ме пише на лични, за да видим какво можеш да предприемеш предварително.
Представила ли си доказателства по месторабота, че си "самотен родител"?
Цитирай

София, Света троица

Мнения: 351
Съкращават ни по чл.329:
Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) При закриване на част от предприятието, както и при съкращаване в щата или намаляване на обема на работата, работодателят има право на подбор и може в интерес на производството или службата да уволни работници и служители, длъжностите на които не се съкращават, за да останат на работа тези, които имат по-висока квалификация и работят по-добре.
а чл.333 е: В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5 и 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г.) работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст или съпруга на лице, което отбива редовната си военна служба;


Това означава ли, че щом не е опоменат чл.329 в чл.333, то аз не ползвам тази закрила?
Цитирай

София, Света троица

Мнения: 351
Здравейте, въпроса ми отпада, защото вчера съобщиха кой ще са въпросните 20 % съкратени от нашия отдел и аз не съм сред тях.
Интересно ми е обаче дали има майки, които са били съкратени/уволнени по този начин?
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Е честито, това е една добра новина за днес.
И може би за детенцето ти подарък. Thinking
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.