Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора


Мнения: 1 395
Здравейте от мен Smile
Дайте някакви идеи за хапки пане-пилешки, свински или кашкавалени.Като отидем на заведение все това хапваме, а пък искам и аз да се опитам да ги сготвя!Мъжо и той мрънка да му готвя Very Happy
Предварително благодаря  bouquet smile3525
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Аз правя с кашкавал,сирене,гауда,пилешко филе (месото предварително го мариновам,за да е по вкусно в олио ,подправки и малко лим.сок)
Продукти:
500 гр. сирене,кашкавал,гауда,пилешко филе,3 к.ч. растително масло,5 яйца,1 ч.ч. галета,2 к.ч. брашно,1 ч.ч. вода
 
Начин на приготвяне:
Продуктите се нарязват на правоъгълни парчета(за кашкавалите по -дебелички), които се потапят последователно в кашата от брашното и водата, в галетата и в разбитите яйца, след което се изпържват в сгорещената мазнина.
  Да ти е сладко!  Peace
 
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Кашкавалени кюфтенца от мен. Ужасно са лесни и бързи и още повече вкусни bowuu.
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Панирани кашкавалчета

Списък на необходимите продукти:

1 кг кашкавал
580 г брашно
3 яйца
500 мл бира
200 мл газирана вода
червен пипер за поръсване

Начин на приготвяне:

 1. Жълтъците и белтъците се отделят в абсолютно сухи съдове. В жълтъците се наливат 400 мл от бирата, 200 мл газирана вода, половината брашно. Разбива се с миксер, добавя се останалото брашно и се разбива до получаване на хомогенна смес.
 2. В белтъците се наливат останалите 100 мл бира. Разбиват се на плътен сняг и внимателно, с ръка се смесват с жълтъците.
 3. Кашкавалът трябва да е много студен, почти замръзнал. Нарязва се на малки правоъгълници, поръсва се с червен пипер. Едно по едно кашкавалчетата се потопяват в тестото, като се хващат за ръбчетата, така че да се облеят целите. Веднага след това се пускат в нагорещен до температура 170 градуса фритюрник. Пържат се 3-4 минути.

Това е рецепта от мениджъра на Хепи в предаването на Звездев .. Пробвала съм тази рецепта вече няколко пъти и е нещо страхотно ..  Peace
 
 
 
Цитирай


Мнения: 4 748
всякакъв вид хапки, панирани с яйце и после корн флейкс - хрупкаво и вкусно eat eat eat
Цитирай


Мнения: 4 748
Панирани кашкавалчета

[........... Веднага след това се пускат в нагорещен до температура 170 градуса фритюрник. Пържат се 3-4 минути.

Това е рецепта от мениджъра на Хепи в предаването на Звездев .. Пробвала съм тази рецепта вече няколко пъти и е нещо страхотно ..  Peace
 

това за хапките - като се нанижат на клечка за зъби или шишче -на разстояние 1см. една от друга- стават по няколко наведнъж за пускане, пържене и е по-чистичко
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Добра идея pep-4o ..   bouquet
Аз забравих да спомена, че съм ги пържила в дълбок тиган с повече олио и нито веднъж досега във фритюрника ..
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Кашкавалени кюфтенца от мен. Ужасно са лесни и бързи и още повече вкусни bowuu.
Само че аз ги правя с лъжица и стават като малки шницелчета. Загребвам със супена лъжица и слагам в сгорещеното олио. Те постепенно се разстилат. Като се зачервят ги обръщам!
Цитирай

BG

Мнения: 614
 Хек пане, панировката вече е ясна нали  smile3503
Цитирай


Мнения: 1 395
А някакви идеи за пилешки/свински хапки пане?? newsm78
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
А някакви идеи за пилешки/свински хапки пане?? newsm78
Аз приготвям и от пилешко, свинско, заешко месо , от колбас, шунка. При всички панировката е една и съща, само при по-горе изброените меса предварително ги подлагам на термична обработка, с една дума- сварявам го предварително/нарязано на хапки, по-големички,че се свива при варенето/.
Цитирай

София

Мнения: 1 114
Аз правя пилешки хапки пане, като ги мариновам за няколко часа в зехтин, лимонов сок изцеден и наситнен чесън. Пържа, след като съм потопила в разбити на сняг белтъци. Може да придавя към маринатата и подправката на Котани за пиле - много я харесвам, или пък бял пипер.

Класическа марината за риба е брашно, яйце и бира. По този начин мариновам и свинско бонфиле, разчукано предварително с черен пипер.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
          Пилешките хапки ги панирам в яйца, брашно и бира, като белтъците се разбиват отделно ( самостоятелно) а жълтъците с бирата и брашното и всичко това като се разбие с миксер се смесва с разбитите белтъци. Друк важен момент е че предварително месото го овкусявам със сол, черен пипер и най - важното СОЕВ СОС. Имах едни комшии , които имат ресторант, та от тях знам рецептата.  chef  bouquet
 Пробвай, няма да съжаляваш Peace
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Да ви кажа за панировката - паста Патафри(не съм сигурна дали така се пише)

3-4 яйца, разделят се, белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците с брашно и бира(около 400 мл)+сол, да стане лепкава и гъста каша, която се прибавя към белтъците, и се разбърква с дървена лъжица. Пускат се кашкавалчетата(или каквото там решите), загребва се с лъжица и се пържи в силно загрято олио.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
 Hug Тенк ю Бейбиту, копвам си я таз панировка!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора