Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 май 2006, 21:27 ч.

Овесени ядки за закуска - как?

  • 24 845
  • 18
  •   2
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 220
Момичета, моля помогнете ми - как правите закуска с овесени ядки? Реших, че е много полезно и купих едни немски, но за съжаление няма указания за приготвяне на български или английски, а немски аз не владея. Че, приветствам всякакви съвети и рецепти - по възможност по-бързи и лесни за приготовление, защото малката сутрин ме буди към 6:30 - 7:00 и не търпи докато не закуси. Благодаря предварително!

# 1
  • София
  • Мнения: 3 447
Аз ползвам от фините овесени ядки. Заливам с вряла вода да набъбнат, добавям 1 лъжичка АМ и обърквам с настърган или намачкан плод. С плодово пюре също съм смесвала, или с плодово с извара.

# 2
  • най-шареното място
  • Мнения: 7 861
или фини аляти със сок, но трябва да престоят малко и после пак да добавиш плод/сок
или с кис. мляко.

# 3
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Аз ги варя - кипвам около 120гр вода и слагам 2 супени лъжици ядки за една две минути, те веднага набъбват. После добавям АМ и малко масълце и малко захар и готово. Много са полезни  Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 1 324
Давам от фините  - от немските или от българските. Слагам в една купичка 3-4 пълни супени лъжици овес. яки, добавям вода (да кажем 100мл  newsm78) и в микровълновата на 700W за минута и половина. ако станат гъсти добавям още вода. След това слагам масло, сирене захар  - като за попара. Друг вариант е с пасирани плодове (ябълка,  банан) или с готово плодово пюре, с кис. мляко и др. такива варианти.  Flutter

# 5
  • Мнения: 292
Заливам две непълни супени лъжици ядки с около 130 гр. гореща вода, малко като изстинат добавям 3м.л. АМ и после или сиренце и масло или плодово пюре. Да ви е сладко Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 2 118
Ползвам фини овесени ядки. Заливам ги с вряла вода, добавям масло и сирене. Ако детето предпочита, може и захар да сложиш. Заливала съм ги и с вряло прясно мляко и тогава добавям 1 бисквита Закуска, за да добие някакъв вкус. Може да ги накиснеш (поне 30 мин.) в кисело мляко на стайна температура със захар. Може да добавяш всякакви бисквити и настъргани плодове за аромат.

# 7
  • Ямбол
  • Мнения: 22 133
Аз ги правя като попарата+АМ - 2-3 лъжици овес. ядки заливам с вряла вода, сиренце, масълце,Ам, захар не слагам, защото млякото е сладко. Вместо АМ може и плод.
А как сте с изхождането, ние сме с малко по-редовно коремче и ги давам рядко, че ядките доста разхлабват.

# 8
  • варна
  • Мнения: 680
овесени ядки + АМ,овесени ядки + масло,сирене и захар,овесени ядки с плод,овесени ядки с кис.мляко
има доста вариянти за приготвяне на овесени ядки плобвай и прецени как му харесват на бебо и давай Peace

# 9
  • Варна
  • Мнения: 220
Благодаря ви много. Още утре сутрин ги мятам!

# 10
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 914
Аз ползвам от фините овесени ядки. Заливам с вряла вода да набъбнат, добавям 1 лъжичка АМ и обърквам с настърган или намачкан плод. С плодово пюре също съм смесвала, или с плодово с извара.
Peace
Слагам водата да заври, след това пускам фините овесени ядки на тих огън за 5 минутки и те са готови.И след това прибавям или крева сирене и захар, или АМ и захар, а понякога съм слагала по 1-2 италиански бишкоти. Става страхотно!
Също съм правила и пюре от овесени ядки, моркови и картофи. Такова има и на Ганчев, но моето стана по-хубаво Peace

# 11
  • Мнения: 4 395
Момичета,как ги давате,без да ги варите?
Аз доста умувах ,но засега ги варя,после пасирам и прибавям Ам

# 12
  • London, Sofia
  • Мнения: 8 914
Момичета,как ги давате,без да ги варите?
Аз доста умувах ,но засега ги варя,после пасирам и прибавям Ам
Та аз ги хапвам само накиснати с гореща вода и стават "задушени", а за Гери ги варя 5 минути на бавен огън - при положение, че са финни за 5 мин са си идеални Peace

# 13
  • Мнения: 4 395
Да,то за нас,ясно ,че става,но май някои ги дават неварени,та се чудех дали е добре

# 14
  • София
  • Мнения: 3 447
Да,то за нас,ясно ,че става,но май някои ги дават неварени,та се чудех дали е добре
Ами да ти кажа, фините специално си омекват, те са като люспички... Като ги залея с врялата вода, изчаквам няколко минути да набъбнат. Давам ги от 10-ия месец някъде, досега не сме имали храносмилателни проблеми.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт