Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 май 2018, 15:52 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 257
  • 743
  •   1
Отговори
  • София-Младост
  • Мнения: 13 791
Заповядайте в новата тема Hug

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 118 Fork And Knife

Предишната тема

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 16:06 от Ала-Бала

# 1
  • Мнения: 6 397
Мерси, Алби!
За такива каши ползвам препечено брашно -слагам маслото в края на готвенето препеченото брашно го разбивам с малко студена вода и наливам през цедка към вратата течност
така Брашното не мирише на сурово и няма бучици, а от нишестето кашата придобива по различна консистенция , която търси при други сосове -които са малко като количество, най-вече на печени меса

# 2
  • Мнения: 228
Някой правил ли е Рамадан пиде и ако може да споделите как се прави? Изглежда много вкусно. Намерих няколко рецепти,но са все на турски.

# 3
  • София-Младост
  • Мнения: 13 791
Някой правил ли е Рамадан пиде и ако може да споделите как се прави? Изглежда много вкусно. Намерих няколко рецепти,но са все на турски.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … de-Ramazan-Pidesi

# 4
  • Русе
  • Мнения: 1 923
Скрит текст:
Някой правил ли е Рамадан пиде и ако може да споделите как се прави? Изглежда много вкусно. Намерих няколко рецепти,но са все на турски.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … de-Ramazan-Pidesi

http://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_4.html

# 5
  • Габрово
  • Мнения: 1 629
Мерси, Алби!
За такива каши ползвам препечено брашно -слагам маслото в края на готвенето препеченото брашно го разбивам с малко студена вода и наливам през цедка към вратата течност
така Брашното не мирише на сурово и няма бучици, а от нишестето кашата придобива по различна консистенция , която търси при други сосове -които са малко като количество, най-вече на печени меса
Много по-лесно е така, а също става много вкусно, често ползвам препечено за сгъстяване на яхния, фрикасе и подобни, когато не искам да запържвам. Направо си препичам по-голямо количество брашно и си го държа затворено в буркан, не е нужно да е току-що приготвено всеки път, то май и не е толкова добре да е още топло като се смесва с течността. Ако е добре изпечено (да няма останало тук-там неизпечено от него), се смесва много лесно без бучици, нищо общо със "сурово" брашно.

# 6
  • София
  • Мнения: 6 554
Тук съм.  bouquet

# 7
  • Мнения: 12 546
Долитам и аз със въпрос. Дивисил има ли и друго име? Вчера в Черешката на тортата много говореха за него.

# 8
  • Мнения: 2 665
Аз тия брашна с пасатора ги разбивам и няма грешка. Слагам там 1-2 лъжици, с вода или мляко както го изисква рецептата. Врътвам и готово. Иначе нямам време с лъжички да се въртошиня Simple Smile, да бъркам....

# 9
  • София
  • Мнения: 25 662
Долитам и аз със въпрос. Дивисил има ли и друго име? Вчера в Черешката на тортата много говореха за него.
Лющян,  селим ... много обичам тази подправка

# 10
  • Мнения: 1 665
Моля за спешна помощ с моите миди Simple Smile Има доста миди, които са съвсем лекичко отворени, направо микроскопично отворени, но все пак не са слепени. Да ги ям ли или да ги хвърлям Simple Smile

# 11
  • Мнения: 2 775
Благодаря за темата! Simple Smile
Пепчо, бързо възстановяване!
И аз с молба: може ли да ми предложите крем с череши, имам и близо литър прясно мляко . Мислех си за домашен крем с нишесте и жълтък, и да добавя черешите, дали ще се получи добре или да добавя сметана?!

# 12
  • Мнения: 3 268
Много ми е полезна темата благодаря!
На Пепчо - бързо възстановяване  Hug

# 13
  • Мнения: 12 546
Черешите повече ми се връзват със сметана, крема сирене, маскарпоне, а не с нишесте и яйчен крем.
Аз бих ги срязала, за да им махна костилките. Посипала със захар, после за малко на котлона. Чакам да изстине и разбърквам с маскарпоне. Но зависи за какво ти трябва този крем.

# 14
  • Мнения: 6 002
Долитам и аз със въпрос. Дивисил има ли и друго име? Вчера в Черешката на тортата много говореха за него.


Лющян, в северна България. А снощи говориха за джоджен.

Ала- бала, благодаря за темата. Flowers Hibiscus
Пепчо, да минава по- бързо. Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт