Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • usa
 • Мнения: 2 113
... училище по българска култура "сладка вода". прозвуча ми доста любопитно. има ли някой преки впечатления от него? интересно как се отразява такъв начин на образование на толкова малки деца  Thinking?

# 1
 • usa
 • Мнения: 3 491
миз, наистина интересно изглежда. Но ми ще да се включи и някой с поглед от България, че сайтовете понякога подвеждат. Иначе ... като идея за летен лагер никак не е зле.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 670
Ходила съм на няколко поредни години на Горско училище. Беше наистина чудесно, но престоят ни в планината беше само 2 седмици. Виждам, че това училище е като пансион. Май не бих се разделила с детето си за 5 дена всяка седмица.. Но идеята е много добра. Децата се учат на труд и едновременно се забавляват.

# 3
 • при ОП
 • Мнения: 5 500
На моя състудентка майка й беше готвачка в училището, близо е до Варна.
Беше очарована от начина на обучение, няма класни стаи, уроците се провеждат сред природата и са далеч от стандартното училище. Не се изпитват както ние си знаем, а просто си говорят.   
Всяко дете като му подавала чинията с яденето й казвало: лельо ..... благодаря ти!
Изобщо е нещо съвсем различно, хубаво е, но и аз не мисля, че мога да се откъсна от Цецо за цяла седмица. Ако вечер си беше в къщи шеше да е по-добре.

# 4
 • usa
 • Мнения: 3 367
..не бих си оставила децата извън дома ни по цяла седмица ;тук тази идея я има и е добре развита,редица богати и заети хора си гледат така децата и не ги познават..като идея за лагер и веднъж в годинта е ок, но ина1е за мен не работи...1удесно е 1е и в БГ има такива възможности,много се зарадвах да видя нещо разли1но и о1евидно работещо добре..

# 5
 • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
 • Мнения: 435
Звучи страхотно, но и аз мисля, че бих пратила децата си (които засега нямам, но поне мераци имам Wink) само на летен лагер там - за 2 седмици например. Изглежда ми идеално за хора, живеещи наблизо, които имат възможност всяка вечер да прибират децата си у дома (ако това е позволено, разбира се). Дано отворят много подобни учебни заведения навсякъде из страната. Аз също роптая против образователната ни система и стандартния начин на обучение / съответно на изпитване.

# 6
Знам за това училище, една позната си даде там детето от първи клас. Лично на мен въпреки че ми изглежда много възпитателно, не ми харесва особено - едно че губиш връзка с детето, друго че не можеш да разчиташ на учителите, защото те там освен да обучават децата, трябва и да чистят и т.н. Основен момент е, че детето трябва да е много самостоятелно, за да не се стресира или деприсира при една такава рязка промяна. Бих пратила сина си на подобно училище след 8 клас, а те предлагат обучение само от 1-ви до 4-ти клас. Възхищавам се от собственика на училището и по-точно от любовта му към природосъобразния начин и че се е посветил на нещо подобно.

# 7
 • софия
 • Мнения: 1 048
мой приятел работеше там.Само факта че той работеше там ми беше достатъчен за да оценя високо идеята и механизма на въпросното училище.Знам за това училище още от преди 4-5 години.Наистина е хубаво,не крия обаче че в началото погледнах много скептично.Но после взех да се освобождавам все повече ор предварителните предразсъдъци.но е факт че дълго време не се бях сещала изобщо за училището  докато вие сега не ми припомнихте.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт