Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 49
Не знам дали е за този раздел темата (ако не е, моля модератора да я премести), но моля за мнение, кое според вас е по добре - да се запиша на женската консултация в Шейново или да си ангажирам някой лекар от там да ми следи бременността. Вече съм в девета седмица и малко ми е спешно - за 6 юни имам час в ЖК и се чудя дали да се записвам. Ако си ангажирам лекар в какво ще се изразява следенето на бременността, ще пуска ли същите изследвания като на консултацията и т.н. В Шейново лекарите не са по здравна каса и ще бъде платено, така че не ми се иска да дублирам и двете.

# 1
 • София
 • Мнения: 3 090
Аз лично бях на наблюдение от лекар , които няма нищо общо с Шейново където искам да раждам, но ако има друг път живот и здраве направо се записвам в болницата.  bouquet
Ако имаш възможност ангажирай си лекар...дали ще ти пуска всички изследвания просто незнам миличка би трябвало.
Дано ти отговорят другите момичета по-подробно че аз само се опитах ама нищо не стана  Sad
И леко бременене и после още по леко раждане  bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 954
Аз си проследявах бременността в ЖК на Шейново, но като цяло останах доста разочарована. Определят ти дати за консултация и който лекар е на смяна, той те гледа. Има много записани майки и като че ли караха всички на конвейр, няма лично отношение, няма нищо. При мен обаче бременността беше абсолютно безпроблемна , та може би за това не съм усетила някакво по специално отношение, каквото ми се искаше. Малко бяха грубички, включително са ме карали и сама да се меря на кантара. това обаче беше преди повече от 2 години, сега нещата може и да са се променили. Ако сега трябвад да избирам не бих се записала пак там, а по скоро бих си избрала един лекар, който да следи бременността ми. Много е важно да имаш доверие на лекаря. Аз като че ли им нямах много голямо доверие на тези в консултацията. Нещото , което най много ме дразнеше е че правят ехография през месец, а не на всяка консултация. Иначе само мерят тоновете на бебето.

Пожелавам ти леко и безпроблемно бременеене и да намериш добър лекар на когото да имаш пълно доверие за да си спокойна.

# 3
 • Мнения: 596
Бях се записала в ЖК в Шейново. На 2-я път се отказах. Прегледите минават рутинно , никакво лично отношение. Имах проблеми , а лекарите не можаха да ми дадат компетентно мнение. Започнах да ходя при един много добър лекар ( не работи в Шейново) на частно. Бях супер доволна и съжалявах , че още в началото не съм се насочила към него. В последстие този лекар се ангажира и с раждането ми. Ако пак забременея , няма да се колебая и аз секунда какво да направя. ЖК в момента е 280 лева, същите пари ще ги дадеш на частно, но разликата е огромна. Това за ехографа в Шейново, че е през месец е точно така. Пожелявам ти да направиш най- добрия избор за себе си:) Успех!!!

# 4
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 352
Аз раждах в Шейново, но без да съм ползвала услугите на тяхната консултация. От самото начало отидох при определен лекар, към който ме насочи моя приятелка. Уговорка с него си направих едва в седмия месец. Но дотогава и след това само той следеше бременността ми. За щастие имах много лека бременност, макар че се наложи да ми направят по средата амниоцентеза. Пак същия лекар я направи и мина без проблем. После събра голям екип, тъй като родих преждевременно, и бебето се появи на бял свят по естествен път.
Какво може да очакваш от ЖК и какво от лекар в "Шейново":
1. Моята приятелка имаше уговорка при този лекар и в същото време се беше записала и в ЖК. Беше възмутена от отношението на тези в ЖК - мерят я с досада, никакво специално внимание, а тя имаше високорискова бременност и т.н. С две думи - хвърлени пари на вятъра. Единствената полза е, че изследванията ти са калкулирани в цената и ги правят на място. С някои изключения - като амниоцентезата, биохимичния скрининг и др. по-специфични, които по правило навсякъде се плащат.
2. Аз лично ходех всеки месец на преглед, който в "Шейново" е платен. Преди 2 г. беше 20 лв, сега незнам. Лекарят ме преглеждаше доста внимателно, насочваше ме към определени изследвания и т.н. Всеки път прегледът е с видеозон. Но лекарите там нямат право да назначават изследвания - за тях трябва да си вземеш направление от ДКЦ-то и сама да си ги направиш. Може и в "Шейново", но ако си ги плащаш. Лекарят, който следи бременността освен това не те мери и тегли, тъй като това не му е работата.
Ако искаш приеми един съвет от мен. Запиши се в ЖК в районната си поликлиника, тъй като ще ти е безплатно. Най-добре го направи в най-близкото възможно място, за да не се разкарваш. Там ще ти правят всички необходими рутинни изследвания напълно безплатно, ще те мерят и теглят. Но ходи и на лекар-специалист, който да следи за евентуални усложнения и др. Това е важно и за теб, и за бебето. Тези в ДКЦ-то в повечето случаи не са чак такива специалисти, че да разчиташ само на тях. Парите, които ще дадеш за лекар, са същите ако решиш да се записваш в ЖК в "Шейново". Но няма да получиш същото внимание. Най-добре е да ходиш само при един лекар, дори да не е този при който ще раждаш. Идеалният вариант е да ходиш и раждаш при един и същ специалист, но специално в "Шейново" са доста корумпирани и без плащане почти не минава. Поне така беше преди 2 години, сега може и да са се стегнали. Аз лично си платих. Но и получих доста добри грижи. Лекарят ми събра голям екип, както вече ти казах, и после всеки ден проверяваше как е бебето, тъй като то престоя седмица в кувьоз. Но в крайна сметка за уговорката всеки сам решава, зависи и от финансите.
Пожелавам ти леко раждане и безоблачно бременеене.  bouquet
 

# 5
 • Мнения: 474
Ако_се_насочиш_към_лекар_от_Шейново_да_ти_следи_бременност
то_той_самия_ще_те_прати_към_ЖК,за_да_ти_правят_изследвания
тонове_на_бебето_и_т.н.Той_просто_ще_ти_гледа_картона_с
резултатите_и_ще_ти_следи_ехографите.Така_че_при_всички_
положения_ще_ти_се_дублира_плащането.
Аз_съм_записана_в_ЖК_там,но_лекар_не_сам_избирала.
Терминът_ми_е_през_август_и_не_исках_да_рискувам_да_си
избера_доктор,който_накрая_ще_си_иде_отпуска_и_аз_пак_ще
си_раждам_при_който_се_падне...Смятам_по_към_края_да_отида
и_да_се_уговоря_с_лекар.
За_ЖК_мога_да_кажа,че_за
разлика_от_предните_мнения_аз_съм_доста_доволна_за_сега.
Гледат_ме_всеки_месец_на_ехограф_и_до_момента_са_ми_
пускали_почти_ежемесечно_всички_изследвания.(30_г.с._съм)
В_цената_влизат_всички_изследвания-БХС_също.
Ако_имаш_оплакване_те_слушат_доста_внимателно.Винаги
можеш_да_се_обадиш_по_телефона_и_да_говориш_с_лекар.
А_това,че_те_гледат_различни_доктори_не_е_лошо,защото
чуваш_много_мнения.Преглеждат_и_големите_"светила"_като_
Ненов_например.
Приключвам,че_стана_като_реклама_на_Шейново!:)
Успех_каквото_и_да_решиш!

# 6
 • София
 • Мнения: 308
подкрепям по- горното мнение. Нищо добро не чух за ЖК в Шейново и ходех на платени прегледи пак там. Излиза много по-скъпо и ако не си записана никъде на ЖК ще трябва да си плащаш всички изследвания. Затова и аз препоръчвам кварталната поликлиника, където мерят само тоновете на бебето и килограмите ти и периодично ти взимат кръв и веднъж месечно при платен специалист за ехография

# 7
 • Sofia - Младост
 • Мнения: 2 243
    Аз ходя на ЖК при лекар от Шейново, в частния му кабинет! Пуска ми всички необходими изследвания - той миги взима и до сега не ме е пращал в Шейново! Направих си сметка, че така и така искам да раждам при него, а и парите които ще дам са почти същите като за ЖК в Шейново!
    Все пак ти си решаваш!  bouquet

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 1 054
Аз съм от доволните от ЖК в Шейново. И първият път бях там и сега също се записах, понеже ми е удобно и не чакам като в кварталната поликлиника по 3 часа докато се добера до акушерката...Правят ми стандартните измервания като за женска консултация, внимателни са без да се мазнят излишно, отношението никога не е било лошо - поне към мен. Гледа те гинеколог който е на смяна, като се въртят и може и светило да те прегледа. Изследванията за кръв и урина не са ми пропускани, правиха ми и скрийнинг в 16 г.с. Изчислих, че ако ходя всеки месец на частен преглед плюс допълнителните изследвания като скрийнинга например, ще ми излезе доста по- скъпо. Поне при лекарката при която бих ходила, ако не бях в Шейново.  Първият път получих и бъбречна криза и ме приеха в болницата без да плащам нито лев, а отношението и професионализма са на ниво.

# 9
 • софия
 • Мнения: 636
Здравей миличка!
Аз сам сега в 4 месец и минах през твоите терзания. Аз искам да раждам в Шейново, но при определен лекар, към когото сте отида в шестия месец живот и здраве. А за жЖК трябва да се насочиш своевременно защото вече 10 седмица е добре да имаш преглед при лекар. Аз се записах за ЖВ в 14 поликлиника където работи лекарката, при която и преди да забременея си ходех. Възхитена съм от онтошението й, и много се радвам, че не се записах на ЖК в Шейново - там са страхотни грубияни от ЖК, всеки път се пада различен лекар, да не говорим че има и разни стажанти, които се учат на теб и ти не знаеш ако имаш някакав проблем към кого да се обърнеш. НЕ Е ДОБРЕ АМА НИКАК НЕ Е ДОБРЕ ДА ТЕ ПРЕГЛЕЖДАТ МНОГО И РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРИ!!!! НЕ ГО ПРАВИ!А на всичко отгоре ти взимат 200 мева за да те теглят на кантар, а изследванията  - правят ги ама не им обръщат внимание - това ми казаха моите две най-близки приятелки, които родиха в Шейново, мнжого са доволни от самото раждане но не и от консултацията. Моята лекарка, която посещавам абсолютно безплатно се грижи за мен все едно съм й дете - прави всички изследвания, има супер апаратура, изпраща ме където е нужно с направление или за платено изследване като ми прави всички онова, което може да ми спести ако го правят на други места. Нещо повече, отоваря на телефона си 24 часа, което ми дава възможност да се чувствам спокойна. Не съм имала кой знае какви проблеми досега, но грижата и спокойствието е много важно. Аз отидох за първи път при нея в 7 седмица - и откакто диагностицира бременността ми не разреишава вагинални прегледи, което смятам за резонно! Важно е също ЖК да ти е близо - аз ходя пеша и НИКОГА не чакам пред кабинета, както и на всички други кабинети в същата болница, тъй като лекарката ме води лично. Само мога да съжалявам, че няма да раждам при нея, защото тя води само ЖК, но живот и здраве с повече късмет и това ще мине успешно. Ако живееш близо до Южния парк - иди в 14 поликлиника и питай за ЖК там при д-р Русева. Можеш да си спокойна - освен лекар, ще спечелиш и един приятел!

# 10
 • Мнения: 596
Ако искаш приеми един съвет от мен. Запиши се в ЖК в районната си поликлиника, тъй като ще ти е безплатно. Най-добре го направи в най-близкото възможно място, за да не се разкарваш. Там ще ти правят всички необходими рутинни изследвания напълно безплатно, ще те мерят и теглят. Но ходи и на лекар-специалист, който да следи за евентуални усложнения и др. Това е важно и за теб, и за бебето. Тези в ДКЦ-то в повечето случаи не са чак такива специалисти, че да разчиташ само на тях. Парите, които ще дадеш за лекар, са същите ако решиш да се записваш в ЖК в "Шейново". Но няма да получиш същото внимание. 
[/quote

Напълно подкрепям това мнение  Peace

# 11
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 352
Категорично не подкрепям мнението за многото лекари, които трябва да те гледат. Неслучайно хората са казали: много баби, хилаво дете.
Но всеки наистина сам решава. Не мисля, че ако си направиш уговорка с лекар, той ще изчезне в деня на раждането. Моят поне беше 24 часа на разположение през бременността ми. Когато тръгнах да раждам, специално за мен събра извънреден екип, който стоя до късно в болницата. При това става дума за едно от най-големите светила на "Шейново". И не съм му платила кой знае каква огромна сума - не и колкото взема набеденият за "светило" Ненов. Но пък човекът не се отдели от мен, а после следеше и състоянието на бебето. Слава Богу моето раждане мина леко - аз исках епидурална упойка, на 4-ия час след това вече се разхождах в градинката на болницата, а бебокът се оказа по-жилав и от мен - да чукна на дърво. При самото раждане нямах усложнения, като изключим пъпната връв вързана на възел - но това е нещо, което не може да се разреши предварително. А една от причините за преждевременното раждане може би беше, че в този момент баща ми умираше и бях страшно притеснена. А и все пак аз родих на 36 години, което не е без значение.

# 12
Схемата била женска консултация в Шейново без ангажимент с лекар. След  което ангажимент с  лекар за раждането/койот по принцип не води ЖК/. А това, че  лекарите в консултацията са различни незнам как влияе- изследаванията се нанасят в картона ти, но  не ти пречи "избрания " лекар също да те наблюдава.
Аз си мисля, че подобре ЖК в Шейново отколкото поликлиника. Дори и да са груби- няма да се жениш за тях. ДА не ти пука и карай весело! Все пак там са опитните лекари.Незнам- ако не съм права -споделете от опит!

# 13
ЛУЛУМБА- кое е това светило , би ли споделила името му? Мерси.

# 14
 • Мнения: 596
Ако искаш приеми един съвет от мен. Запиши се в ЖК в районната си поликлиника, тъй като ще ти е безплатно. Най-добре го направи в най-близкото възможно място, за да не се разкарваш. Там ще ти правят всички необходими рутинни изследвания напълно безплатно, ще те мерят и теглят. Но ходи и на лекар-специалист, който да следи за евентуални усложнения и др. Това е важно и за теб, и за бебето. Тези в ДКЦ-то в повечето случаи не са чак такива специалисти, че да разчиташ само на тях. Парите, които ще дадеш за лекар, са същите ако решиш да се записваш в ЖК в "Шейново". Но няма да получиш същото внимание. 
[/quote

Напълно подкрепям това мнение  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт