Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте на всички и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИТЕ ГЪЛЪБЧЕТА. ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА НИ РАДВАТ. Ето една рецепта, на вкусни пастички, с която винаги обирам овациите в къщи. Продукти: 3 яйца, 12 с.л. захар, 16 с.л. брашно, 1 бакплувер, 1 пак. краве масло. Разбива се маслото( леко отпуснато), захарта, яйцата, брашното с бакплувера. Изсипва се в правоъгълна подмазана тава и се пече. След, като леко поизстине се реже на правоъгълни парчета( аз лично ги режа с една чашка за да станат на кръгли формички). След което, сваряваме на гъста каша - 2 ч.ч. вода+1 ч.ч. захар+1/2 пак. краве масло+3 с.лъж. какао. Вземаме изрязаните парченца и ги потапяме(целите) в кашичката и веднага ги овалваме в смлени орехи. Стават страхотни и на вид и на вкус.
Цитирай

Севлиево

Мнения: 1 649
Наистина лесна рецепта!
Веднага юе си я копна  Laughing
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
И аз ще пробвам за гостите в неделя!  Peace
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Днес се опитах да го спретна този сладкиш, но или моята супена лъжица е голяма(аз използвам от старите), или нещо не ми е ясно. Според както е написано, излиза че трябва да се получи нещо като кексово тесто. При мен беше на път да се получи тесто за месене. Така че, реших да добавя прясно мляко на око, за да стане кексово тесто. Опече се чудесно, но тъй като не бях сигурна, дали трябва да изглежда така, реших вместо да овалвам в кашичката парчетата, да я поразредя и да го залея. В крайна сметка се получи нещо като сладкиш"Негърче" - мисля, че ще се хареса - утре ще го нося на едно събиране с наши приятелски семейства. Smile

Та въпроса ми е - каквa трябва да е като консистенция тестото? Аз ли нещо обърках, или има нещо пропуснато в рецептата? newsm78

Поздрав! Cool
Цитирай
Не е било необходимо да го разреждаш с прясно мляко, защото консистенцията, която се получава, преди опичане на блата, точно наподобява тесто за месене. Става доста гъстичко. Смятам, че като не се овалят отделните парчета във съответната каша, си губи ефекта и точно ще се получи сладкиш "Негърче", а що се отнася до лъжиците, няма никакво значение, важното е всичко да се мери с една лъжица. Успех
Цитирай

Пз

Мнения: 293
   bouquet  bouquetАз също правя подобни пастички .Стават много сочни и  моите много ги харесват.за блата2яйца

1/2 ч.ч. захар
60 ГР. маслло
300гр.брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема
1/2 Ч.Ч. вода
1/2Ч.Ч. захар
60 гр.масло
4 с.л.какао

кокосови стърготини за овалване

ПРИГОТВЯМЕ СИ ТЕСТО И ГО ПЕЧЕМ В НАМАСЛЕНА ПРАВОЪГЪЛНА ТАВИЧКА .СЛЕД КАТО ИЗСТИНЕ ГОТОВИЯТ   БЛАТ СЕ ИЗРЯЗВА С РАКИЕНА ЧАШКА НА КРЪГЧЕТА.
ПРИГОТВЯМЕ СИ КРЕМ КАТО СВАРЯВАМЕ  ВСИЧКИ ПРОДУКТИ И В НЕГО ПОТАПЯМЕ  КРЪГЧЕТАТА. СЛЕД ТОВА  ГИ  ОВАЛВАМЕ  В  КОКОСОВИТЕ СТЪРГОТИНИ.  bouquet  bouquet
 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.