Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 130
Здравей те мами!
Сблъсках се с проблем и вече се видях в чудо - детската градина.
Живея в Младост3 и децата ми (5 и 3  годинки) посещават 70 ОДЗ.
От учителките на голямото си дете съм много доволна, но ...за малкия ми син нещата стоят доста сложно.
Той е последни дни в яслата. В момента е на 3 годинки и 4 месеца. И есента (през лятото децата ходят при баби и не ги пускам на градина) ще бъде първа група. Всичко чудесно, само че юнакът ми си е "Бам башка"
Първо - много късно проговори и ходим на логопед. Има поведение, което носи и белези на хиперактивност. И в детската градина бъдещите му учителки...не смятам, че ще му обърнат достатъчно внимание. А за него това е важно.
В самата детска градина има вече цяла година промени в ръководството и персонала, което честно казано допълнително изнерви учители, родители, че и деца. Стигна се до там, че колкото и да съм доволна от учителките на големия син...предпочитам да преместя и него. И ето тук идва големия проблем - къде.
Знам за истерията в София за места в детските градини. И едни от най-проблемните групи за места са точно първа група.
Толкова съм отчаяна, че няма накъде.
Прочетох статиите за частните детски градини и там не намерих нищо успокоително.
Можем да се напънем със съпруга ми финансово за частна детска градина, но трябва наистина да си заслужава. А за държавна...
Ясно , е че проблемите в държавните са съвсем естествени и класически , но ми се искаше поне работещите в тях да са уравновесени хора, които няма да изсипват недоволството от живота си върху децата ми.
Все пак, на тях им е достатъчно собствените им родители  Simple Smile
В тази връзка молбата ми е следната: препоръки за детски заведения, където има свободни места за I-va i IV-ta група , ако са държавни и препоръки за детски частни заведения в  "Младост", "Студетски град", "Дървеница".
Под препоръки......., ами под това разбирам културна работна среда, не воюващи един срещу друг учители. От 70 ОДЗ съм меко казано разочарована.
Предварително благодаря !

# 1
  • София
  • Мнения: 7 071
Дървеница я изключи! Тук има само една градина, но никой не ми я препоръчва. За Студентски град писаха хубави неща за градината, която е на една спирка от Зимния дворец, ама не помня кой номер беше. Ние се спряхме на 12 ОДЗ в Мусагеница /за догодина обаче/.

# 2
  • sofia
  • Мнения: 5 969
Това със свободните места е зорът. Просто правиш списък с набелязаните ДГ и ги обикаляш.

# 3
  • Алпите
  • Мнения: 10 163
Частните детски градини осигуряват транспорт, в който и край на София да са. Ако се спрете на частна- проблемът ви е никакъв (ако оставим финансовата част). Но с държавните наистина е трудно... Ако сега мислиш да подадеш молба за септември- май доста си закъсняла.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт