Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 юни 2006, 09:53 ч.
  • Преглеждания  834  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 457
чудя се как да си запазя зеленчуци и  плодове за зимата?В камерата или в хладилника,трябва ли да се вакумират,на колко градуса да се държат ? newsm78

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 492
Слагаш ги в един плик и във фризера, не ти трябва вакум.Това е за зеленчуците, за плодовете не знам, не съм замразявала, нека мамите да кажат.
Зеления боб,гъбите и карфиола например можеш да ги топнеш за малко във вряла вода, за да са ти готови за готвене направо.

# 2
  • Мнения: 3 457
ок,а на колко градуса да ми е фризера?

# 3
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Всичко слагам в торбички и надписвам какво е съдържанието на торбата и кога е сложено. Ако има нужда от нарязване, режа и подготвям предварително, а за градусите не гледам какви са. Бухам във фризера и той си знае работата. Единствено подправките, режа и слагам в кутии от маргарин, по-лесно се съхраняват така, защото при всяко вадене зимата се поразмразяват и ако са в плик, то те стават на една голяма ледена топка, а в кутията се запазват най-добре.
Слагала съм ягоди, касис, боровинки, череши без костилки, къпини във фризера.
И тях ги слагам в кутийки и ги ползвам за аранжиране на сладоледи, кремчета, торти и сладкиши, за плънки на кексове и т.н. Стържа си и тиква, готова за тиквеник по всяко време на годината.
Ами това е. Успех в замразяването!

# 4
  • София
  • Мнения: 399
marulka_s е написала точно. И аз така процедирам.
Замразявам и листа кисело зеле за сърми.

# 5
Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт