Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Света Троица
 • Мнения: 483
Това е продължение на темата за бившите, но понеже моят случай е малко по-особен и ме тормози, реших да напиша нова публикация и да погледна през други очи!
Те са били заедно много отдавна още в училище, той и е бил първия мъж, в което според мен има сантимент. Не ми е казвал дали и за него е било така. След бизо 2 годишна връзка, тя го е зарязяла заради друг, по-голям от тях имащ вече кола, работещ .... по-интересен, точно когато се готвели за кандидатстудентски изпити, което той понесъл доста тежко и преживявал дълго.  Те продължили да поддържат връзка като приятели (но според мен той още е имал чувства към нея) Тя сега работи в Гърция - за мое щастие е далеч, според него е много умна личност! Когато вече бяхме гаджета се виждаха няколко пъти и на мен никак не ми беше приятно, чуват се по телефона рязменят си съобщения за празници и т.н. Правила съм скандали защото не ми е приятно да си се вижда с бившата приятелка, която му разбила сърцето и никога не ми е казал да отида с него да ме представи или нещо подобно. Това приятелство ли е?
Няколко пъти ходи да оправя на майка и компютъра, което също ме дразни! Абе като цяло само споменаването на името й ми е неприятно!
Скоро дори, вече бях бременна ми заяви, че въпреки това, че аз ще му родя дете той пак щял да се вижда с нея когато си идва, но не казва, че ще идем заедно или нещо подобно!
Не мога да допусна такова нещо, и понякога ми идва да късам и да хвърлям! Не знам как да се справя с това и какво да мисля. 
Истината е, че си късам нервите всеки път покрай тази особа. И мисля, че ще си имаме още неприятности и скандали! Да, ревнива съм, но не е въпроса само до ревност а и до нещо друго - достойнство и пренебрежение...
Сега ще подписваме и всичко е наред, но спомене ли името и .. някяк ме убожда силно...

# 1
 • София
 • Мнения: 291
Мила Kity, успокой се и се опитай да поговориш с него спокойно, без крясъци, да му обясниш как се чувстваш и да му кажеш, че щом са само приятели, няма нищо странно и страшно да те запознае с нея, все пак неговите приятели са и твои. Аз бях в подобна ситуация, само че, бившето гадже беше моето. Той ми беше първия мъж, бяхме заедно 8 години и много се обичахме, отношенията ни бяха страхотни. Поради ред причини се разделихме, но решихме да си останем приятели, а и нямаше как друго яче, просто аз не можех да го изхвърля от живота си, той винаги е бил много важен за мен, а и аз за него, ние всичко си споделяхме толкова много години. Той си намери друга приятелка, по-късно аз също намерих мъж, когото много обичам и на когото много държа. Дори и преди да срещнем половинките си, ние си бяхме просто много добри приятели. Когато нещата между мен и любимия ми станаха сериозни, аз му разказах всичко за бившия и за това какъв страхотен човек и приятел е той, и му казах, че дори и той да е против ние ще се виждаме чисто приятелски, не мога да си позволя да загубя най-добрия си приятел, който винаги ми е помагал. За щастие моя мъж ме разбра и ме подкрепи, по-късно ги запознах и сега и двамата са добри приятели и се виждат дори и без мен. Съпругата обаче на бившия ми, не разбра това и на него му се налага да се крие от нея, когато се вижда с нас, а можехме заедно четиримата да си прекарваме страхотно. Защото всичко е просто приятелство. Не знам точно какво е положението при твоя съпруг, но той те обича, избрал е теб, ти ще си майка на детето му, а тя е просто бивше гадже, с което поддържат приятелски отношения. Имай му малко повече доверие. Всеки човек има нужда от истински приятел, на когото да може да разчита за всичко. Горе главата и не се тормози Hug

# 2
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
Когато четях писмото ти познати чувства ме изпълниха.  Sick Със съпруга ми сключихме брак преди 6 години. Тогава той беше на 19, а аз на 17. По принцип не му бях първото гадже, но съм първата жена , с която е имал интимни отношения. Та по темата- има една приятелка, която му е била съученичка когато е живял в друг град. Имал е някакви чувства- ама според мен било е лапешка история. Сего обаче когато е в този град и е без мен винаги и звъни за по едно кафе. 99% съм сигурна, че между тях няма нищо, но се дразня изключително много. Казвала съм му, че ми е страшно неприятно, но той няма да спре да й звъни. Просто не мога да се справя, но съм решила, че каквото зависи от мен ще го направя -само и само да не се вижда с нея.
Дори днес той пътува за този град, а на мен сърцето ми е свито цял ден дали ще и звънне.
Истината е, че така само на себе си вредим с тези отрицателни емоции. А пък и има нещо,че колкото по-големи скандали и повече ултиматуми толкова повече мъжете се настървяват. Така че моят съвет е да не правиш скандали, а просто да му показваш колко те наранява това му поведение.
А за нея какво мога да кажа- много ясно, че докато някой и гъделичка самолюбието не би поставила граница-независимо женен ли е или не. В началото се опитвах да се сприятеля с въпросната приятелка, но просто не стана. В последствие тя разбра, че имам против да се среща с него, но нищо не се промени.
Докато си сигурна, че той е с теб и че тя е само приятелка-било и то бивша не си вгорчавай живота!

# 3
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Здравей, миличка!
Едва ли аз съм най-добрата съветница, защото и аз съм една ревнивка... Но не успях да остана безмълвна, прочитайки постинга ти.
Мисля, че след като са само приятели, би трябвало да те запознае с нея. Така е редно, все пак нали сте едно семейство и трябва да си споделяте и хубавото и лошото. Зная, че сърцето не е подвластно нито на чувства, нито на съвети и колкото и да те успокояваме, то винаги ще ти се свива само като чуеш името и. Да, сигурно с повече воля ще успяваш да овладееш чувствата си, но там от ляво ще те жегва... И аз те съветвам да поговорите отново и да го помолиш да ти обясни каква е причината да не иска да ви запознае?
Желая ти успех! smile3525

# 4
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
Между другото- днес имах намерение да пусна подобна тема. Така че все едно сме две. И ако все пак имаш желание да се пробваш да се сприятелиш с нея- недей да чакаш предложение от него. Нали знаеш- дръж приятелите си близо, а враговете още по- близо.
Искрено ти пожелавам са успееш да се справиш с тази тъпа ситуация.

# 5
 • Света Троица
 • Мнения: 483
Мили мами,
по принцип знам че със скандали и сцени няма нищо да постигна освен да започне да се крие.
Предишната ми връзка също беше дълга - продъжи близо 10 години. След като се разделих с предишния ми приятел, той се ожени но знам, че продължи да ме обича, аз га преживях бързо тъй като аз инициирах раздялата ни, като в истински сапунен сериал, знам го от самия него, от всичките му роднини, които ми казваха, от всичките ни общи познати и т. н. Кръсти си детето на мен само малко промени първата буква за да не се усети жена му. Тя знае за мен и е негова вината, че тя ме ненавижда, сравнявайки ме непрекънато с нея и казващ й няколко пъти моето име обърквайки се и знаех, че тя си е събирала багажа няколко пъти - и я разбирам напълно! Аз научавах за тези неща от майка му и сестра му, които често срещам. Когато се срещахме случайно и тя беше там той не смееше да ме погледне, камоли да ме поздрави, но аза го разбирах и оважавах това усилие, все пак тя му е жена! Та, за ситуацията с мъжа ми и неговата бивша, мисля, че не бих реагирала така ако той имаше инициатива да ме запознае с нея... тогава може би щях да разбера приятерството им, и не веднъж сме говорили по темата. Неговото обяснение е, че аз ще и се сопна, и тя щяла да ми отвърне а от това нямало смисъл...
Сложно ми е.... май съм събрала няколко истории за 28 години Tired

# 6
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
Ами не можеш ли да поговориш с нея и открито да й заявиш, че се дразниш от това общуване между тях? Аз самата щях да го направя, но както казах вече тя знае за проблемите му с мен и не се трогна. Ако наистина е умна и разбрана, каквато я вижда мъжът ти, тя ще престане да го търси. Понякога си струва да направиш такава крачка- може да си спестиш много проблеми за в бъдеще. Помисли... newsm78

# 7
 • Мнения: 14 626
и аз не харесвам бившата на мъжа ми, но се научих поне да си пестя нервите .никога не съм му забранила да се виждат , когато тя се връща в бг , макар да не беше особено приятно в началото . сега съм съвсем равнодушна към нея . освен това аз също поддържам приятелски отношения с бившия и мъжът ми знае за това и няма нищо против . виждаме се от време на време на кафе , познава детето . просто го чувствам като роднина по-скоро отколкото някакви неугаснали чувства и ми харесва да контактувам с него- винаги има какво да си кажем и за какво да се посмеем . така че ,може би трябва да се поуспокоиш и да не ядосваш излишно

# 8
 • Света Троица
 • Мнения: 483
Мило Sissе,
Аз нямам никаква връзка с това момиче, знам за нея от него и понякога виждам съобщения или чувам, че му се обажда! Иначе съм много открит човек и наистина бих поговорила с нея! Много благодаря за разбирането, наистина ми помагате, дори когато чета вашите истории!
Това, колкото изглежда елементарно, то все пак е проблем за мен а както виждам и не само за мен!
Според мен зависи може би как ще бъдат представени нещата и дали хората ще направят компромис, така ще бъде по лесно и за двете страни и може би няма да се стига до кавги или подобни неприятности!
Не знам... мога да дрънкам много и да давам съвети на всеки около мен и много често помагам с тях на близки и приятели, но когато се отнася до мен е различно... сигурно и нищата са по-объркани - а всъщност прости  Sad

# 9
 • Sofia/ The Hague- Nl
 • Мнения: 1 760
Ако се намесиш, вместо да спре да се вижда с тази жена може да почне по-често и тайно от теб.По-добре приеми,че те двамата имат теми и спомени, които не могат да споделят с теб,особено ако гледаш на кръв.

Успокой се, имай повече доверие на мъжа си.Като го дебнеш и му мрънкаш само ще го отдалечиш от себе си.А и може би сте доста различни с неговата близка приятелка, възможно е той сам да е преценил,че няма да си допаднете.

# 10
 • sofia
 • Мнения: 221
Според мен мъжа ти не е прав, щом вижда, че това те наранява, не бива да постъпва така. Обясни му, че ако наистина те обича трябва да спре. Не е лошо това, че се виждат, а това, че те кара да страдаш. Не трябва да го ограничаваш и прекалено, просто се опитай да му имаш повече доверие.

# 11
 • Пловдив
 • Мнения: 302
Ако се намесиш, вместо да спре да се вижда с тази жена може да почне по-често и тайно от теб.По-добре приеми,че те двамата имат теми и спомени, които не могат да споделят с теб,особено ако гледаш на кръв.

Успокой се, имай повече доверие на мъжа си.Като го дебнеш и му мрънкаш само ще го отдалечиш от себе си.А и може би сте доста различни с неговата близка приятелка, възможно е той сам да е преценил,че няма да си допаднете.

Напълно подкрепям казаното!

Kity, мисля, че с досегашното си поведение си убедила любимия си, че не приемаш неговата приятелка. Ще му бъде трудно, много трудно да повярва, че си добронамерена! Нещата са се изкривили още от самото начало.

Най-доброто, което можеш да направиш е да покажеш наистина, че уважаваш неговия личен живот! Неговите приятелки и приятели!

Успех!

# 12
 • София
 • Мнения: 4 556
Мисля, че просто трябва да го подтиснеш и да престанеш да се дразниш. Няма нищо странно в това, че не иска да те запознава с нея, нито пък в това, че иска да се виждат.
Все пак човек като се ожени не значи, че му е забранено да комуникира с други хора под каквато и да е форма.
А аз мисля, че в отношението между двама души не трябва да има нищо насилствено. В смисъл ти да му казваш "Не се виждай с нея, защото ми е неприятно". Това на мен някой ако ми го каже  Naughty
Най-важното за хубавата връзка е всеки да се чувства свободен в нея. Няма никакво място за ревност. Вместо да му забраняваш контакти с нея, по-добре поискай нещо, което да те накара да се чувстваш по-сигурна в чувствата му към теб самата. Нещо, на което ти да си в основата. А не да го гледаш на коя се усмихва и с коя говори по телефона. В смисъл, трябва да се концентрираш над отношенията между вас двамата.
Не знам дали се изразих достатъчно ясно.

# 13
 • София
 • Мнения: 555
Kity, на мен един ден ми беше прикипяло и точно тогава бъдещия татко ми каза че тъкмо си пишел с бившата и тя виждаш ли много се радвала че ще имаме бебе  Sick   #Crazy !!!
Малеееееееее...изтрещях направо  #2gunfire  !!! Няма да ти разказвам всичко, ама накрая му казах, че съм наясно с това, че има минало, но искам той да е наясно, че аз искам да живея с него в НАСТОЯЩЕТО и БЪДЕЩЕТО и хич, ама ни най-малко не ми дреме за предишните му... Ако иска да си пише с тях, ако иска даже и да се среща /ако смята че все още има нещо недоисказано и недоизживяно в отношенията им/ ама мен изобщо да не ме подкача и да се опитва да ми говори за тези неща защото ми е неприятно. Наистина не ме интересува с коя какво е имал, по-точно не че не ме интересува, а не ми е приятно да ми ги говори тези неща. Дори го помолих да си премести някаде спомените /снимките/ на място на което аз няма да ги намеря и да се дразня излишно  Crossing Arms .
Не знам дали ме е разбрал но съм му благодарна безкрайно много за това, че уважава моето мнение и направи нещата така, че вече да не се дразня. Сега ми е  много спокойно и започвам да му вярвам по начин по който на никой никога не съм вярвала  Heart Eyes . Дано да не си изпатя от доверието.
Моя съвет е да си поговориш с половинката и да му кажеш какво те дразни и да го помолиш да се уважавате взаимно и да направите живота си значително по лек като не си късате нервите излишно. Все пак сте заедно за да се чувствате добре. Успех от мен!

# 14
 • Montreal, Quebec, Canada
 • Мнения: 1 001
Чакай сега, ти се дразниш, че съпругът ти поддържа "познанство" с бившо гадже без да има нещо "интимно", а в същото време ти си бившо гадже някому, с когото нямате вече "интимни" отношения, но той си е кръстил детето на теб!?! Ето на това аз викам класика в жанра сапунен сериал!
А иначе, ако той е хлътнал по нея, прави струвай но ги раздели, та да не пишеш и ти после анонимно (виж http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107934.0) и да искаш съвети. Направи го културно, без да му даваш повод да се засегне, че иначе може да стане и по-лошо.

Последна редакция: чт, 22 юни 2006, 09:49 от klisurov

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт