Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора

София

Мнения: 226
Помогнете ми незнам как да го направя newsm78
търсих в рецептите на сайта но там не пише това което ми трябва? Embarassed
Цитирай

Правец

Мнения: 2 040
Аз го правя най- често в йената ... Нарязвам картофите, месото на порции, посолявам със сол, черен пипер и олио ... сипвам малко водичка и бира и пека ...  Peace
Иначе в тава е пак същото без бирата .. и с пресни картофи е най- вкусно ...  Peace

А мама прави картофите на фурна със запръжка с лук, червен пипер, слага и ориз малко и магданоз  Sick накрая ... но не ги обичам тия ..
Цитирай

София

Мнения: 12 277
Зависи как го обичаш? Това което правя аз става, като пиле на грил.
Пилето на порции: крило, горно , долно бутче и т.н
Суха марината:
сол, червен и черен пипер и розмарин (листа= клечки)
В тава+олио.
Всяко парче месо се натрива добре със сухата смес  и се 'овалва' в олиото.
Стои в хладилник 3-4 часа (най-малко 1 час).
Картофи нарязани на по-едро. Ако има дребни - слагам ги цели.
Овалвам ги във същата суха смес и после в олио от тавата.
Месото върху картофите. Наливам 1 ч.ч. вода.
Пека докат се зачерви много хубаво пилето.

ПП. Олиото е толкова, колкото да се омазнят продуктите.
След като са омазнени по дъното на тавата вече няма олио.

ППП. Ако сложиш чисто масло и бира - месота става меко. Аз не го обичам така. Тогава се пече с фолио.
Цитирай


Мнения: 2 938
аз слагам понякога 1 зелена чушка-придава аромат,а също и чубрица който я харесва като подправка Peace
някой път намазвам пилето с горчица....има много начини,не е голяма философия
Цитирай

неустановено

Мнения: 14 082
Аз предварително мъничко сварявам пилето.
Нарязвам картофи, лук и зелена чушка, слагам пилето, малко олио, подправки ( сол, черен пипер и дафинов лист) и водичка.
Преди поднасяне поръсвам с настърган кашкавал.
Това го правя или в микровелето в йенска тавичка, или във фурната с фолио.
Цитирай

София

Мнения: 6 717
Аз го правя като първо сварявам пилето на порции и след това го подреждам в тава. Около него нарязаните на по дребно картофи и запичам. Подправки по избор.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
начин 1:
лук, морков, чушка /ако имам под ръка/ нарязвам на ситно. слагам ги в тавата и прибавям сол, червен пипер, доматено пюре и чубрица. картофите ги нарязвам като за пържени и ги прибавям и тях. пилето е на порции, леко сварено - колкото да го отпеня. слагам малко вода, в която е вряло пилето, завивам с фоило и пека. олио не слагам - обикновено бутчета правя и те си пускат достатъчно мазнина. без фолио пека накрая -15-20мин.

начин 2.
в намазнена тавичка нареждам картофи на шайби. отгоре слагам полусварените бутчета. поръсвам със сол, вегета и малко босилек. прибавям малко бяло вино, покривам с фолио и пека. накрая махам фолиото да се запече.
Цитирай

София

Мнения: 3 890
Снощи правих Very Happy Първо измивам пилето след това го поръсвам с подправки-снощи сложих подправката за печено пиле на kotanyi/много е добра/,беля картофите и ги осолявам.Накрая слагам малко масълце върху пилето и картофите,като преди това съм ги сложила в плик за печене.Най-накрая сипвам малко вода в плика и го завързвам.Пече се около час ,час и половина и готово Wink
Цитирай

Scotland

Мнения: 1 802
 Преди го правех нарязано на порции, картофите на лентички, олио, сол, черен пипер, малко бира или бчло вино и вода. Сега обаче го правя така и си облизвам пръстите. Пилето цяло осолено добре, наръсено с червен рипер, малко чубрица и черен пипер. Заливам го с олио и пека в предварително загрята фурна като после намалям до 160 градуса. Малко преди да е готово мушкам картофите на по-големи кубчета и запичам и тях. Не слагам вода, а когато вече е готово го покривам с алуминиево фолио за 30 мин.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 586
А някой прави ли по прословутия начин да сложиш цялото пиле на решетка,а отдолу тава с картофи? Все ми изглежда невъзможна мисия. Моля някой да сподели,ако е готвил така.

denis_d, рецептичката ти ще влезе в употреба някой ден  Smile
Цитирай

София

Мнения: 100
Аз го правя най- често в йената ... Нарязвам картофите, месото на порции, посолявам със сол, черен пипер и олио ... сипвам малко водичка и бира и пека ...  Peace
Иначе в тава е пак същото без бирата .. и с пресни картофи е най- вкусно ...  Peace

А мама прави картофите на фурна със запръжка с лук, червен пипер, слага и ориз малко и магданоз  Sick накрая ... но не ги обичам тия ..
И аз го правя така, но и в тавата си слагам биричка, става много хубаво Peace
Цитирай

София

Мнения: 27 030
Задължително варя пилето предварително.
След това го правя в тава, или гювеч. Слагам свареното пиле; бульона, в който се е варило пилето; замразени или задушени зеленчуци, най-често задушени (моркови, лук, бамя, чушки, грах, царевица - микс); наразяните картофи; подправки; зехтин.

Същото го правя и в плик за печене, но тогава не варя пилето предварително.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
На дъното на тавата - лук на полумесеци. Отгоре - картофи на резени, овкусени със сол и черен пипер. Пилето - цяло, осолено и опиперено, намазано с масло външно и вътрешно. Върху картофите - парченца масло.
Лука в комбинация с маслото придава страхотен вкус на картофите Peace
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 5 979
Цяло пиле слагам в книжна кесия, намазана отвътре с олио. Пилето е посолено, поръсено с червен пипре, а вътре в него е пъхнато парче масло. Кесията се завързва, слага се в тавичка, на дъното на която има 1-2 пръста вода и се пече на 300 градуса около час. Напоследък ми е трудно да открия книжна кесия, която да не се къса, затова действам по друг начин. Нарязвам пилето на 4 парчета(или ползвам пилешки бутчета), натрити със сол и червен пипер, слагам ги в правоъгълна тавичка с вода на дъното, а върху парчетата пиле слагам по парче масло. Тавичката се покрива с намокрен вестник, чиито краища са подгънати под ръба на тавата така, че да не пропуска въздух. Пека по същия начин. Задължително използвам хартия, а не фолио, защото прегорялата хартия дава особен аромат на пушено, а и месото придобива хрупкава коричка, която под фолио не може да се получи. След като месото е готово, го вадя, а в тавата слагам нарязаните картофи. Посолявам допълнително, ръся малко черен пипер и добавям вода, за да ги покрие. Пекат се, докато водата изври и остане малко от нея под формата на сос.
Цитирай

Варна

Мнения: 3 458
Май аз го правя най-мързеливо.
Никак не обичам пиле с подправки и за това го правя само с краве масло и сол.
Нарязвам картофите на кръгчета и ги нареждам в тавата на два-три реда, като малко ги посолявам и им наливам малко олио  . Отгоре слагам предварително посоленото и нарязано на парчета пиле, може и бутчета и върху всяко парче пиле слагам една малка бучица краве масло. Наливам и 1 ч ч вода и пека докато пилето се зачерви от едната страна, обръщам го и го запичам и от другата.
Майка го правеше така в електрическата тенджера. Тъй като тенджерата отиде на боклука, аз го пека в тава и като е готово го завивам с фолио, защото иначе става сухо.
Дано да ви хареса. 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора